به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکزکردستان، در این جشنواره با نظر داوران و کارشناسان بخش کشاورزی و با توجه به کیفیت محصول، سلامت درخت مو و انگور، وضعیت آبیاری باغات، عدم آفت زدگی و دیگر موارد در خصوص کاشت، داشت و برداشت محصول انگور، ۸ نفر از باغداران بخش دلبران تجلیل شدند و به نفرات اول تا سوم تندیس انگور نیز اهدا شد.
حمید اسکندری معاونت گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی استان کردستان با اشاره به اینکه انگور، میراث طبیعی و بخشی از هویت و فرهنگ مردم منطقه است گفت: در این جشنواره با حضور کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، مستندات تصویری و پرونده تحقیقی در خصوص شیره انگور تکمیل و آماده شد و قرار است در آینده نزدیک شیره انگور دلبران به عنوان میراث ناملموس در فهرست میراث ملی به ثبت برسد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهاد کشورزی کردستان هم گفت: در استان کردستان ۴۳ هزار هکتار باغ وجود دارد که حدود ۱۴ هزار و پانصد هکتار آن مربوط به باغات انگور است که در سال گذشته در استان ۱۱۰ هزار تن محصولات باغی تولید شده است که امسال با توجه به تغییر شرایط اقلیمی و سرمازدگی پیش بینی میشود ۹۵ هزار تن محصولات باغی در سطح باغات استان تولید شود.
محمد پیشداد افزود: شهرستان قروه دارای ۲۱۰۰ هکتار باغ است که حدود ۱۰۰۰ هکتار آن به انگور اختصاص دارد که پیش بینی میشود برای امسال حدود ۸ هزار و پانصد تن انگور از سطح باغات قروه برداشت شود.
وی با توجه به اینکه حوضه آبهای غرب کشور ۱۷ هزار هکتار است گفت: ۷ هزار و پانصد هکتار آن در شهرستانهای کامیاران، سنندج و مریوان به صورت باغ طراحی شده است که امسال ۵۰۰ هکتار از این مقدار تبدیل به باغ میشود.
فرهاد کرمی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و فناوری سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز با اشاره به کیفیت بالای محصولات باغی در منطقه قروه و دلبران گفت: کشاورزان این منطقه با دانش بومی و در شرایط سختی که مشکل کم آبی و سرمای شدید زمستان را داریم موفق به تولید انگور با کیفیت شده اند.
این جشنواره با هدف معرفی شهر دلبران به عنوان قطب تولید انگور، ساماندهی و احیاء قناتهای بخش دلبران، مکانیزه شدن شیوههای آبیاری و ذخیره آب مازاد، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با انگور و اصلاح باغات موجود و معرفی ارقام تجاری و سازگار با منطقه در راستای افزایش سطح زیر کشت، برگزار شد.