پخش زنده
امروز: -
دبیر انجمن صنایع لبنی : ممنوعیت صادرات شیرخشک در شرایط کنونی تصمیم درستی است که دولت اتخاذ کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما ، رضا باکری با اعلام این مطلب در گفتگو با شاتا افزود: با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی و افزایش قابل توجه بهای ارز، ممنوعیت صادرات و تصمیم برای واردات 25 هزار تن شیرخشک به کشور تصمیمی قابل دفاع و درست است.
این فعال صنعت لبنی در توضیح این مطلب افزود: آنچه در بازار ارز رخ داده، صادرات همه کالاها از جمله شیرخشک را با معنا و مفهوم جدیدی روبرو کرده است. در حقیقت رشد بهای ارز، سبب شده صادرات تمامی کالاها از کشور سودآور شود .در چنین شرایطی نباید مرزها باز گذاشته شود تا اقلام اساسی مثل شیرخشک، بدون محاسبات دقیق نیاز بازار از کشور صادر شود و بازار با کمبود ناگهانی این کالا روبرو شود.
وی گفت: تفاوتی که از صادرات نسبت به فروش کالا در داخل ایجاد میشود آن قدر بالاست که طبیعتا افراد انگیزه فراوانی برای این کار پیدا میکنند. در ضمن باید توجه داشت حتی اگر کمبودی در بازار نباشد، صادرات تنها با تحویل تفاوت نرخ ارز باید صورت گیرد.
او در پاسخ به این سوال که در چنین شرایطی ، واردات شیرخشک به کشور از چه مبنایی قابل دفاع است، به آمار تولید و مصرف شیرخام اشاره کرد و توضیح داد: شیرخام در دو بخش مصرف دارد، یکی در کارخانجات تولید محصولات لبنی که اقلام مورد نیاز سفره مردم را تامین میکنند و یکی برای تولید شیرخشک.
باکری افزود: بررسیها نشان می دهد میزان شیر تحویلی به کارخانجات لبنی با کاهش 25 درصدی مواجه شده است و در صورت تداوم این روند به مرور این کاهش تاثیر خود را در بازار خواهد گذاشت.
این مقام مسئول ادامه داد: در چنین شرایطی تصمیمی برای واردات 25 هزار تن شیرخشک میتواند مانع از بروز کمبود در این بازار شود چرا که طبق بررسیها کارخانجات محصولات لبنی روزانه به 19 هزار تن شیرخام و کارخانجات تولید شیرخشک به روزانه 2 هزار تن شیرخام نیاز دارند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا اتحادیه دامداران و تولیدکنندگان شیرخشک معتقدند روند این بازار عادی است و نیازی به اتخاذ این تصمیمات وجود ندارد، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت با بررسی همه جوانب چنین تصمیمی را اتخاذ کرده و همان طور که گفتم آمار و ارقام نیز صحت تصمیمات متخذه را گواهی می دهد .
وی گفت: حتی دبیر انجمن تولید کنندگان شیرخشک نیز در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار تاکید کرد که دریافت شیر این کارخانجات با کاهش روبرو شده است و این موضوع باز هم موید صحت تصمیمات در این بخش برای پیشگیری از کمبود در بازار است.
باکری درباره حجم تولید و مصرف شیرخشک گفت: سالانه بین 60 تا 70 هزار تن شیرخشک در کشور مصرف میشود اما ظرفیت نصب شده کارخانجات شیرخشک کشور در حدود 90 هزار تن است .