پخش زنده
امروز: -
تشی تاکنون به ۳۰ هزار هکتار از جنگل های بنه خراسان جنوبي خسارت زده است.
تشی (سیخور یا سیکور) جانوری است که از ریشه و پیاز گیاهانی مانند زعفران و سیب زمینی تغذیه می کند ولی به علت تغییر شرایط اقلیمی و خشکسالی ها و افزایش این گونه جانوری به درختان هجوم می آورد و باعث خشکی آنها می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: این جانور خسارت های شدیدی به محصولات زعفرانی کشاورزان وارد کرد و باعث خشکی درختان بنه ۴۰۰ تا ۸۰۰ ساله در نهبندان شده است.
محمودی افزود: این موضوع از سال ۹۴ بحرانی شد و راهکارهایی برای حفظ درختان بنه زارها داده شده که نیازمند اعتبارات زیادی است ولی هنوز از کشور اعتباری در این زمینه تخصیص داده نشد.
وي گفت: از جمله این راهکارها ، حصارکشی دور درختان است که با سه روش تورمرغی با ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان هزینه ، سنگ چین با ۳ میلیارد تومان هزینه و تورهای گابیونی با ۱۵ میلیارد تومان هزینه می توان اجرا کرد.
رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبي با اشاره به اینکه بخش عظیمی از خسارت ها به جنگل های بنه در نهبندان و درمیان وارد شده، گفت: اگر این شرایط ادامه داشته باشد به زودی خسارت ها به ۲ تا ۳ برابر خواهد رسید.
محمودی افزود: با توجه به شرایط محیطی موجود تجدید حیاط گونه بنه امکان ندارد و با ادامه روند موجود به زودی شاهد انقراض اینگونه ارزشمند خواهیم بود.
به گفته وی با توجه به طول عمر ۱۵ ساله تشی و زادآوری آنها، این گونه جانوری خطر جدی برای درختان بنه استان محسوب میشود.