پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه الشرق الاوسط نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 با مجموعه ای از اظهارات متنوع خود احساسات رای دهندگان آمریکایی را تحریک می کرد. کشوری نبود که ترامپ از آن انتقاد نکرده باشد، همه متحدان آمریکا یکی از پس از دیگری مورد انتقاد و حمله ترامپ قرار گرفتند که طبعا عربستان نیز یکی از این کشورها بود.
ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود از مسایل و موضوعات مورد توجه شهروندان آمریکایی به خوبی استفاده کرد که از جمله آن می توان به قیمت نفت، تقاضای پول از کشورهایی که ادعا می کند آمریکا از آنها محافظت می کند و به ایجاد فرصت های شغلی بیشتر در داخل آمریکا با هزینه این کشورها اشاره کرد.
به درستی که سخنانی بهترین از اینها برای کسب آرای مردم وجود ندارد. کاهش بهای نفت و کسب پول (درآمد) بیشتر! چقدر برای رای دهندگان جذاب است.
ترامپ اندکی کمتر از دو سال قبل، پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به عنوان رئیس جمهور وارد کاخ سفید شد و مواضع قبلی او تغییر کرد و عربستان اولین کشوری بود که ترامپ پس از انتخاب به آنجا سفر کرد. عربستان موضعی در چارچوب استراتژی ضد ایرانی ترامپ در پیش گرفت و در جنگ علیه گروه داعش در قالب 50 کشور دیگر مشارکت کرد.
دو کشور ( عربستان و آمریکا ) از ائتلاف اقتصادی ، نظامی و سیاسی بهره مند شدند.
هیچ یک از اظهارات ترامپ در جریان تبلیغات انتخاباتی او اجرایی نشد تا اینکه زمان انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا رسید و ترامپ مانند گذشته ، اظهارات قبلی خود را تکرار می کند اما این بار او رئیس جمهور است و جذب آرای انتخاباتی آسان نیست و بر این اساس عربستان متحد ترامپ به همراه دیگر متحدانش مانند کره جنوبی ، ژاپن و آلمان باید از عناصر نامطلوب در سفرهای دوره ای او به ایالت های مختلف باشند اما واقعیت این است که با همه این مسایل مواضع دولت آمریکا با متحدانش تغییر زیادی نکرده است و تنها چیزی که تغییر کرده سخنان حماسی رئیس جمهور آمریکا برای جذب آرای بیشتر شهروندان این کشور است و همزمان مواضع و سیاست های دولت آمریکا با همان متحدانی که به آنان حمله می کند ، تغییر نمی کند.
البته روابط میان عربستان سعودی و آمریکا در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما (رئیس جمهور سابق ) با دونالد ترامپ قابل قیاس نیست. باراک اوباما هشت سال علیه برنامه های عربستان و کشورهای منطقه عمل می کرد و بر این اساس کشورش پیشرفتی در استراتژی خود نداشت اما پس از روی کار آمدن ترامپ و نزدیک شدن به برنامه های عربستان ، موفقیت بزرگ و قابل توجهی برای متحد او بود و این معادله ای است که شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در مصاحبه با بلومبرگ به صورت شفاف تشریح و در پاسخی محکم و قاطع تاکید کرد که او اولین نفر از متحدان آمریکا بود که درباره اظهارات ترامپ در خصوص موافقت ریاض با پرداخت پول به واشنگتن در ازای محافظت از آن ، گفت: «در واقع ما هیچ هزینه ای برای امنیت مان پرداخت نخواهیم کرد».
البته نمی توان گفت که روابط عربستان و آمریکا سرد یا تیره است ، اگر چه بسیاری از کشورها و طرفها آرزوی آن را دارند و در این زمینه تلاش می کنند، در مجموع عربستان با متحد خود تعامل برابر و یکسانی دارد. عربستان اختلافاتی با او (ترامپ) درباره اظهاراتش دارد و آنها را تصحیح و حقایق را روشن می کند. اگر اشتباهاتی رخ دهد ، یاد آور می شود و به کسی اجازه نمی دهد به اعتبار و جایگاه آن تعرض کند .
روابط عربستان قطعا مانند برخی کشورهای کوچک با متحدش (آمریکا ) رابطه رئیس و مرئوس نیست که جرات این را ندارد پاسخ ترامپ را بدهد و حتی اگر به صراحت آن را به حمایت از تروریسم متهم کند. طبعا مقصود اصلی اینجا قطر است.
همچنان که پیام بسیار مهم عربستان از زبان ولیعهد آن مطرح شد و اینکه نه آمریکا و نه هیچ کشور دیگر در جهان از کشورش حفاظت نمی کند و عربستان در 300 سال گذشته از عمرش توانسته است از خود محافظت کند.