پخش زنده
امروز: -
نخستین توله شیرهایی که از راه لقاح مصنوعی به دنیا آمده اند در یک مرکز تحت حفاظت در آفریقای جنوبی به سر می برند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ نخستین توله شیرهایی که از راه لقاح مصنوعی به دنیا آمده اند در یک مرکز تحت حفاظت در آفریقای جنوبی به سر می برند.
به گزارش شبکه تلویزیونی خبرگزاری فرانسه، این دو توله شیر که در این مرکز تحت حفاظت در بیرون پرتوریا پایتخت آفریقای جنوبی پرنشاط و پر سروصدا با هم بازی می کنند در نگاه اول کاملا عادی به نظر می رسند اما کاملا منحصر به فرد هستند.
دانشگاه پرتوریا که دانشمندانش سرگرم تحقیق روی سیستم تولید مثل شیرهای آفریقایی هستند، اعلام کرد :"این دو توله نخستین شیرهایی در جهان هستند که از طریق لقاح مصنوعی به دنیا آمده اند."
آندره گانسویند ، مدیر موسسه تحقیقات پستانداران دانشگاه پرتوریا گفت این دو توله که یکی نر و دیگری ماده است، در 25 اوت امسال به دنیا آمدند و کاملا سالم و عادی هستند.
موفقیت این تیم تحقیقاتی پس از 18 ماه آزمایش های سخت و فشرده حاصل شد.
گانسویند به خبرگزاری فرانسه گفت :"ما اسپرم یک شیر نر سالم را در زمانی که هورمون های شیر ماده به سطح مناسب رسید به صورت مصنوعی در آن لقاح انجام دادیم و خوشبختانه این کار موفقیت آمیز بود. قبل از آن چندین بار امتحان کرده بودیم اما تعجب آور این بود که این دفعه تلاش ما چندان طول نکشید."
وی همچنین گفت این دستاورد را می توان تکرار کرد و دانشمندان امیدوارند از این فن بتوان برای نجات گونه های در معرض انقراض گربه های بزرگ استفاده کرد.
بنا بر اعلام اتحادیه بین المللی حفظ طبیعت، نسل شیرهای آفریقایی در 26 کشور آفریقایی منقرض شده است و تعداد این جانوران در حیات وحش در دو دهه گذشته با 43 درصد کاهش به 20 هزار قلاده رسیده است که این گونه جانوری را در فهرست گونه های آسیب پذیر قرار می دهد.
گانسویند گفت :"اگر ما کاری نکنیم، نسل این جانوران منقرض خواهد شد."