پخش زنده
امروز: -
با انتخاب استان سمنان به عنوان قطب تولید خارشتر کشور، ۱۰ هزار هکتار از مزارع خارشتر بیارجمند شاهرود برای تولید این علوفه ارزان قیمت اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، خارشتر که محلی های بیارجمند به آن " تلو teloo "می گویند، این روزها به منبع جدید اقتصاد و اشتغال در این منطقه تبدیل شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بازدید از طرح مشارکتی کشاورزان منطقه بیارجمند برای بهره برداری از مزارع خودروی گیاه خارشتر گفت: در یک برنامه 5ساله تولید انبوه علوفه جدید با محوریت جیره علمی تعلیف دام بر پایه خارشتر، در بیارجمند بعنوان مرکز نمونه کشوری شروع خواهد شد.
مرتضی رضایی با بیان اینکه استان سمنان هم اکنون از دو هزار هکتار خارشترزار با تولید سالانه چهارهزار تن برخوردار است گفت: امسال حدود هزار تن از این گیاه برای تغذیه دام به استان های تهران، اصفهان،یزد و قم ارسال شده و 3هزار تن دیگر نیز به مصرف درون استانی رسید.
وی نیاز آبی این گیاه مقاوم به خشکی را یک، دهم صیفی جات دانست و گفت: منطقه بیارجمند یکی از رویشگاه های طبیعی منحصربفرد خارشتر در کشور است که تنها با بارندگی سالانه حاشیه کویر تا سه چین برداشت در سال را برای بهره بردار فراهم می کند.
رضایی ارزش آفرینی ریالی خارشتر را در حد مزارع خربزه با مصرف بسیار زیاد منابع زیرسطحی عنوان کرد و گفت: این گیاه علاوه بر تولید علوفه دامی در بیابان زدایی و تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش نیز نقش اساسی دارد.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، در طرح تولید و برداشت خارشتر در بیارجمند از دوره آیش زمین های زراعی، اراضی مخروبه و بایر استفاده می شود و در فصل کاشت و داشت نیز زنبورداران منطقه با استفاده از دوره گل دهی و نیز شیره ترنجبین ساقه این گیاه، عسل خارشتر که از مرغوبترین محصولات بازار پسند پاییز و زمستان است را تولید می کنند.