پخش زنده
امروز: -
رأی الیوم نوشت: رئیس جمهور آمریکا با ایجاد ایران هراسی، از سعوديها باج خواهی می کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، بی احترامی باج خواهانه رئیس جمهور آمریکا به عربستان و دیگر کشورهای عربی خلیج فارس به همین جا ختم نخواهد شد و اگر کسی با قدرت و قاطعیت و معامله به مثل در برابر آن نایستد، بعید هم نیست این تحقیرها به شیوه های وقیحانه تر بیانجامد.
رأی الیوم نوشت: رئیس جمهور آمریکا با ایجاد ایران هراسی، به عربستان درباره حمله احتمالی ایران به این کشور و لزوم برخورداری ریاض از حمایت های ایران هشدار می دهد اما عربستان به جای پذیرش تحقیرها و باج خواهی های آمریکا و امضای قراردادهای تسلیحاتی با واشنگتن، باید مثل ترکیه "طرح ب" را اجرا کرده و راهی برای گفتگو با ایران پیدا کند.
ترامپ مطالبات وقيحانه اش از پادشاه عربستان را مخفي نکرد
روزنامه الکترونیکی "رأی الیوم" در سرمقاله خود نوشت: ملک سلمان بن عبد العزیز پادشاه عربستان در جلسه دولت که ظهر سه شنبه برگزار شد، از مشروح گفتگوی تلفنی طولانی خود با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت که در آن روابط ویژه و راه های تقویت آن با توجه به شراکت راهبردی دو کشور بررسی شد.
خبرگزاری رسمی عربستان "واس" این خبر را منتشر کرد اما از محتوای این مکالمه و مطالبات وقیحانه و باج خواهی ها چیزی نگفت. واس همچنین از اشاره به هرگونه واکنش احتمالی مقامات سعودی به این گفتگو پرهیز کرد و تنها در دو سطر به این مسئله اشاره کرد، البته این امر به طور کلی در خبرگزاری های رسمی کشورهای عربی خلیج [فارس] چیز عجیبی نیست.
وقتی مسئله، تعرض به همپیمانان آمریکا یعنی عربستان و کشورهای عربی خلیج فارس و تمسخر و اتهام زدن به آنان با شیوه ای باج خواهانه باشد، ترامپ مخفی کاری نمی کند و این چیزی است که به ندرت درباره سران یا مردم دیگر کشورهای جهان اتفاق می افتد.
ترامپ با سخنرانی انتخاباتی همه خطوط قرمز و اصول مرسوم برای سخن گفتن با پادشاهان و رؤسای جمهور کشورها را زیر پا گذاشت. او در یک تجمع انتخاباتی در ایالت ویرجینیا گفته بود: "من عربستان را دوست دارم، امروز صبح با ملک سلمان گفتگوی تلفنی طولانی داشتم و به او گفتم تو چندین تریلیون دلار داری، خدا می داند اگر به شما حمله شود چه اتفاقی برای عربستان می افتد. به او گفتم: شاید نتوانی هواپیماهایت را حفظ کنی چون به عربستان حمله خواهد شد، شما در کنار ما در امنیت کامل هستید اما متقابلا ما آنچه را که باید، بدست نمی آوریم".
از نظر ترامپ عربستان سزاوار چنين ثروتي نيست
حال که ترامپ از علاقه خود به عربستان سخن می گوید، با چنین روش وقیحانه ای با این کشور تعامل کرده و به شیوه ای ناشایست و با تمسخر و تهدید اسرار ریاض را فاش می کند، چه رسد به اینکه از این کشور متنفر باشد. مطمئنا ترامپ علاقه ای به عربستان ندارد و با توجه به نژاد پرستی و تنفر وی از عربها و مسلمانان بر این باور است عربستان سزاوار چنین ثروتی نیست.
این سخنان تنها جنبه باج خواهانه و تحقیر آمیز ندارد بلکه تاکید دوباره ای بر این است که به عربستان حمله خواهد شد و تنها آمریکاست که می تواند در برابر این حمله بایستد و از شهروندان و هواپیماهای عربستان حفاظت کند.
نمی دانم چه کسی دست به این حمله خواهد زد؟ ترامپ طوری از آن سخن می گوید که گویی حتمی است و چنین القا می کند که جنگ قریب الوقوع است. آیا منظور ترامپ ایران است؟ اگر اینطور باشد آیا ایران به طور مستقیم و پیشگیرانه حمله خواهد کرد یا این حمله در واکنش به تجاوز آمریکا و اسرائیل به این کشور پس از تحریم های نفتی ماه آینده و با هدف تغییر نظام تهران خواهد بود؟
جنگ بهانه اي براي دوشيدن
آمریکایی ها و به طور کلی غربی ها تنها در صورتی به این صراحت از جنگ سخن می گویند که سناریوهای قابل اجرا داشته باشند و روز و ساعت آن مشخص باشد و سیاست ها و جنگهایشان برخلاف کشورهای عربی واکنشی نیست بلکه طبق راهبردها و برنامه های کاری مشخصی است که دولت های پنهان [موازی] درباره آن به توافق رسیده اند. تجاوز به عراق پنج سال پیش از جنگ با این کشور، تغییر نظام لیبی با حملات هواپیماهای ناتو هشت سال قبل و انفجار بحران در سوریه و جوسازی رسانه ای و نظامی علیه این کشور حداقل سه سال قبل از جنگ سوریه مقرر شده بود به گونه ای که ما به یکباره شاهد تزریق میلیون ها دلار در شبکه های تلویزیونی، مطبوعات و گروه های مسلح سوری بودیم.
ترامپ در سفر خود به عربستان در سال 2016، پانصد میلیارد دلار از عربستان به دست آورد و با توجه به تاکید او بر کسب "تریلیون ها" دلار و نه میلیاردها دلار و در مقایسه با سخنان پیشین وی، به نظر می رسد او مبلغی دو برابر این رقم را مد نظر دارد. ترامپ گفته بود: آمریکا باید سهمی از درآمدهای نفتی عربستان و کشورهای عربی خلیج [فارس] داشته باشد و این بهای حفاظت از این کشورهاست چرا که در غیر این صورت سران این کشورها حتی یک هفته در رأس حکومت باقی نخواهند ماند و با هواپیماهای تفریحی به سفر خواهند رفت.
زير سوال رفتن عزت عربستان با سکوت پادشاه و شاهزاده ها
فکر نمی کنم بی احترامی باج خواهانه رئیس جمهور آمریکا به عربستان و دیگر کشورهای عربی خلیج [فارس] به همین جا تمام شود و اگر کسی با قدرت و قاطعیت و معامله به مثل در برابر آن نایستد بعید هم نیست این تحقیرها به شیوه های وقیحانه تر بیانجامد. چین با اعمال مالیات گمرکی بر کالاهای وارداتی آمریکا با سلاح واشنگتن به تحریم هایش پاسخ داد، اروپا نظام مبادلات تجاری را به وجود آورد که مبتنی بر دلار نیست و تداوم واردات نفت از ایران و دیگر معاملات تجاری را ممکن می سازد، پاکستان با اخاذی ها و برآوردن مطالبات آمریکا در خصوص مبارزه با تروریسم طبق سیاست ها و اهداف آمریکا، به ویژه در افغانستان، مخالفت کرد، حتی با وجود آنکه کمک سالانه تقریبا یک بیلیون دلاری آمریکا و روابط راهبردی تقریبا 50 ساله خود با این کشور را از دست داد.
البته این را هم می دانیم عربستان مثل چین نیست و قدرت اتحادیه اروپا را ندارد اما این دست درازی های آمریکا وقیحانه تر شده و باج خواهی های این کشور افزایش یافته است و باید در برابر آن ایستاد چرا که هزینه های مالی و اخلاقی آن افزایش یافته و وارد منطقه ممنوعه شده است و به مقامات عربستان توهین می کند.
عربستان با ايران کنار بيايد
و اگر این باج خواهی ها بر اساس "ایران هراسی" باشد عربستان باید گزینه بعدی، یعنی گشودن راهی برای گفتگو با ایران و محور آن را انتخاب کند و این همان کاری بود که ترامپ با کره شمالی و پیش از او دولت اوباما با تهران کرد. آمریکا با امضای قراردادهای تسلیحاتی بیش از 120 میلیارد دلار به عربستان فروخت تا این کشور را برای جنگی قریب الوقوع با ایران آماده کند.. اما آیا عربستان هم مثل ترکیه به اجرای "طرح ب" متوسل خواهد شد و به این باج خواهی ها پایان خواهد بخشید.. امیدواریم اینطور باشد و اگر کسی بخواهد پادشاهی عمان برای میانجی گری های محرمانه آمادگی دارد.