پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت مدیره اتحادیه ملی محصولات کشاورزی تغییرات آب و هوایی را عامل اصلی کاهش ۸۵ تا ۹۰ درصدی تولید پسته در کشور بیان کرد.
منصور منصوری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: امسال تولید پسته در کشور حدود 40 هزار تن پیش بینی می شود در حالی که در سال های اخیر تولید پسته سالانه به 220 هزار تا 260 هزار تن می رسید حتی در سال هایی تولید پسته در کشور از 300 هزار تن هم فراتر رفت.
وی افزود: احتمال می دهیم اتفاق غیر طبیعی مانند عقیم سازی نیز در باغات پسته کشور صورت گرفته باشد زیرا طبیعی نیست که در همه نقاط پسته کاری کشور به یکباره تولید کاهش چشمگیر داشته باشد.
منصوری گفت: این احتمال را با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و دیگر متولیان امر مطرح کردیم که هنوز جوابی به ما داده نشده و اگر کاری هم در این باره صورت گرفته باشد نتیجه ای به ما اعلام نشده است.
وی افزود: قیمت پسته در دنیا کیلویی 8 تا 14 دلار است که اگر دلار را به قیمت بازار آزاد حساب کنیم به قیمت کنونی پسته در بازار داخلی می رسیم بنابر این قیمت پسته افزایش بی رویه نداشته است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه با کاهش تولید پسته، بازارهای صادراتی مان از دست خواهد رفت گفت: هم اکنون بیشتر تولید پسته روانه بازار داخلی می شود و بخش کمی از آن صادر می شود ضمن اینکه بخشی از ذخیره سال های قبل به مصرف صادرات می رسد که در این باره هم پیمان سپاری ارزی، کار صادرات و ارزآوری ناشی از آن را با مشکل مواجه کرده است.
منصوری افزود: آمریکا با بیش از 500 هزار تن و ترکیه با بیش از 200 هزار تن تولید پسته به زودی جایگزین ما در بازارهای جهانی خواهند شد.