به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، انگلیس و استرالیا سرویسهای اطلاعات نظامی روسیه را به حملات سایبری بر ضد نهادهای سیاسی و ورزشی، شرکتها و رسانههای مختلف در سرتاسر جهان متهم کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای مدعي شد:" این گونه اقدامات و رفتارها ثابت میکند که سرویسهای اطلاعات نظامی روسیه نه تنها دغدغهای بابت رعایت حقوق بین المللی و معیارهای رایج در جهان ندارند بلکه با حس مصونیت از مجازات و بدون توجه به پیامدها و عواقب اقدامات خود دست به چنین کارهایی میزنند. "
در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس آمده است:" پیام ما کاملا روشن است. ما به اتفاق متحدان خود، اقدامات سرویسهای اطلاعات نظامی روسیه را که با هدف بر هم زدن ثبات بین المللی صورت میگیرد، افشا میکنیم و به آنها پاسخ خواهیم داد. "
طبق این بیانیه، مرکز ملی مبارزه با حملات سایبری انگلیس در بررسیهای خود به این نتیجه رسیده است که سرویسهای اطلاعات نظامی انگلیس خود را پشت چندین حملهای که توسط مهاجمان سایبری شناخته شده در جهان صورت گرفته است، پنهان کرده اند. این حملات سایبری که به صورت اتفاقی و بدون هیچ ملاحظه اعتقادی و قانونی صورت گرفته، زندگی شهروندان بسیاری از کشورها از جمله خود روسیه را تحت تاثیر قرار داده و میلیونها پوند به اقتصاد ملی کشورها زیان وارد کرده است.
از جمله حملاتی که مرکز ملی مبارزه با حملات سایبری انگلیس در بررسیهای خود ردیابی کرده است میتوان به حمله به حزب دموکرات آمریکا اشاره کرد که مقدمهای بود برای رسوایی دخالتهایی که طبق اعلام واشنگتن، روسها در روند انتخابات ریاست جمهوری دو هزار و شانزده آمریکا مرتکب شدند و به همین علت نیز پیشتر سرویسهای اطلاعات نظامی روسیه توسط آمریکا با اتهاماتی مواجه شدند.
مسئولان حزب دموکرات آمریکا میگویند در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر سال دو هزار و شانزده ماموران اطلاعات نظامی روسیه بخشی از فضاهای تبلیغاتی فیسبوک را خریده بودند تا از آن برای ایجاد برخی حسابهای جعلی و تشدید تنشهای سیاسی در آمریکا پیش از انتخابات ریاست جمهوری این کشور که به پیروزی دونالد ترامپ در برابر هیلاری کلینتون منجر شد، استفاده کنند. سرویسهای اطلاعاتی آمریکا در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که مسکو در مبارزات انتخاباتی آمریکا از برخی گروههای ترول (اوباش اینترنتی یا افراد و گروههایی که با رفتار مخرب در فضای اینترنت به دنبال تحریف افکار و جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهینآمیز هستند) از قبیل: " آژانس تحقیقات اینترنتی" استفاده کرده است تا پیامهای منفی بر ضد هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات و در حمایت از دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته آمریکا منتشر کند.
به گفته یک منبع دولتی انگلیس، سرویسهای اطلاعات نظامی روسیه با چندین گروه هکرهای شناخته شده از جمله فانسی بیر، سندوورم، استرونتیوم،ای پی تی ۲۸، سایبرکالیفیت، سوفیسی، بلک انرجی اکترز که به رغم متفاوت بودن اسامی غالبا یک موجودیت واحد بیشتر نیستند و نزدیک به مقامات روسیه هستند، ارتباط دارند و دولت انلگلیس معتقد است که دولت روسیه (کرملین) مسئول اصلی این ماجرا است.
در این میان استرالیا نیز با انگلیس همصدا شده و حملات سایبری سرویسهای اطلاعات نظامی روسیه را کاملا غیرقابل قبول دانسته است. دولت استرالیا روز پنجشنبه در بیانیهای تاکید کرد ارتش روسیه و شاخه اطلاعاتی آن مسئول اقدامات بدخواهانه و حملات سایبری هستند.
مالکولم چالمرز نایب رئیس اندیشکده انگلیسی RUSI بر این عقیده است که حملات سایبری صورت گرفته توسط سرویسهای اطلاعات نظامی روسیه فراتر از جاسوسی سنتی در زمان صلح است. وی تصریح کرد سرویسهای اطلاعات نظامی روسیه با انجام این عملیات مخل ثبات که فعالیت و حتی بقای شرکتهای هدف را به خطر میاندازد، خط مرزی میان جنگ و صلح را پاک میکنند.