پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا گفت: بستر جبران تلاطم نرخ ارز در انرژی تجدید پذیر فراهم است ولی نیاز به زمان دارد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ سید محمد صادق زاده در نشست خبری مشترک با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در زمینه انرژی تجدید پذیر افزود: کسانی که نیروگاه احداث کردند و فکر می کنند در زمینه تولید انرژی تجدید پذیر ضرر می کنند درست نیست چون در قرارداد تضمینی برق 20 ساله که با تولید کنندگان تجدید پذیر منعقد شده یک بند اختصاصی مربوط به این موضوع وجود دارد که متکی به مصوبه هیئت وزیران است مبنی بر اینکه هر گونه تغییر نرخ ارز را ساتبا جبران می کند.
وی گفت: اگر نیروگاهی قرار داد برق خود را 4 هزار کیلووات بر ساعت به ساتبا بفروشد و براساس نرخ ارز قیمت برق 8 هزار تومان شود صورتحساب خود را دو برابر دریافت می کند بنابراین کسانی که نیروگاه احداث کردند هیچ گونه ضرری را متحمل نمی شوند.
رئیس سازمان ساتبا افزود: اگر دو تا سه ماهه اخیر این تغییر قیمت در صورتحساب ها محاسبه نشود به دلیلتثبت نشدن نرخ ارز است و در صورتی که نرخ ارز تا دو برابر قرار داد افزایش یابد صورتحساب های پرداختی نیروگاه های تجدید پذیر اصلاح و جبران می شود.
وی گفت: نیروگاههای جدیدی که قرارداد آنها در یک یا دو سال اخیر بسته شده اگر نرخ ارز به قیمت قبل برنگردد تعرفه برق این نوع نیروگاه ها اصلاح می شود.
صادق زاده اضافه کرد: ضرر و مشکلی که برای نیروگاه های تجدید پذیر در تغییر قیمت ارز پیش آمده بسیار کمتر از سایر بخش های کشور است چون همزمان با افزایش نرخ ارز سرمایه گذاری در بخش نیروگاه های تجدید پذیر کاهش یافته و تقریبا در بخش نیروگاه های خورشیدی بر اساس تعرفه ای که در سال 95 وضع شده سرمایه مورد نیاز برای احداث نیروگاه خورشیدی دو برابر کاهش داشته است و از 1500 یورو به ازای هر کیلو وات، به 750 یورو کاهش یافته است.
رئیس سازمان ساتبا افزود: اگر افزایش نرخ ارز بیش از 2 برابر باشد تعرفه ها جبران و اگر کمتر از آن باشد نیاز به آن نداریم چون حاشیه سود آن مانند قبل باقی می ماند.
وی افزود:در سال 95 که تعرفه خرید تضمینی برق داشتیم ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر 100 مگاوات بود و امروز به 650 مگاوات رسیده است و 500 مگاوات نیز در حال ساخت داریم.
معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا گفت: در سال 96 رشد تجدید پذیرها نسبت به سال 95 ، هفتاد درصد بود و در سال جاری نسبت به 96 پیش بینی می شود به 50 درصد برسد.
وی افزود: در پایان سال 96 ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر 550 مگاوات بود در حالیکه هم اکنون به 655 مگاوات رسیده و هر ماه 14 تا 15 مگاوات تجدید پذیر جدید به بهره برداری می رسد بر این اساس نرخ رشد تجدید پذیرها کمتر نشده و سرمایه گذاری در این بخش نیز متوقف نشده است.
صادق زاده گفت:منابع خرید تضمینی برق تجدید پذیر از دو منبع عوارض قبوض برق و صادرات برق تجدید پذیر تامین می شود که امیدواریم با عملیاتی شدن ابلاغیه صادرات برق تجدید پذیر حجم سرمایه گذاری ها از حدود 5 هزار مگاوات در برنامه ششم توسعه به بیش از چند ده هزار مگاوات برسد.
رئیس سازمان ساتبا گفت: صادرات برق اتکا به منابع داخلی ندارد و دولت فقط تسهیلات را فراهم می کند و به ازای صادرات برق تجدید پذیر شبکه برق داخلی را در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد و 15 درصد متوسط صادرات سال قبل را دریافت می کند.
صادق زاده افزود: دولت پارسال حدود600 میلیارد تومان از عوارض برق به سازمان ساتبا را پرداخت نکرده اما امسال همکاری خوبی داشته است.
وی افزود: به دلیل پرداخت نکردن قیمت خرید تضمینی برق یک شرکت خارجی که 5 نیروگاه تجدید پذیر در همدان ساخته بود و قرار بود این شرکت 5 نیروگاه دیگر نیز احداث کند این شرکت از ساخت نیروگاه های جدید منصرف شد که البته بدهی آن 5 ماه بعد پرداخت شد و شرکت مورد نظر دوباره شروع به کار کرد.
صادق زاده گفت: 85 شرکت تولید برق و 85 شرکت سرمایه گذار در این زمینه در کشور فعال است بنابراین حدود 170 شرکت به تولید برق تجدید پذیر و ساخت نیروگاه های تجدید پذیر مشغولند.
کاربردی کردن علم حاصل تحقیق است
همچنین معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بدون داشتن فناوری نمی توانیم از منابع انرژی استفاده کنیم بنابر این داشتن علم و کاربردی کردن آن حاصل تحقیق است.
برات قبادیان در نشست مشترک با معاون وزیر نیرو در زمینه انرژی های تجدید پذیر افزود: توسعه انرژی یکی از مسائل مهم توسعه پایدار است بنابر این در توسعه پایدار نیازهای 7 و نیم میلیارد جمعیت زمین برآورده خواهد شد بدون آنکه خطری برای نسل های آینده بوجود آید.
وی گفت: در زمینه انرژی و استفاده از آن نگاه ویژه امروزه به انرژی های تجدید پذیر می شود و بدون داشتن فناوری استفاده از این نوع انرژی امکان پذیر نیست.
قبادیان افزود: در سومین همایش انرژیهای تجدید پذیر سازمان ها و دانشگاه ها آخرین یافته های خودشان را در معرض دید عموم می گذارند تا با استفاده از فناوری کسب شده بیشترین و بهترین استفاده از انرژی تجدید پذیر در زمینه های بادی، خورشیدی، زمین گرمایی و زیست بوم صورت گیرد.
وی با اشاره به شرایط فعلی و تحریم کشورمان گفت: معتقدم در بحران ها اگر درست عمل کنیم آن را به فرصت تبدیل خواهیم کرد و در زمینه انرژی وزارت نیرو و نفت می توانند سرمایه گذاری خوبی انجام دهند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: با نگاه به اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان می توانیم این فرصت ها را افزایش دهیم و سربلند از تحریم بیرون بیاییم.
قبادیان گفت: تا کی می توانیم با اتکا به خام فروشی کشور را اداره کنیم کشورهایی مثل کره و ژاپن دانش را تجاری سازی کردند و از آن استفاده می کنند و الان هر کدام از ما کالایی از این کشورها را با استفاده از دانش در اختیار داریم اگر تاکنون در این زمینه قصور شده باید آن را جبران کنیم.
وی افزود: درکنفرانس بین المللی انرژی تجدید پذیر امیدوارم نگاه مجریان به سرمایه های داخلی برگردد و فقط منابع طبیعی را سرمایه ندانند بلکه منابع انسانی و دانش دانشمندان را در آزمایشگاه ها تجاری سازی کنند.
قبادیان گفت: در حالت تحریم از تولید بومی می توانیم استفاده کنیم چیزی که در سال های اخیر با اتکا به منابع نفت و گاز به آن توجه کمتری شده است.