پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ النشره نوشت: تصمیم پوتین به تجهیز سوریه به سامانه موشکی "اس 300" برای تل آویو دردناک تر از هر چیزی است زیرا فعال شدن این سامانه موشکی در پدافند هوایی سوریه به معنای ممانعت از پرواز هواپیماهای اسرائیلی بر فراز سوریه، لبنان و جولان است و سوری ها می توانند آن را حتی اگر در آسمان تل آویو باشد، هدف قرار دهند.
پایگاه اینترنتی النشره لبنان در مقاله ای با اشاره به اعلام مسکو برای تحویل سامانه موشکی اس 300 به سوریه و واکنش تل آویو به این مسئله، نوشت : تل آویو از اقدامات روسیه در سوریه راضی و خشنود نیست. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل فقط طی یک سال چندین بار به روسیه سفر و چندین هیئت اطلاعاتی ،سیاسی و دیپلماتیک به این کشور اعزام کرده است تا بتواند بر تصمیمات ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه درباره خاورمیانه (غرب آسیا) و به طور مشخص بر تصمیماتش درباره سوریه تاثیر بگذارد.
النشره نوشت: اما پوتین با وجود روابط اقتصادی، نظامی و راهبردی میان مسکو و تل آویو ، تسلیم خواسته های اسرائیل نشد. این دو در همه زمینه ها از روابطی عمیق برخوردارند بویژه اینکه شمار زیادی از یهودیان اسرائیلی اساسا روسی هستند. اما با همه این تفاسیر پوتین راضی به عقب نشینی از سیاست هایش در قبال سوریه و در کل در قبال خاورمیانه نشد. او می داند که تل آویو هم پیمان درجه دوی مسکو است برای اینکه هم پیمان نخست دولت های اسرائیل از زمان تاسیس رژیم آن، واشنگتن است. این در حالی است که تل آویو می گوید وضع دشواری دارد. دولت عمیق یا دولت پنهان آمریکا، تل آویو را به افتادن در دامان روسیه و امتیاز دادن به این کشور متهم می کند و از سوی دیگر، پوتین هم اسرائیل را تامین کننده منافع آمریکا علیه مسکو می داند.
از اینجاست که بنا به گفته مطبوعات اسرائیلی، بحث ها و مناقشات در صحن جلسات دولت و نهادهای اطلاعاتی اسرائیل بالا می گیرد . یکی از جناح ها خواستار تامل و درنگ و تحریک نکردن روسیه در سوریه است و دیگران معتقدند این درخواست (یعنی درخواست تامل و درنگ در قبال روسیه) فرصتی برای ایران و هم پیمانان این کشور به منظور تثبیت نفوذشان است. اسرائیلی ها نتوانستند در این زمینه به تفاهم برسند و تصمیم گرفتند از طرح های اطلاعاتی کمک بگیرند.
اقدام اخیر اسرائیل به حضور در آسمان سوریه، بر اساس اطلاعات دقیق اسرائیل از حضور هواپیمای شناسایی روسیه در پایگاه حمیمیم در سوریه بوده است به طوری که تل آویو، واشنگتن ، پاریس و لندن اتاق عملیات مشترکی برای هدف قرار دادن مراکز نظامی سوریه تشکیل دادند که این مسئله با پاسخ فوری سوریه همراه شد .از این رو تصمیم گرفتند این هواپیمای روسیه را به هر وسیله ای که شده ساقط کنند که همین اتفاق نیز رخ داد و این پیام تلویحی اسرائیل به مسکو و برآمده از تصمیم اتاق مشترک غرب با هدایت آمریکا بوده است تا روسیه در صدد پاسخ به آن برنیاید.
اما روس ها پیام را فهمیدند و پوتین تسلیم نشد و توجیهات را نپذیرفت و با اظهارات نتانیاهو در تماس تلفنی نخست وزیر اسرائیل با وی، نیز موافقت نکرد. او (پوتین) می داند که پاسخ به اسرائیل دشوار است و منافع مشترک تاریخی میان دو طرف را تحت تاثیر قرار می دهد و به این ترتیب مسکو متضرر می شود. اما تصمیم وی به تجهیز سوریه به موشک های اس 300 برای تل آویو دردناک تر است؛ تل آویو که فکر می کرد پوتین جرات اتخاذ تصمیمی خطرناک علیه آن را ندارد برای اینکه فعال شدن سامانه این موشک ها در پدافند هوایی سوریه به معنای ممانعت از پرواز هواپیما های اسرائیلی بر فراز سوریه، لبنان و جولان است و سوری ها می توانند آن را حتی اگر در آسمان تل آویو باشد، هدف قرار دهندو اگر لبنان هم توافق مشترک دفاعی با سوریه را اجرایی کند هواپیماهای اسرائیلی جرات نخواهند کرد نزدیک مرزهای لبنان پرواز کنند.
این پاسخ غیر مستقیم و بدون درگیری به مراتب برای روسیه موثرتر و بهتر بوده است.
النشره در ادامه نوشت: پوتین می داند این تصمیمات خطرناک، تل آویو را به ایجاد لابی های یهودی در روسیه علیه مسکو وادار می کند اما این مسئله را نیز بخوبی می داند که پاسخ ندادن ( به تجاوز صهیونیست ها) قدرت وهیبت روسیه را زیر سئوال خواهد برد؛ بویژه اینکه درگیری غیر مستقیم با تل آویو به قوت خود پابرجاست به این اعتبار که اسرائیلی ها تامین کننده منافع دولت پنهان آمریکا که در ستیز با پوتین است ، هستند و این دولت (آمریکا)، مسکو را با تحریم هایش هدف قرار می دهد از این رو واکنش روسیه در قبال تل آویو در چارچوب مقابله و رویارویی موجود میان واشنگتن و مسکو در قالب تحریم، نفوذ و مشکل تراشی های متقابل در اوکراین، سوریه و دیگر مناطق است