پیشگیری از سکته با ۳۰ تا ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی
اگر میخواهید جز ۳۲ میلیون سکته کننده قلبی و مغزی سالانه نباشید، ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در روز بدنتان را به فعالیت وادارید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس قلب و عروق معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه هر ساله نزدیک به ۳۲ میلیون سکته قلبی و مغزی در دنیا رخ میدهد که باعث مرگ بیش از ۱۷ میلیون نفر میشود. گفت:: فعالیت بدنی روزمره، درکاهش فشارخون بالا، کلسترول خون بالا، اضافه وزن و دیابت مؤثر است طوری که اگرهر فرد روزانه ۳۰ تا ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشد، این کار سبب افزایش ضربان قلب و تنفس میشود و میتواند از بروز سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری کند.
سارا جوادپور مصرف دخانیات شامل سیگار، قلیان، چیق و پیپ، اضافه وزن و چاقی، فشارخون بالا، اختلال چربی خون (LDLکلسترول بد) بالا یا (HDLکلسترول خوب) پایین، فشارهای روانی و استرس، فعالیت بدنی ناکافی، رژیم غذایی نامناسب شامل مصرف غذاهای پرچرب، پرانرژی، پرنمک و مصرف کم میوه و سبزی را از مهمترین عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی قابل اصلاح عنوان کرد.
توصیه این کارشناس سلامت به افرادی که فشارخون بالاتر از ۹۰/۱۴۰ میلی متر جیوه دارند، مراجعه به پزشک درکناراصلاح شیوه زندگی است.
پرهیز از مصرف مشروبات الکلی و داشتن معاینه منظم پزشکی برای کنترل وزن، فشارخون، قند خون، چربی خون، از دیگر توصیههای این کارشناس قلب و عروق دانشگاه بود.
وی به نقش موثر و مهم وزن مطلوب درکنترل بروز سکته مغزی اشاره کرد و افزود: کاهش پنج تا ۱۰ درصد وزن درافرادی که اضافه وزن دارند، نقش مهمی در کنترل بروز سکته مغزی دارد.
این کارشناس پزشکی افزود:با رعایت رژیم غذایی مناسب و پرهیز از مصرف غذاهای خیلی شیرین، خیلی چرب و پرنمک و همچنین مصرف سبزی، میوه و حبوبات، میتوانیم از بروز سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری کنیم.