جای خالی تسلیحات هسته ای اسرائیل در نشست شورای امنیت
رژیم صهیونیستی مانع اجرای طرح عاری سازی خاورمیانه از تسلیحات هسته ای است و از این سلاح به عنوان پشتوانه ای برای اشغالگری استفاده می کند.
نشست شورای امنیت به ریاست ترامپ بعد از مخالفت اعضاء با قرار گرفتن ایران در دستور کار این نشست به عاری سازی جهان از سلاح های کشتار جمعی اختصاص یافت و اغلب سخنرانان ضمن حمایت از لزوم مقابله با تسلیحات کشتار جمعی از توافق هسته ای میان ایران و گروه 5+1 موسوم به برجام نیز حمایت و آن را گامی به جلو در مسیر مقابله با اشاعه سلاح های هسته ای ارزیابی کردند .
اما به نظر می رسد جای دو بحث در این نشست خالی ماند که در عین حال می توان آن را مصداقی دیگر از تناقض سیاست های دولت ترامپ و شکاف موجود میان سیاست اعلامی و اعمالی آن دانست.
نخست اینکه در این نشست هیچ اشاره ای به زرادخانه هسته ای رژیم صهیونیستی نشد حال آنکه این رژیم اکنون بعد از اعلام آمادگی کره شمالی برای عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح های هسته ای تنها رژیم در جهان است که با امتناع از امضای پیمان منع تولید و تکثیر سلاح های هسته ای موسوم به ان پی تی وخودداری از پذیرش نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی به تنها مانع اجرای طرح عاری سازی خاورمیانه از تسلیحات هسته ای تبدیل شده که ایران از چهار دهه پیش به دنبال اجرای آن است . در حالیکه سلاح هسته ای به لحاظ ماهیت، نقش بازدارندگی دارد اما رژیم صهیونیستی تسلیحات هسته ای غیر مجاز خود را به پشتوانه ای برای استمرار اشغالگری و توسعه طلبی قرار داده است .
دوم اینکه دولت ترامپ در همان حالی که به مقابله با تسلیحات هسته ای تظاهر و در این راستا به ناحق خروج از برجام را توجیه می کند اما در عمل به گسترش این تسلیحات دامن می زند و در این راستا ترامپ به بازبینی تسلیحات هسته ای این کشور پرداخت و حتی از احتمال استفاده از این تسلیحات سخن گفت و علاوه بر این به سمت امضای توافقنامه هسته ای با عربستان گام برداشت که در پی سرمایه گذاری 80 میلیارد دلاری برای ساخت 16 نیروگاه هسته ای آن هم با فناوری چرخه سوخت در داخل است.
تصمیم ترامپ به هسته ای کردن عربستان در حالی است که این کشور از ثبات پایدار برخوردار نیست و برنامه اصلاحات سیاسی و فرهنگی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان این کشور را وارد تونل تاریک کرده است که دورنمای روشن و مطمئن در انتهای آن دیده نمی شود و احتمال اینکه روزی سرمایه گذاری گسترده عربستان در بخش هسته ای به کنترل وهابی های این کشور در آید دور از انتظار نخواهد بود.
با این حال هیچ یک از این موارد مهم در نشست ویژه شورای امنیت درباره مقابله با اشاعه تسلیحات هسته ای مورد توجه ویژه قرار نگرفت و چنانچه این موارد نیز از سوی سخنرانان مطرح می شد نتایج این نشست به کلی علیه امریکا و همپیمانان آن رقم می خورد و بیش از پیش آنها را نزد جامعه جهانی و افکار عمومی بین المللی منزوی تر می کرد. با این حال ادامه نشست مجمع عمومی و اجلاس سالانه آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین فرصتی دوباره برای جبران این خلاء ها فراهم می کند .
----------------------
احمد کاظم زاده