به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پايگاه اينترنتي سازمان ملل، بحران یمن و موانع پیش رو برای کمک رسانی به مردم این کشور جنگ زده دیروز در نشستی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل بررسی شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی سازمان ملل، به رغم چالش های ادامه دار در یمن، سازمان ملل و شرکای آن در مواجهه با بزرگترین بحران انسانی در دنیا واکنش قدرتمندی داشتند و این با حمایت های گسترده خیرین حاصل شد. با وجود این، اوضاع غیر نظامیان در یمن رو به وخامت است و سازمان های کمک رسان روز دوشنبه هشدار دادند برای جلوگیری از بروز فاجعه ای بزرگ، تلاش های بین المللی برای کمک به یمن باید ادامه داشته باشد؛ این سازمان ها همچنین پایان یافتن جنگ یمن را با استفاده از راهکار سیاسی خواستار شدند.
در نشست رده بالایی که دیروز به ریاست مارک لوکاک معاون امور بشردوستانه سازمان ملل در مقر این سازمان در نیویورک برگزار شد، مسئولان نهادهای اهداء کننده کمک مالی و کمک های بشردوستانه درباره نیازها در یمن، دستاوردهایی که تاکنون حاصل شده و همچنین موانع پیش رو در این کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند. در ابتدای جلسه لیز گراندی هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل گفت: هیچ جای دیگری در دنیا وجود ندارد که مردم آن به اندازه یمن، اینقدر رنج بکشند.
دامنه و ابعاد بی سابقه بحران یمن که اکنون چهارمین سال خود را سپری می کند، بر کسی پوشیده نیست: سه چهارم جمعیت این کشور برای زنده ماندن به کمک های اساسی نیاز دارند؛ بیش از دو میلیون نفر از مردم یمن در داخل این کشور آواره شده اند و شانزده میلیون تن نیز به کمک های پزشکی نیاز دارند. هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل، اوضاع یمن را اینگونه توصیف کرد: هر ده دقیقه یک بار، یک کودک بر اثر جنگ جانش را از دست می دهد. هشت میلیون و سیصد هزار نفر از مردم یمن، صبح هنگام برخاستن از خواب نمی دانند که غذای امروز آنها از کجا تأمین خواهد شد و یک چهارم یمنی ها دچار سوء تغذیه اند.
لیز گراندی همچنین یادآور شد که ریالِ یمن در مقایسه با زمان پیش از آغاز بحران این کشور، 300 درصد از ارزش خود را از دست داده است. وی افزود: اگر کاهش ارزش پول یمن ادامه یابد، به اعتقاد ما دوازده میلیون نفر با خطر گرسنگی شدید روبرو خواهند شد.
آتش جنگ یمن، که حتی پیش از آغاز بحران اخیر نیز یکی از فقیرترین کشورهای دنیا بود، ماه مارس 2015 شعله ور شد؛ زمانی که ائتلافی بین المللی به سرکردگی عربستان، به درخواست رئیس جمهور (مستعفی) یمن در این کشور مداخله نظامی کرد. اکنون حملات هوایی و جنگ زمینی به یکی از وقایع روزانه برای میلیون ها نفر از مردم یمن تبدیل شده است. به گفته لیز گراندی، طبق برآوردهای رسمی حدود شانزده هزار تن کشته شده اند، اما آمار واقعی به مراتب بالاتر از اینها است.
صدها هزار خانوار یمنی دیگر منبع درآمد پایدار ندارند. این شامل معلمان، کارکنان مراکز درمانی و تأسیساتی و کارمندان سازمان های دولتی می شود. برخی از آنها نیز حدود دو سال است که به شکل منظم حقوق نگرفته اند. هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل خاطر نشان کرد در این میان، اوضاع استان حدیده در غرب یمن از همه ناگوارتر است؛ بدترین سطوح آسیب پذیری در حدیده وجود دارد و فقط در سه ماه گذشته، سه میلیون نفر از ساکنان آن ناچار شده اند از خانه هایشان بگریزند.
لیز گراندی گفت: فعالان در زمینه کمک های بشردوستانه برای رسیدگی به این نیازها، هر کاری بتوانند انجام خواهند داد. بیش از صد و پنجاه سازمان در یمن به درصد بالایی از مردم این کشور، یاری رسانده اند. هر ماه، هشت میلیون نفر از مردم یمن کمک های غذایی دریافت می کنند، یک میلیون و هفتصد هزار کودک و زنانی که در دوره بارداری یا شیردهی هستند، حمایت تغذیه ای می شوند و با فعالیت شبانه روزی تیم های پزشکی، از شیوع مجدد وبا در این کشور جلوگیری شده است.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت نیز در جلسه اخیر سازمان ملل با موضوع یمن گفت: یازده میلیون نفر از مردم این کشور به خدمات بهداشت و درمان حیاتی، نظیر واکسیناسیون در برابر وبا، دیفتری و فلج اطفال دسترسی دارند. افزون بر این، دو هزار مرکز نظارت و غربالگری بیماری با کادر آموزش دیده وجود دارد تا در صورت نیاز بتوان به موقع واکنش نشان داد.