مرکل در ديدار با اردوغان در برلين؛
توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که در چارچوب سفری رسمی به آلمان سفر کرده است در کنفرانس مشترکی با حضور آنگلا مرکل صدراعظم این کشور شرکت کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از آنکارا ؛ آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در نشست مشترک خبری با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در برلین گفت: با اردوغان برای برگزاری نشستی با حضور ولادیمیر پوتین و امانوئل مکرون روسای جمهور روسیه و فرانسه درباره ادلب سوریه توافق کردیم.
رئیس جمهور ترکیه در آلمان به خواسته خود مبنی بر اعلام جماعت فتح الله گولن (مرتبط با کودتای2015 ترکیه) بعنوان یک گروه تروریستی نرسید.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان گفت: محاکمه اعضای این گروه در حالیکه برای بسیاری از آنان کیفرخواستی تنظیم و صادر نشده ادامه دارد و تصمیم گیری (درباره این گروه) در چنین شرایطی، شتابزده است. صدر اعظم آلمان گفت با رئیس جمهور ترکیه در خصوص برگزاری نشست چهار جانبه ای با سران روسیه و فرانسه در اواسط اکتبر به توافق رسیده است.
رجب طیب اردوغان نیز با بیان اینکه کشورها باید به تصمیمات دستگاه قضائی یکدیگر احترام بگذارند تآکید کرد: صدها تن از اعضای جماعت فتح الله گولن که تحت پیگرد قضائی هستند در آلمان به سر می برند . وی افزود استرداد مجرمان برای آرامش و امنیت دو کشور حائز اهمیت و همکاری نزدیک ارگانهای اطلاعاتی دو کشور الزامی است .
اردوغان در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی درباره روند عضویت کشورش در اتحادیه اروپا گفت : تردد آزادنه اتباع ما در اروپا و به روزرسانی مفاد تفاهمنامه اتحادیه گمرکی هم به نفع ترکیه و هم به نفع اتحادیه اروپاست . از اینرو برنامه داریم که 6 معیار باقیمانده در مورد لغو روادید را سریعآ اجرایی کنیم.
شایان ذکر است اردوغان که در سفری رسمی در برلین بسر می برد بارها از دولت آلمان خواسته است تا جماعت فتو (گروه فتح الله گولن- متهم ردیف اول کودتای 15 جولای2015) را در فهرست گروههای تروریستی قرار دهد اما هر بار با مخالفت مقامات برلین مواجه شده است. سفر اردوغان به برلین در حالی صورت گرفته که فرانک والتراشتاین مایر رئیس جمهور آلمان به تازگی گفته است این سفر به منزله عادی سازی روابط با ترکیه نبوده و هنوز بین ما فاصله است.
مرکل در کنفرانس خبري با اردوغان افزود: آلمان و ترکیه دهه هاست که از روابط مستحکمی برخوردار هستند و ما زیر چتر ناتو همپیمان هستیم.
وی افزود: به آقای اردوغان گفتم که ما از حق ترکیه ای های حاضر در آلمان دفاع و از آمیخته شدن آنان در جامعه حمایت می کنیم، همانطور که با هرگونه تبعیض علیه آنان مخالفیم.
مرکل در ادامه گفت: به نفع ماست که ترکیه از لحاظ اقتصادی پایدار باقی بماند. همچنین در زمینه مبارزه با تروریسم با ترکیه همکاری خواهیم کرد.
توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون توافق برای نشستی درباره ادلب با حضور پوتین و مکرون
اخراج یک خبرنگار از کنفرانس خبری اردوغان و مرکل
یک خبرنگار از کنفرانس خبری مشترک رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان اخراج شد.
این خبرنگار به سبب درخواست آزادی مطبوعات از محل کنفرانس خبری اخراج شد.
مصاحبه مطبوعاتی اردوغان با مرکل
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که در چارچوب سفری رسمی به آلمان سفر کرده است در کنفرانس مشترکی با حضور آنگلا مرکل صدر اعظم این کشور شرکت کرد که خلاصه آن در پی می آید:
اردوغان در این کنفرانس مطبوعاتی گفت : همکاری متوقف شده بین دو کشور، احیا خواهد شد. همکاری سیاسی، نظامی، توریستی، اقتصادی، تجاری، انرژی و غیره مورد بحث قرار خواهد گرفت. آلمان شش معیار مهم را درباره لغو روادید برای اتباع ترکیه اعلام خواهد کرد.
بعد کودتای خونین فتو، درترکیه حالت امنیتی فوق العاده اعلام کردیم. و بعد از انتخابات ریاست جمهوری و مجلس حالت فوق العاده را لغو کردیم.
ترکیه درباره سوریه و سایر بحرانهای منطقه ای مسئولیتهای مهمی بر عهده گرفته است. ترکیه و آلمان درباره حل مسئله سوریه برای توقف ظلم هفت ساله در سوریه هم فکر هستند. تحریمهای اقتصادی در راستای تحقق اهداف سیاسی امنیت بین المللی را تهدید می کند. به علت سکونت و اقامت 3.5 میلیون هموطن ما در آلمان ، ترکیه و آلمان روابط ویژه ای دارند. با مرکل درباره مبارزه با فتو و پ ک ک و به رسمیت شناختن فتو به عنوان گروه تروریستی تبادل نظر کردیم. استقلال قوه قضائیه هرکشوری بسیارمهم است.
مرکل صدر اعظم آلمان هم در این کنفرانس خبری گفت: برای تروریست شناختن فتو اطلاعات لازم و کافی باید دراختیار داشته باشیم.
اردوغان در ادامه افزود: سازمان اطلاعلات ملی ترک در آلمان تعداد زیادی از اعضاء فتو و پ ک ک را شناسائی واسامی آنها را به مقامات آلمان اعلام کرده اند. انتظار داریم آنها را تروریست اعلام کنند و برلین آنها را به ترکیه عودت دهد.
مرکل: وزرای خارجی و مقامات درباره بازداشتها ی اتباع آلمان بخصوص انور آلتایلی تبعه آلمان در ترکیه مذاکره می کنندو بازداشت آنها همکاری ما را دشوارتر می کند.
اردوغان: ما در قوه قضائیه آلمان دخالت نمی کنیم، باید به قوه قضائیه ترکیه وکشورها احترام گذارد. آلتایلی نفوذی است و در حال محاکمه در ترکیه است.
سئوال: فتو کودتای نظامی انجام داد. آلمان چگونه می تواند به آنها پناهندگی بدهد.
مرکل: به قوه قضائیه احترام می گذاریم. کودتا را محکوم می کنیم. اما درباره فتو باید اطلاعات لازم و کافی بدست آوریم. تا بتوانیم فتو را هم سطح پ ک ک تروریست اعلام کنیم.
اردوغان با آلمان در بخش صنایع، صنایع دفاعی و اقتصادی همکاری خواهیم کرد.
سئوال: آیا شما(اردوغان) بعد از توهین به مرکل از وی عذر خواهید کرد؟
اردوغان: جان دوندار (فردی که تصاویر تریلی های حامل سلاح و راکت به جبهه النصره و داعش را افشاء کرده بود) جاسوس است و اطلاعات سری دولت را افشا کرده است. وی به 5 سال 10 ماه محکوم شده است. این خبر نباید افشا می شد. ترکیه با آلمان قرارداد استرداد امضاء کرده اند. و باید وی استرداد شود.
مرکل: من با اردوغان درباره جان دوندار پناهنده به آلمان اختلاف نظر داریم.
سفر اردوغان به برلين و ديدار نخست با همتاي آلماني
رئیس جمهور ترکیه روز جمعه برای دیداری رسمی وارد برلین پایتخت آلمان شد و ابتدا با فرانک والتر اشتاین مایر همتای آلمانی خود دیدار و گفتگو کرد. اردوغان برای سفری سه روزه وارد آلمان شده است. رئیس جمهور ترکیه می کوشد روابط اقتصادی و سیاسی با دولت آلمان را بهبود بخشد. از سال دو هزار و چهارده که اردوغان رئیس جمهور ترکیه شد، این نخستین سفر او به آلمان محسوب می شود.