پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، مدیریت علمی را راه برون رفت از مشکلات بخش کشاورزی بیان کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، احمد علی کیخا در مراسم روز ملی دامپزشکی، مدیریت علمی را راه برون رفت از مشکلات بخش کشاورزی دانست و گفت: در حوزه توسعه کشاورزی باوجود تلاشها در سالهای پس از انقلاب و افزایش عملکرد در این بخش و نیز رشد اقتصادی چشمگیر در این حوزه ، آنطور که انتظار می رود نتوانستیم به توسعه کشاورزی دست یابیم .
وی به سفر خود و تعدادی از اعضای این کمیسیون به استان کردستان اشاره کرد و افزود: این استان از نظر خاک ،بارندگی و تنوع حوزه دام ، زراعت و گیاهان دارویی و باغداری از مناطق بی نظیر کشور است اما کشاورزان و دامداران در این استان بعنوان یک قشر مرفه محسوب نمی شوند که باید در پی علت آن بود .
کیخا با بیان اینکه پروسه کشاورزی تا حدود زیادی تحت تاثیر سیاست های اقتصادی است که در بیرون از بخش کشاورزی گرفته می شود گفت : برداشت من این است که در درون این بخش در طول سالهای گذشته به صورت موردی و مقطعی تلاشهای خوبی صورت گرفته اما بطور متوسط می توان گفت کشاورزی به صورت علمی مدیریت نمی شود .
رئیس کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه سیاست گذاری علمی در حوزه کشاورزی وجود ندارد، افزود: به همین دلیل به صورت موردی و مقطعی و حسب دانش و توانمندی های برخی مدیران اقداماتی انجام می شود .
وی با اشاره به اینکه هیچ چشم اندازی برای ده سال آینده در بخش کشاورزی در شهرها و روستاهای مختلف وجود ندارد گفت : معتقدم در حوزه مبانی نظری در بخش کشاورزی کشور هنوز به چارچوب های مشخصی نرسیده ایم و به همین دلیل در بسیاری از امور آن طور که باید و شاید پیشرفتها و تلاشها جواب نمی دهد .
کیخا به ایجاد موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی اشاره کرد و افزود: بخش زیادی از توجهات در حوزه تولید واکسن است اما معتقدم کار این موسسه تولید واکسن نیست بلکه تحقیقات در این عرصه است .
وی گفت: این موسسه باید درجهت خلق واکسن های جدید برای بیماریهای مبتلا به حرکت کند نه تولید آن ؛ که باید دستگاهها و سازمان های ذیربط با همفکری و هماهنگی ، این موسسه را در مسیر درست خود قرار دهند .
کیخا به ایجاد این موسسات در کشورهای دیگر اشاره کرد و افزود : با وجود اینکه فعالیت موسسات مربوط به واکسن و تحقیقات آن در این کشورها بسیار دیرتر از کشورما بوده است اما در حوزه فعالیت عملکرد از ما جلوتر هستند .
رئیس کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس به بحث اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: با توجه به این بحث باید تلاش کنیم آنچه که به کشور وارد می شود، خودمان تولید کنیم .
کیخا به خروج ارز از کشور برای واردات انواع واکسنها اشاره کرد و افزود : در تخصیص منابع و سیاست گذاری هایی که در بخش مدیریتی صورت می گیرد این سیاست ها برآمده از دانش و فناوری های نوین نیست .
وی گفت: برداشت من این است که سازمان دامپزشکی علیرغم تلاشهایی که انجام می دهد نیز با این مشکل مواجه است .
کیخا افزود : باید همه فعالان در عرصه دامپزشکی کشور ویژگیهای یک سازمان دامپزشکی خوب را ترسیم کنند و اینکه در حال حاضر با آن چقدر فاصله وجود دارد .
رئیس کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس به نقش مجلس شورای اسلامی در کمک کردن به ایجاد این سازمان اشاره کرد و گفت : نباید طوری باشد که در بحث بودجه بر اساس سلیقه و مراجعه برخی افراد، در مقطعی کوتاه بودجه ای برای یک بخش اختصاص یابد .
وی گفت: از این طریق نمی توان به توسعه بخش دامپزشکی و کشاورزی برسیم .
کیخا افزود: کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس آمادگی دارد در همه ابعاد در راستای ارتقای جایگاه دامپزشکان کشور و نقش آفرینی موثر سازمان دامپزشکی کمکهای لازم را انجام دهد .