پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ طی سالی که بدترین سال در تاریخ حقوق بشر عربستان خوانده می شود، 105 نفر از نخبگان عربستان بازداشت شدند.
به نوشته پایگاه اینترنتی وابسته به مخالفان سعودی، یک حساب کاربری معروف سعودی، از بازداشت 105 شهروند شامل مبلغان، فعالان، اساتید دانشگاه و نویسندگان سعودی، دو ماه پس از ولیعهدی محمد بن سلمان طی یک سال خبر داد.
عربستان اوایل سپتامبر گذشته، ده ها نفر از شاهزادگان و مسئولان و پس از آن، صدها نفر از کسانی را که شخصیت های «جریان بیداری» نامیده شدند، بازداشت کرد.
مقامات در خصوص سرنوشت بازداشت شدگان اندیشه یا اتهامات نسبت داده شده به آنها توضیحی ندادند و آنها را به شکل علنی محاکمه نکردند. به این ترتیب، این اقدامات آغاز چیزی بود که بدترین سال در تاریخ حقوق بشر عربستان توصیف شد.
حساب معروف «بازداشت شدگان اندیشه» در توییتر نوشت: «یک سال از بازداشت نخبگان میهن که بدون هیچ گونه علت حقوقی یا اتهامی بازداشت شدند، گذشت. سپس مقامات سعودی به شکل محرمانه محاکمه این نخبگان را آغاز کردند و آنها را تروریست خواندند!! این تخلفات، جرم هایی است که هرگز نباید در قبال آنها سکوت اختیار کرد!»
این حساب کاربری پس از انتشار تصویری حاوی اسامی و تصاویر بازداشت شدگان، از بازداشت سلطان الجمیری نویسنده سعودی خبر داد.
روز یکشبنه همزمان با سالگرد آغاز بازداشت ها، برای حمایت از همه بازداشت شدگان اندیشه، به ویژه کسانی که محرمانه محاکمه شدند، کمپینی در شبکه های اجتماعی سعودی به راه افتاد و هشتگ #یک_سال_بازداشت_نخبگان_میهن راه اندازی شد.
این کمپین با درخواست دادستان کل برای اعدام برخی مبلغان به منظور مجازات آنها همزمان شد. دادستان کل عربستان با نسبت دادن برخی اتهامات تروریستی، اعدام آنها را خواستار شد و افزون بر آن، برخی مبلغان را که مهم ترین آنها شیخ محمد العریفی بود، از سخنرانی و انتشار پیام توییتری منع کرد.
برخی منابع سعودی گفتند مقامات، بیشتر «بازداشت شدگان سپتامبر» را در محل های نامشخص و آپارتمان های متعلق به سازمان امنیت کشور نگه می دارند؛ سازمانی که بن سلمان برای مدیریت سلسله بازداشت های مخالفان خود تاسیس کرد. اما برخی از آنها در زندان های الحایر در شهر ریاض و ذهبان در شهر جده، معروف ترین زندان های سیاسی عربستان نگه داشته می شوند.