پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه تاکید کرد : بی شک، در جهان تهی مانده از عرفان و عشق و معنویت کنونی، درک پیام مولوی می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات جامعه بشری باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه ، در پیام بهرام قاسمی به مناسبت هشتم مهر روز بزرگداشت مولانا آمده است: حضرت مولانا" نقطه اتصال شعر، عرفان و فلسفه در ادبیات فارسی است. نادرهِ نابغهِ تاریخ که در سایه شمس طی طریق کرد و ماندگارترین آثار عرفانی و مکتب عشق در زبان پارسی را آفرید و تا بدانجا رفت که مثنوی اش را "قرآن به زبان پارسی" خواندند.
"نی نامه" او که بسیاری آن را چکیده ای از شش دفتر مثنوی اش می دانند از ماندگارترین اشعار تاریخ ادبیات جهان است که عارف و عامی را به تامل و تعقل و ابتهاج و سرور وا می دارد.
زبان الهی مولانا، زبانی است جهان شمول که لاجرم بر فطرت الهی بشر می نشیند و آن را جان و جلا می دهد. شاید همین جهان شمول بودن سخن مولانا، برخی را بر آن داشته که زلف خود را به این شاعر نامی گره زنند و برای تصاحب این خداوندگار شعر عرفانی، آسمان ریسمان در هم آمیزند و به افسانه سرایی و خلق صور گوناگون و خیال روی آورده و بر طبل انفصال حضرت مولانا از فرهنگ و ادبیات ایرانی بکوبند. حال آنکه او جز به پارسی نسروده است.
به باور ما، مولانا جزء لاینفک تاریخ، فرهنگ و ادبیات باشکوه ایران شکوهمند و تمامی جهان فرهنگی است که با گفتار و رفتار ایرانیان از دیرباز با آن عجین شده است. با این حال، معتقدیم که شعر مولانا می تواند حلقه اتصال ملت ها و همگرایی بیشتر مردمی باشد که دل در گرو این شاعر برجسته ایران زمین دارند.
بی شک، در جهان تهی مانده از عرفان و عشق و معنویت کنونی، درک پیام مولوی می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات جامعه بشری باشد.
امروز، هشتم مهرماه روز بزرگداشت این شاعر و عارف پرآوازه ایرانی است. این روز را به تمامی فرهیختگان و مردم فرهنگ دوست ایران و همه پارسی زبانان و پارسی خوانان و پارسی دوستان عالم که شعر مولانا را بخشی جدا ناشدنی از هویت خود می دانند، تبریک می گویم.