پخش زنده
امروز: -
استاد حوزه و دانشگاه گفت: قطعا امروز در عرصه روابط بین الملل نیازمند به شهدایی همچون شهیدان رکن آبادی و آقایی پور هستیم و این دو شهید دیپلماسی مقاومت را به نمایش گذاشته اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در مراسم سومین سالگرد شهادت شهیدان رکن آبادی و آقایی پور از شهدای فاجعه منا که در حوزه هنری برگزار شد، افزود: این دو شهید حیف بود که در جای دیگری از دنیا به شهادت برسند و این دو شهید گل های سرسبد شهدای منا قرار گرفتند و هیچ گاه فراموش نمی شوند و زندگی این دو شهید بزرگتر از آن بود که بخواهد با شهادت تمام نشود.
وی با اشاره به اینکه خداوند خواست که این دو شهید برای همیشه الگو بمانند، به عنوان برگزاری این مراسم که "دیپلماسی مقاومت" نامیده شده است ، اشاره کرد و گفت: دیپلماسی مقاومت وابسته به ایدئولوژی و سلیقه خاصی نیست و هر ملتی بخواهد از منابع خود دفاع کند نیاز به این دیپلماسی دارد.
پناهیان افزود: شهید رکن آبادی الگوی بی نظیری برای دیپلماسی مقاومت بود و این شهید در دفاع از منافع مردم بسیار سخت کوش و سخت گیر بود و حاضر نمی شد ذره ای از منافع ملت خود را به بیگانگان بسپارد.
وی گفت: دیپلماسی مقاومت یعنی دیپلماسی غیرساده لوحانه؛ و حضرت امام اصطلاح ساده لوح را در عرصه دیپلماسی برای کسانی به کار گرفتند که پس از پیروزی انقلاب گفتند که ما باید از امریکا تشکر کنیم که کمک کرد انقلابمان پیروز شود.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: باید ساده لوحی از دیپلماسی ما فاصله بگیرد و قطعا اگر ساده لوحانه نگاه نکنیم محاصره اقتصادی هم طرحی شکست خورده خواهد شد.
پناهیان گفت: وقتی تروریست ها در اهواز این اقدام تروریستی را مرتکب شدند ، نشان دادند که به 40 سال پیش برگشته اند و حرف تازه ای ندارند و آنها نفهمیدند اهوازی که در دوران دفاع مقدس آنچنان جانفشانی و قهرمانی کرد ، با تیر و تفنگ به زانو در نمی اید.
وی افزود: دشمنان به استیصال رسیده اند و راهی جز تکرار گذشته شان ندارند و قطعا محاصره اقتصادی هم تکرار گذشته است.
پناهیان گفت: قطعا اگر دیپلماسی مقاومت را مدنظر داشته باشیم دشمن ناامید می شود در ان صورت امنیت برای جامعه ما فراهم خواهد شد و وقتی مردم دشمن را به سطوح دربیاورند دشمن تحریم ها را خودش برمی دارد.
وی افزود: در این 40 سال هر زمان ضعفی از داخل نشان دادیم فشارها از بیرون بیشتر شد و ضعفی در داخل بود که جنگ شد و قائله کردستان پیش آمد و هواپیمای مسافربری را زدند و به شهرهای ما حمله شیمیایی کردند و اگر دشمنان از سازشکاران داخلی ما علایمی دریافت نمی کردند هرگز جرات نمی کردند اواخر جنگ به ما ضربه بزنند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت : هر زمان در مقابل دشمنان ضعف نشان دادیم، دچار مشکلات فراوانی شدیم و در فتنه 88 وقتی دیگران دیدند عده ای با دروغ و غوغا و جنجال اختلاف میان مردم ایجاد می کنند، موج دیگری از تحریم ها را علیه ما به راه انداختند.
پناهیان به جایگاه شهید رکن آبادی در میان مردم لبنان اشاره کرد و افزود: هیچ گاه ما سفیری را ندیده ایم که او را در عروسی ها و عزاداری های قومی و قبیله ای خود همانند یک دوست صمیمی دعوت کنند و جایگاه رکن آبادی در لبنان اینگونه بود و وقتی به شهادت رسید دلهایی که در لبنان برای او سوخت بیشتر از ایران بود چرا که او یکی از اعضای خانواده لبنان محسوب می شد.
وی دیپلماسی مقاومت را سرشار از خلاقیت توصیف کرد و گفت: اگر کسی اهل مقاومت باشد ذهن آزادی دارد و اسیر ترس و دل نگرانی نخواهد بود.
پناهیان افزود: در صفحه شطرنج دیپلماسی همیشه راهی برای بردن هست و شهید رکن آبادی کارهایی بی نظیر می کرد تا جایی که سیاسیون لبنان از کارهای او تعجب می کردند.
وی گفت : دیپلماسی مقاومت ، دیپلماسی فرهنگی است و از عرصه سیاست به سرعت آثار خود را در عرصه فرهنگ نشان می دهد و جالب است که شهید رکن آبادی را یک شخصیت فرهنگی در لبنان می شناختند.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: برای دانشگاه امام صادق(ع) تربیت نخبگانی همچون رکن آبادی و آقایی پور مایه افتخار است.
پناهیان گفت: شهید آقایی پور نیز پس از سفیر شدنش سلوک ساده زیستانه و زاهدانه ای داشت و در محل سفارت خود جایی برای نماز و عبادت داشت که ممکن است کسی در آن فضاها به این فکرها نباشد.
وی به توجه شهید آقایی پور به موضوع بیت المال اشاره کرد و افزود: وقتی در خرج بیت المال زیاده روی می کردند از پول شخصی خود جبران می کرد، در حالی که رسم دیپلمات ها در جهان ریخت و پاش است و هیچ محدودیتی ندارند.
پناهیان همچنین زندگی شهید رکن آبادی را نیز زبانزد خاص و عام دانست و گفت: سیدحسن نصرالله او را دیپلماتی بسیجی قلمداد می کرد.
پناهیان افزود: اگر سیره زاهدانه و تفکر مجاهدانه نداشته باشیم نمی توانیم از منافع یک ملت در عرصه دیپلماسی دفاع کنیم و نباید بگوییم در عرصه دیپلماسی دو سلیقه وجود دارد.
وی گفت: ما حتی اگر ویژگی های حماسی و زهد این دو شهید را کنار بگذاریم، کارکرد آنها نیز قابل توجه است و من چنان پرکاری در شهید رکن آبادی می دیدم که می شد ایشان اداری تر عمل کند اما در حساس ترین مقاطع تاریخ به این ملت بزرگ بسیار خدمت کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: وقتی در لبنان انقلاب ما را الهام بخش می دانستند به واسطه شهیدان رکن آبادی و شاطری بود و برخی اوقات لبنانی ها تعجب می کردند و می گفتند ما فکر می کنیم همه شما مثل شهیدان رکن آبادی و شاطری هستید.
پناهیان گفت: وقتی زلزله ای در ایران رخ می دهد لبنانی ها می گویند مگر شما شهیدشاطری ها را ندارید که چند ماهی از زلزله در کشورتان می گذرد و هنوز از بازسازی مناطق زلزله زده می گویید.