ترامپ و نتانیاهو سوژه های خنده و تمسخر در نشست نیویورک
نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل شاید بدترین نشست در طول تاریخ این سازمان برای امریکا و رژیم صهیونیستی بود.
این نشست به مایه استهزاء و تمسخر رهبران واشنگتن و تلآویو تبدیل شد. ترامپ و نتانیاهو در دروغ گویی از هم رکورد زدند. ترامپ در آغاز سخنرانی خود مدعی شد که دستاوردهای هیچ یک از روسای جمهور امریکا در طول تاریخ این کشور به اندازه دستاوردهای دو سال ریاست جمهوری وی نبوده است که این ادعا علاوه بر اینکه ناخرسندی هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه را در امریکا به همراه داشت به مایه خنده حضار در نشست مجمع عمومی تبدیل شد.
نتانیاهو نیز برای طرح این ادعا که ایران همچنان به فعالیت های هسته ای مخفیانه ادامه می دهد از اختفای مواد هسته ای در محلی بنام دارقوز آباد تهران سخن گفت که به دست مایه ای برای طنز و دست انداختن نتانیاهو در شبکه های اجتماعی تبدیل شده است.
این اظهارات به قدری بی پایه و اساس بود که حتی یک نفر در دنیا ولو در میان همپیمانان رژیم صهیونیستی از آن حمایت نکرد. به نظر می رسد کسانی که این اطلاعات مضحک را به وی رسانده اند خواسته اند وی را دست بیندازند و یا فریب دهند که البته همینطور هم شد و در واقع نتانیاهو با این اقدام نه تنها خود را به استهزاء عام و خاص تبدیل کرد بلکه بهانه ای بدست رقبای داخلی خود داد که در انتخابات پیش رو از آن علیه وی استفاده کنند.
از قرائن و شواهد موجود چنین بر می آید ائتلافی که نتانیاهو با راستگرایان امریکایی به ریاست ترامپ و تازه به دوران رسیده های سعودی و اماراتی به ریاست محمد بن سلمان و محمد بن زاید و همچنین محافظه کاران انگلیسی تشکیل داده بود روز به روز به تحلیل می رود و هر روز سست تر می شود و اعضای این ائتلاف در میانه راه در بن بست باقی مانده اند که به نوعی نه راه پیش دارند ونه راه پس، زیرا استمرار راه گذشته همچنان بر هزینه ها می افزاید بدون آنکه دستاورد مشخصی داشته باشد و عقب نشینی از آن نیز رویه دو سال گذشته را زیر سوال می برد و آنها را در برابر عواقب سیاست های خود در دو سال گذشته پاسخگو می سازد.
در این اوضاع آشفته نشانه هایی از رویگردانی اعضای ائتلاف آشوب از یکدیگر نیز دیده می شود . در این راستا عربستان از عرضه سهام آرامکو در بازارس بورس امریکا خودداری کرد و در عین حال نتوانست به انتظار ترامپ در کاهش بهای نفت در آستانه انتخابات کنگره پاسخ دهد و در مقابل امریکا نیز دستور برچیدن سامانه های پاتریوت را از حوزه خلیج فارس صادرکرد که به نظر می رسد واکنش به تامین نشدن انتظارات خود از سوی جناح کودتاگر حاکم بر ریاض است. همچنین ترامپ حداقل به طور تاکتیکی نشانه هایی از احتمال پذیرش طرح دو دولت را نیز در فلسطین از خود نشان داد که می تواند دلخوری و حتی واکنش نتانیاهو را به همراه داشته باشد. اگر به این مجموع شکست سیاست های نتانیاهو در سوریه اعم از پایان استفاده ابزاری از پروژه تروریسم تکفیری و یا شکست طرح تجزیه سوریه افزوده شود دلیل توسل نتانیاهو به هر دستاویز ولو دروغ برای نجات خود بهتر روشن می شود .
--------------------------------------
احمد کاظم زاده