به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکزکردستان، مدیرامور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: برداشت محصول سیب زمینی از هفت هزار و ۴۵۰ هکتار از مزارع این استان آغاز شد.

محمد صالح احمدی با بیان اینکه هر سال یک هزار و ۸۰۰ بهره بردار این استان مشغول کشت و برداشت سیب زمینی هستند، افزود: پیش بینی میشود با میانگین برداشت ۳۰ تن در هر هکتار حدود ۲۲۳ هزار تن از این محصول برداشت شود.
احمدی افزود: ۹۰ درصد از محصول کشت شده سیب زمینی در شهرستان قروه و بقیه در دهگلان و سایر شهرستان هاست ضمن اینکه عمده ارقام کشت شده شامل سانتا، جیلی، اسپریت، بامبا، آگریا و مارفونا است.
احمدی گفت: از ۲۲۳ هزار تن محصول برداشت شده حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تن از آن به خارج استان صادر میشود.
وی خاطرنشان کرد: کشت محصول سیب زمینی با اشتغالهای خانوادگی میتواند کمک مناسبی به معیشت خانوادههای روستایی باشد.
احمدی تاکید کرد: سالانه بیش از یک هزار و ٨٠٠ خانوار در کردستان مشغول به تولید محصول سیب زمینی هستند و در هر هکتار برای ٣٠ کارگر شغل فصلی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه کنترل مصرف آب در مزارع سیب زمینی از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی در این استان است، گفت: توزیع و معرفی ارقام زودرس، پرداخت تسهیلات به آبیاری نوار تیپ در مزارع، تامین ۸۰ تن بذر اصلاح شده خارجی از جمله اقدامات این سازمان در سال جاری است.
احمدی اضافه کرد: همچنین با تسهیلات و حمایتهای انجام شده هم اکنون ۱۰۰ درصد مراحل کاشت و برداشت این محصول در کردستان به صورت مکانیزه انجام میشود.
کشاورزان کردستانی ۴۷ رقم سیب زمینی را در اراضی خود کشت میکنند و با بیش از ۲۲۰ هزار تن برداشت رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده اند.
سالانه بیش از ۹ هزار هکتار از اراضی آبی کردستان به کشت سیب زمینی اختصاص مییابد و حدود یک هزار و ۸۰۰ بهره بردار این محصول در این استان فعالیت میکنند.
کردستان با ۳۰۰ هزار تُن تولید سیب زمینی رتبه چهارم تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است.