در شیراز
آغاز فصل سوم کاوشهای باستان شناسی تپه پوستچی
سومین فصل کاوشهای باستان شناسی تپه پوستچی شیراز، آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز فارس؛ سرپرست تیم کاوش تپه پوستچی شیراز گفت: مهمترین هدف این دوره از کاوش ها گاه نگاری محوطه باستانی پوستچی است تا باستان شناسان بتوانند به شناختی از لایههای قدیمیتر از این محوطه دست یابند.
حسنعلی عرب بیان کرد: از جمله دستاوردهایی که در فصل قبل کاوش این منطقه به دست آمد، تعداد زیادی قطعات سفالی و ابزارهای سنگی است که اطلاعات زیادی در مورد نحوه معیشت مردمان آن دوره به ما میدهد.
این باستانشناس اظهار داشت: همچنین از دادههای استخوانی به دست آمده به این نتیجه رسیدیم در این محل، تدفینهایی از دوره ساسانی وجود داشته و انسانها به صورت گذرا دفن می شدند که احتمالا مربوط به کوچ نشینانی بوده که در دوره ساسانی در این منطقه حضور داشتند.
علیرضا سرداری، دیگر سرپرست مشترک این تیم کاوش هم بیان کرد: تپه پوستچی بقایای به جامانده از روستایی از دوران پیش از تاریخ از ۶ هزار و ۵۰۰ تا هفت هزار سال پیش بوده که در باستانشناسی به آن 'باکون' یا 'شمسآباد' گفته میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت:اعتبار اجرای این طرح را دانشگاه هنر شیراز تامین کرده و این کاوشها تا نیمه دوم آبان امسال ادامه دارد.
خرداد پارسال در مرحله نخست کاوش تپه پوستچی حدود هزار قطعه از اشیای باستانی کشف شد.
این آثار مکشوفه منجر به افزایش قدمت شیراز از سه هزار سال به ۶ هزار و ۵۰۰ سال شد.
مطالعاتی که تاکنون انجام شده نشان میدهد، تپه پوستچی نخستین استقرارگاه در دشت شیراز محسوب میشود.
حوطه فرهنگی- تاریخی تپه پوستچی شیراز در محدودهای به مساحت ۱۲ هکتار ،کنار بلوار رحمت قرار گرفته است.