پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان دامپزشکی: پس از دو سال شیوع آنفلوآنزای پرندگان، با اقدامات صورت گرفته، این بیماری کنترل شده است.
علیرضا رفیعی پور در حاشیه مراسم بزرگداشت روز ملی دامپزشکی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه تهدید آنفلوآنزای حاد پرندگان در دو سال گذشته بسیاری از کشورهای دنیا را با مشکل مواجه کرده است افزود: 64 کشور دنیا در دوسال گذشته مبتلا به آنفلوآنزای پرندگان شده است.
وی تصریح کرد: کشور ما به علت اینکه در مسیر تردد پرندگان آزاد پرواز قرار دارد امکان انتقال این ویروس از سوی این پرندگان وحشی، طبیعی و راحت است.
رفیعی پور با اشاره به ورود این بیماری به کشور ما گفت: با تلاش های فنی، علمی، تخصصی و تجربی دامپزشکان در سراسر کشور و همکاری تمام تشکل ها، تولیدکنندگان و ارکان نظام، توانستیم بعد از دو سال شیوع این بیماری را کنترل کنیم.
وی اضافه کرد: کنترل این بیماری با توجه به گزارش محدودی از کانون های روستایی و برخی موارد صنعتی، بیش از 95 درصد و حدود 100 درصد این بیماری کنترل شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ابراز امیدواری کرد: این رویه امسال نیز با توجه به اقدامات انجام شده ادامه یابد و شاهد طغیان آنفلوآنزای در سال 97 نباشیم.
رفیعی پور در بخش دیگری از این مصاحبه به فعالیت دامپزشکان در قسمت های مختلف از جمله دامداری ها، مرغداری ها، زنبورستان ها و مراکز آبزی پروری اشاره کرد و افزود: این تلاش ها منجر به تولید محصولاتی از جمله شیر، گوشت مرغ، ماهی، عسل و تخم مرغ می شود و به دست مصرف کنندگان می رسد.
وی به 14 میلیون تن محصولی که بانظارت بهداشتی دامپزشکان در سراسر کشور تولید و سلامت و بهداشتی بودن و کیفیت آن تضمین می شود اشاره کرد و گفت: امیدوارم این محصولات همیشه باعث سلامتی جامعه شود.
رفیعی پور با اشاره به وجود بیش از 900 بیماری مشترک میان انسان و دام گفت: اگر در جامعه ای این 900 بیماری دیده نمی شود به علت زحمات پشت صحنه عده ای است که تلاش می کنندبیماری دام و طیور، آبزیان و دیگر حیوانات به مردم منتقل نشود و مردم بدون نگرانی محصولات آن ها را مصرف کنند.
صنعت دام و طیور ، اهمیت بسزایی دارد
علیرضا رفیعی پور در مراسم روز ملی دامپزشکی افزود: اکنون که بخش عمده ایی از اقتصاد کشور در شرایط تحریمی وابسته به صنعت دام ، طیور و صنایع وابسته بشمار می رود اهمیت مدیریت و کنترل بیماریهای دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام همچون اپیدمی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که در سالهای گذشته خسارات گسترده مادی و معنوی را متوجه ذینفعان و تولیدکنندگان کرد بیش از پیش ظهور و بروز می یابد .
وی گفت : از این روی می توان نقش دامپزشکی و بالاخص سازمان دامپزشکی کشور را برای مدیریت بیماریهای دامی، حفظ و صیانت از سرمایه دامی کشور همینطور فراهم کردن رفاه و سلامت دام را بعنوان دستگاهی که موازی با سایر خدمات قابل ارائه وظیفه ی تامین امنیت غذایی شهروندان را نیز عهده دار است چشمگیر دانست .
رفیعی پور به فعالیت های دامپزشکی بطور عام اشاره کرد و گفت: عمده ی این فعالیت ها جنبه ی کنترلی و پیشگیرانه دارد و حتی موضوع درمان دامها نیز در بسیاری از موارد با رویکرد پیشگیرانه همراه است در همین راستا نقش بی بدیل دامپزشکی در مدیریت پدافند غیرعامل و کاهش آسیب پذیری جوامع انسانی انکار ناپذیر است .
وی افزود : از مجموع بیش از هزار مورد از بیماریهای شناخته شده انسانی قریب به نیمی از بیماریهای مذکور در زمره ی بیماریهای مشترک بین انسان و دام قرار می گیرند و این موضوع در شرایطی است که کارکنان و شاغلین حوزه دامپزشکی که در زمینه مبارزه و پیشگیری از بیماریهای دامی جلودار و پیشرو هستند در معرض ابتلا به بیماریهای فوق الذکر قرار دارند و همین خود گویای سختی ها و مظلومیت شاغلین این حرفه در مقایسه با سایر حرفه های مرتبط است .
وی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از کالای ایرانی گفت: سازمان دامپزشکی کشور در همین راستا جهت افزایش بهره وری و ایجاد رونق اقتصادی در صنعت دام و طیور همواره پذیرای مشکلات واحدهای تولیدکننده ی بخش خصوصی برای مرتفع و هموار ساختن موضوعات محدود کننده مقوله تولید و همچنین سایر رده های شغلی مرتبط با حوزه سلامت دام و فراورده های دامی است و در این خصوص تعامل بایسته با سازمان نظام دامپزشکی کشور از سازوکارهای پیش بینی شده خواهد بود.
رفیعی پور با بیان اینکه فعالیت های دامپزشکی به علت کمیت و کیفیت جایگزینی ندارد افزود : نظارت بر هزاران واکسن ،دارو و صیانت از هزاران فراورده دامی و نظارت مستمر بر صدها هزار مرکز دامپزشکی ، اهمیت این سازمان را دو چندان می کند .
وی تدوین و بازنگری دستورالعمل ها در این بخش را بر اساس نیازها ضروری خواند و گفت : ایجاد شبکه آزمایشگاه های همکار و تسهیل صادرات ،واردات و ترانزیت محصولات دامی میان ایران و کشورهای جهان می تواند در کار موثر باشد .