پخش زنده
امروز: -
دبیرکل کانون صنایع غذایی ایران: برای تسریع در فرآیند مبادلات تجاری، دولت روند استفاده از ارزهای ملی را تسهیل کند.
کاوه زرگران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، افزود: در دو تا سه ماه گذشته دولت، فعالان اقتصادی را ترغیب کرد که مبادی کالاها را تغییر دهند و در صورت امکان کالاها را از روسیه تامین کنند. به تبع تشویق دولت ، بخش خصوصی رایزنی ها را آغاز کرد و با تفاهم های انجام شده بخشی از کالاها را از مبدا روسیه وارد گمرک ایران کرد.
وی اضافه کرد: از آنجا که براساس قوانین جدید کسی که می خواهد کالا را وارد ایران کند باید اهلیت آن مشخص شود و نیز اولویت با کسانی است که قبل از تخصیص ارز ، کالا را به گمرکات کشور وارد کنند برخی از تامین کنندگان این کار را انجام دادند اما زمانی که به بانک مرکزی برای تامین ارز مراجعه کردند بانک مرکزی اعلام کرده که تخصیص روبل ندارد که تخصیص ندادن روبل موجب شده حجم بزرگی از کالاها در هفته های اخیر در گمرکات دپو شود آن هم به این علت که ناهماهنگی میان بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد.
دبیرکل کانون صنایع غذایی ایران گفت: سیاست بانک مرکزی در تخصیص ندادن روبل موجب شده هم اعتبار عملکرد بخش خصوصی در حوزه کشورهای cis زیر سوال برود اما حجم بزرگی از کالاها در گمرکات بلاتکلیف مانده است از این رو دولت باید دورنمای اقتصادی خود را مشخص و تعیین تکلیف کند که واردکنندگان چگونه می توانند کالاهای خود را تامین کنند.
زرگران درباره مشکلات بوجود آمده در بازار شیرخشک گفت: از آنجا که مواد اولیه شیرخشک در دسته بندی بانک مرکزی از گروه یک کالاهایی به گروه دو منتقل شده مواد اولیه آن از گمرک ترخیص نشده است که موجب شده کارخانجات شیرخشک در تولید خود با کمبود مواد اولیه مواجه شوند.
وی افزود: ازآنجا که حجم ذخایر شیرخشک امیدوارکننده نیست باید در سریعترین زمان ممکن مواد اولیه شیرخشک به گروه یک برگردد زیرا علاوه براینکه کارخانجات شیرخشک نمی توانند با این وضع تولید کنند برای همان کالایی که با ارز 4200 تومانی صادرکردند هم اکنون باید پاسخگو باشند.
زرگران در این باره که زمزمه هایی مبنی بر خشک کردن شیر و صادرات آن شنیده می شود گفت: صادرات شیرخشک در حال حاضر ممنوع است اما از اینکه به صورت غیر رسمی چنین اتفاقی بیافتد اطلاعی نداریم.
وی افزود: هرکالایی که با پشتوانه ارز ارزان قیمت تامین و تولید می شود صادر کردن آن به صورت غیررسمی از کشور می تواند سودآوری نادرست زیادی داشته باشد.
زرگران درباره میزان ذخایر کالاهای اساسی گفت: به طور کلی ذخایر کالاهای اساسی به اندازه دو تا سه ماه وجود دارد اما در شرایطی که کشور در آستانه تحریم قراردارد ذخایر باید بیش از این میزان باشد.
وی افزود: اگر چه میزان ثبت سفارش ها زیاد است اما این ثبت سفارش ها پشت در بانک مرکزی برای تخصیص ارز معطل مانده است که اگر این تخصیص ها اجرایی شود می توانیم مطمئن شویم تا یک سال آینده مشکلی در تامین کالاها نخواهیم داشت.