پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان امور عشایر: عشایر امسال ۱۹۰ هزار تن گوشت قرمز تولید و به بازار عرضه کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداسیما، کرمعلی قندالی در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه 25 درصد دام سبک و 4 درصد دام سنگین در اختیار جامع عشایری است از ایجاد زنجیره های تولید از مزرعه تا سفره در اتحادیه های عشایری خبر داد و افزود: دو میلیون رأس دام سبک تحت پوشش طرح زنجیره تولید تا توزیع قرار گرفته است و محصول نهایی نیز در اتحادیه ها ، تعاونی ها ، فروشگاههای عرضه گوشت عشایری و فروشگاهها زنجیره ای عرضه می شود.
وی تاکید کرد: در طرح زنجیره تولید تا توزیع از مرحله انتخاب نژاد مناسب، پرواربندی، کشتارگاه، بسته بندی و عرضه و توزیع به بازار با مدیریت جامعه عشایری انجام می شود و هدف این است که تا 3 سال آینده 30 تا 35 درصد تولیدات عشایری در این زنجیره تولید و عرضه شود.
رئیس سازمان امور عشایر گفت: انتخاب نژاد بومی و مناسب مرحله نخست اجرای طرح زنجیره تولید تا توزیع است به طوری که با اجرای جیره استاندارد غذایی دام دوره پرواربندی از 180 روز به 120 روز و میزان مصرف علوفه نیز 30 درصد کاهش یافته است.
قندالی افزود: در این طرح با اجرای پرواربندی به تدریج دام از مرتع جدا می شود.
وی گفت: پرواربندی در محیط مرتع و در کنار چادر عشایر انجام می شود و تاسیسات چندانی نیاز ندارد.
رئیس سازمان امور عشایر افزود: استانهایی که با مسایل کم آبی مواجه اند مانند استان های جنوبی، خوزستان، هرمزگان و بوشهر در اولویت قرار دارند.
قندالی گفت: سالانه 9 میلیون و 500 هزار راس دام عشایر به بازار عرضه می شود و با اجرای طرح پرواربندی می توانیم دام سبک را از مرتع خارج کنیم تا طرح حفاظت از مراتع نیز اجرایی شود.
وی از اختصاص 200 تا 220 میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای طرح پرواربندی از صندوق توسعه ملی خبرداد و افزود: سال گذشته این بودجه به طور کامل جذب شد و امسال نیز تخصیص می یابد.
رئیس سازمان امور عشایر درباره چگونگی تامین علوفه مورد نیاز دام عشایر گفت: برای هر راس دام 200 هزار تومان تسهیلات اختصاص می یابد که 60 درصد آن به صورت نهاده و علوفه و مابقی نقدی در اختیار عشایر قرار می گیرد اما چنانچه خسارت سنگینی وارد شود و دام به طور کامل تلف شود تا 50 میلیون تومان تسهیلات به عشایر پرداخت خواهد شد.
قندالی افزود: تشکل ها و اتحادیه های روستایی و عشایری نیز سالانه 500 هزار تن علوفه و نهاده برای تامین خوراک دام وارد و توزیع می کنند.
وی درباره تامین آب آشامیدنی عشایر گفت: دولت 40 میلیارد تومان اعتبار را برای اجرای طرح های آبرسانی اختصاص داده است و علاوه بر آن نیز امسال حدود 150 میلیارد تومان از محل ارزش افزوده تامین خواهد شد.
رئیس سازمان امور عشایر همچنین درباره روند اجرای طرح بیمه عشایری گفت: طرح توسعه بهداشت و سلامت جامعه عشایری هفته گذشته پس از اصلاح برای تصویب و اجرا به هیئت دولت ارایه شد در صورت اجرا وزارتخانه های بهداشت و درمان و کار و رفاه اجتماعی برای اجرای طرح فعال خواهند شد.
قندالی افزود: تاکنون حدود 55 هزار خانوار عشایری در صندوق بیمه روستاییان و عشایر عضو شدند که این تعداد در فرایند بازنشستگی قرار می گیرند.
وی از توسعه کشت گیاهان دارویی در جامعه عشایری خبرداد و گفت: سطح زیر کشت گیاهان دارویی از 6 هزار هکتار به 10 هزار هکتار افزایش یافته است.
رئیس سازمان امور عشایر سهم جامعه عشایر را از طرح توسعه روستایی 400 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: تاکنون 322 میلیارد تومان در قالب طرح های اشتغال و توسعه روستایی برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شده که 70 میلیارد تومان آن جذب شده است.
قندالی گفت: در صورت اجرای طرح های توسعه روستایی و عشایری 7500 شغل برای جامعه عشایری ایجاد خواهد شد.