پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران: هیچکدام از طرح های آبی استان از نظر مالی، زمین گیر نیست.
محمدرضا بختیاری در مصاحبه اختصاصی باخبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ با اشاره به اینکه پیش از این طرح های آبی در استان تهران و کشور از طریق سرمایه گذاری BOO و BOT اجرا می شدافزود: تهران به علت حساسیت پایتخت بودنش، طرح ها نیز باید طبق زمان اجرا و وارد مدار شود به همین دلیل ساخت مخازن، اجرای خطوط آبرسانی، شبکه ها و خطوط فاضلاب با کمترین مشکل در حال اجراست و طرح تعطیل نداریم.
وی گفت: در افق 10 ساله بیش از 30 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا طرح های کوتاه مدت که در طول 6 ماه باید اجرا و وارد مدار شود مانند شبکه توزیع آب و مخازن اضطراری، طرح های میان مدت مانند خطوط آبرسانی، طرح های بلند مدت مانند طرح های فاضلاب شهر تهران و فاضلاب شهرهای استان تهران اجرا شود.
بختیاری افزود: از نظر اجرای طرح های فاضلاب در شهرهای استان دچار عقب ماندگی شدیم که با برنامه ریزی جبران خواهد شد.
مدیرعامل آبفای تهران در زمینه پیش بینی سازمان هواشناسی در سه ماهه پاییز نیز گفت: پیش بینی ها هنوز قطعی نشده اما براساس اعلام فعلی سازمان هواشناسی وضع بارش در استان تهران نرمال خواهد بود.
وی ادامه داد: امسال در شرق کشور وضع بارش بهتری خواهیم داشت و تهران هم وضع نرمالی را تجربه می کند و بطور کلی بارش در شرق کشور نسبت به غرب وضعیت بهتری خواهد داشت.
بختیاری گفت: میزان بارش در سال آبی 96 - 97 یعنی تا پایان شهریور 254 میلیمتر ثبت شده است که 22 درصد نسبت به سال قبل تر منفی بود در حالیکه متوسط بارش در استان تهران 270 میلیمتر است.
وی افزود: رشد مصرف آب در تابستان امسال 11 میلیون متر مکعب یعنی حدود 2 و نیم تا 3 درصد بوده است.
بختیاری با اشاره به اینکه حداکثر ذخیره آب 5 سد تامین کننده آب شرب تهران 50 درصد بوده است، گفـت: بیشترین ذخیره آب سدهای پنج گانه تهران به بیش از 950 متر مکعب نرسیده است در حالیکه ظرفیت مخازن 5 سد استان تهران یک میلیارد و 900 میلیون متر مکعب است.
وی اضافه کرد: تا پایان سال آبی یعنی 31 شهریور 35 درصد ظرفیت مخازن سدهای پنج گانه تامین آب شرب تهران پر بوده است.
بختیاری با اشاره به اینکه امسال پانزدهمین سال خشکسالی بوده است، گفت: این موضوع کاملاً به دلیل افزایش حرارت یک و نیم درجه دما در کشور قابل لمس است که مسئولان برای تامین آب مشترکان باید فکر کنند.
وی افزود: در تهران مشکل خاصی برای تامین آب وجود نداشته و مردم بدون تنش سال آبی گذشته را سپری کردند.
مدیرعامل آبفای تهران گفت: وضع آب از نظر تولید و مصرف در تهران متوازن است و مردم در سه ماهه پائیز باید همانند پیک مصرف صرفه جویی کنند چون ذخیره آب در سدها به حداقل رسیده است.
وی افزود: همه مخازن و چاه های آب هم اکنون در مدارند و ذخایر سدها نسبت به زمان مشابه پارسال کمتر شده بخصوص در سامانه شرق تهران به شدت مشکل کمبود داریم .
بختیاری گفت: سدهای لتیان و لار که در سامانه شرق تهران قرار دارند آب کمتری دارند و مشترکان را به صرفه جویی دعوت می کنیم.
سال گذشته؛ کمبود ذخبره برف سال سختی را به مردم تحمیل کرد
مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران گفت: ذخیره برف در کشور و در سطح استان تهران در سال آبی گذشته، 90 درصد کمتر شد و این موضوع سال سختی را به لحاظ آبی در استان و کشور تحمیل کرد.
محمدرضا بختیاری افزود: سال آبی 97-96 سال سختی بود و بارش ها 23 درصد نسبت به سال قبل از آن، منفی گزارش شده و 250 میلیون متر مکعب حجم آب مخزن سدهای تهران کاهش یافت.
وی گفت: حدود 650 میلیون متر مکعب روان آب های استان کاهش داشت اما این سال آبی را با کمترین تنش پشت سر گذاشتیم.
بختیاری اضافه کرد: سه اتفاق در سال آبی گذشته در تهران و کشور رخ داد، افزایش بی نظیر درجه حرارت،کاهش ذخیره برف و کاهش تولید برق از آن جمله است که در استان تهران در برخی نقاط مانند اندیشه، شهریار و ملارد همزمان با قطع برق، قطع آب را نیز به علتاستفاده از چاه های آب شاهد بودیم.
وی با اشاره به اینکه در شهر تهران حتی یکساعت قطعی آب نداشتیم ادامه داد: میزان تولید و مصرف آب در تهران در تابستان امسال متوازن بود ولی مشکلی پیش نیامد امادر غرب استان بدلیلقطعی برق، مشترکان با مشکلاتی مواجه شدند.
بختیاری با تاکید بر اینکه منابع تامین آب تهران 70 درصد از طریق آبهای سطحی تامین می شود که تامین آب سطحی بستگی به ذخیره برف و میزان بارش دارد گفت: اگر بارش ها و ذخیره برف در سال آبی جدید نیز کاهش پیدا کند با مشکل مواجه می شویم.
وی افزود: بارش های اردیبهشت و خرداد ماه امسال که به ترتیب 35 و 20 میلیمتر در هر ماه بوده است سدهای تامین کننده آب تهران را از بحران نجات داد.
بختیاری گفت: امسال 557 میلیون متر مکعب از اول فروردین تاکنون در تهران آب مصرف شده که نسبت به پارسال 11 میلیون متر مکعب افزایش مصرف را نشان می دهد.
وی ادامه داد: در استان تهران سالانه یک و نیم میلیارد متر مکعب آب شرب در بخش شهری و روستایی مصرف می شود که یک میلیارد و 410 میلیون متر مکعب آن در بخش شهری و 90 میلیون متر مکعب دیگر در بخش روستایی است.
بختیاری گفت: از یک و نیم میلیارد مترمکعب آبی که در استان تهران سالانه مصرف می شود حدود 20 تا 21 درصد کل مصرف آب کشور است در حالیکه جمعیت استان تهران حدود 17 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهد بنابراین میانگین مصرف آب در استان تهران نسبت به میانگین کشور بالاتر است.
وی با بیان اینکه میانگین مصرف آب در شهر تهران 20 درصد نسبت به کلان شهرهای دیگر بیشتر است اضافه کرد: الگوی مصرف در شهر تهران برای هر خانوار 20 متر مکعب در یک دوره 30 روزه تعیین شده که تقریبا 80 درصد مردم آن را رعایت می کنند و 65 درصد مردم کمتر از الگو آب مصرف می کنند.
مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران گفت: 15 درصد مشترکان کمی بیش از الگو و 20 درصد دیگر بیش از حد الگو و حتی چند برابر الگوی مصرف، آب مصرف می کنند که فشار زیادی به شبکه آب تهران وارد می شود.
بختیاری اضافه کرد: مشترکان پرمصرف 50 تا 60 متر مکعب آب در هر دوره (30 روزه) قرائت کنتور آب مصرف می کنند که قطعاً صرف مصارف غیرشرب مانند پر کردن استخر و مصارف دیگر می شود.