درخواست کمیسیون حفاظت از اطلاعات در اروپا از فیس بوک
نهاد صیانت از حریم شخصی کاربران اتحادیه اروپا با ابراز نگرانی از اینکه فیسبوک به طور گسترده ای توان کنترل حریم خصوصی کاربران خود را ندارد اعلام کرد این مسئله باعث رخنه اطلاعات 5 میلیون اروپایی شده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، کمیسیون حفاظت از اطلاعات افراد و داده ها در اروپا از شرکت فیس بوک خواست ابعاد نقص امنیتی را که منجر به رخنه در اطلاعات حدود پنجاه میلیون نفر از کاربران این شبکه اجتماعی شده است به این کمیسون ارائه کند.
این کمیسیون موسوم به جی. دی. پی. آر (GDPR ) که مقر ان در جمهوری ایرلند است در پی رسوایی رخنه (هک شدن) حساب کاربری حدود پنجاه میلیون کاربردر شبکه اجتماعی فیس بوک بررسی ابعاد این رسوایی را آغاز کرده است.
ویرا جوروا، کمیسر امور دادگستری و مصرف کنندگان اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ، گفت: این مسئله ای برای مدیریت این وب سایت است. اگر آنها (به راستی) مدعی تحت کنترل داشتن همه چیز هستند.
وی افزود: گستردگی فیسبوک ... مدیریت آن را بسیار دشوار می کند اما آنها باید این کار را انجام دهند زیرا آنها از داده های (کاربران) بهره برداری و پول های هنگفتی برای استفاده از حریم خصوصی ما به عنوان کالا، دریافت می کنند.
براساس ضوابط کمیسیون حفاظت از داده ها و اطلاعات کاربران شبکه های اجتماعی و فضای مجازی چنانچه این شبکه ها از اطلاعات کاربران خود حفاظت نکنند به علت مشکل امنیتی که برای انان ایجاد شده است چهار درصد درامد سالانه خود جریمه می شوند.
بر این اساس پیش بینی می شود این شبکه به علت نقص حفاظت از اطلاعات کاربران و کوتاهی در اطلاع رسانی حدود یک میلیارد و 63 میلیون دلار در اروپا جریمه شود. اکنون همه در انتظار یکی از نخستین اقدامات این کمیسیون اند که بهار امسال برای حفاظت از اطلاعات شهروندان تاسیس شد.
کارشناسان معتقدند این رخنه برای فیس بوک که هنوز از رسوایی همدستی با شرکت انگلیسی کمبریج انالیتیکا در سرقت اطلاعات افراد و سوء استفاده سیاسی و اقتصادی از ان رها نشده است تاثیر منفی چشمگیری به جا گذاشته و باردیگر ارزش سهام این شرکت را کاهش داده است. به گفته کارشناسان اکنون فیس بوک برای بازگرداندن اعتماد از دست رفته مردم نسبت به این شبکه اجتماعی باید وقت و هزینه بیشتری صرف کند تا شاید بتواند به جایگاه قبل بازگردد.