پخش زنده
امروز: -
در ۶ ماه نخست امسال ،مجموع واردات انجام شده به بندر امیرآباد ۳۲ درصد افزایش داشت.
مدیر بنادر و دریانوردی منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد از ورود نخستین محموله ترانزیت کود شیمیایی از ترکمنستان به بندر امیرآباد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، سیاوش رضوانی گفت: پس از برگزاری نخستین همایش توسعه صادرات از مسیر دریای خزر، رایزنیهای متعددی با فعالان و رایزنان اقتصادی کشورهای مختلف انجام شد که ورود نخستین محموله ترانزیتی کود شیمیایی از مبدأ بندر ترکمنباشی ترکمنستان به بندر امیرآباد برای ارسال به هندوستان، یکی از همین دستاوردهاست.
وی افزود: مجموع وزن این محموله ترانزیتی ۳۰ هزار تن است که نخستین سری آن به وزن ۲ هزار و ۳۰۳ تن شامل کودهای شیمیایی گرانول اوره و کاربامید، شنبه این هفته وارد بندر شد و باقی محموله نیز در سریهای بعدی با چند کشتی دیگر به بندر امیرآباد فرستاده میشود.
مدیر بنادر و دریانوردی منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد خاطرنشان کرد: استفاده از توان بالای ترانزیتی بندر امیرآباد در کنار توان واردات و صادرات، یکی از اهداف مهم این مجموعه برای افزایش درآمدها و سهم مازندران و ایران در حملونقلهای بینالمللی منطقه CIS آسیای میانه است که با راهاندازی اسکله رورو ریلی در بندر امیرآباد طی چند ماه آینده، رشد بیشتری را در این زمینه شاهد خواهیم بود
مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد از رشد واردات و تخلیه بار در این بندر در ۶ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال در این بندر خبر داد.
رضوانی گفت: در ۶ ماه نخست سال ۱۳۹۶ مجموع واردات انجام شده به بندر امیرآباد ۹۷۹ هزار و ۲۹۸ تن بود که این رقم در مدت مشابه امسال با ۳۲ درصد افزایش به یک میلیون و ۲۹۵ هزار و ۶۸۴ تن رسید.
وی با بیان این که گسترش فعالیتهای اقتصادی در بندر امیرآباد و افزایش اقدامات برای ترانزیت کالا از این بندر در مسیر کریدور شمال-جنوب سبب رشد فعالیتها در حوزه واردات شده است، اظهار کرد: در ۶ ماه امسال از بنادر آکتائو، ماخاچکالا، کامیشین، تولیاتی، ژیگولفسک، اکاترینوفکا، ولگاگراد، هوسان، ولگادنسک، سامارا، دوبوفکا، پریولژسکو، اولیا، آزف، نیکوکلاوسک، ساراتف، وسکرسنسک و ترکمنباشی انواع محصولات و کالاها شامل کاغذ و مقوا، سویا، جو، ذرت، گندم، لوازم یدکی، ماشینآلات، چوب، مصنوعات فلزی، ترکیبات شیمیایی، مواد نفتی، سموم شیمیایی، محصولات کشاورزی و دامی و فلزات و روغن نباتی به ایران وارد شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: در واردات برخی محصولات مانند گازوییل، کود و سموم شیمیایی، روغن سویا و چوب تراورس شاهد رشد صد درصدی هستیم. برای واردات برخی محصولات نیز مانند جو آردسازی با ۹۹۷ درصد، ورق آهن سرد با ۲۸۲ درصد و کنجاله آفتابگردان با ۱۱۷ درصد، رشدی بیش از ۲ برابری ثبت شد.
رضوانی تصریح کرد: با توجه به افزایش قراردادها و روند رو به رشد مراودات تجاری با کشورهای همسایه، پیشبینی میشود که تا پایان امسال شاهد رشد بیشتر واردات و ترانزیت کالا از بندر امیرآباد باشیم.