پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از سارايوو، با حضور شهردار سارایوو از سنگ یادمان شهدای ایرانی در کشور بوسنی هرزگوین رونمایی شد. همزمان با هفته دفاع مقدس سنگ یادمان شهدای ایرانی در کشور بوسنی و هرزگوین توسط شهردار سارایوو و سفیر جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.
در این مراسم که با حضور اعضای سفارت، مسئولین نهادهای ایرانی و تعدادی از علاقمندان بوسنیایی برگزار شد شهردار سارایوو ضمن ادای احترام به شهدای ایرانی از کمک های جمهوری اسلامی ایران به بوسنی و هرزگوین در زمان جنگ قدردانی کرد و اظهار داشت: یاد و خاطره شهدای ایرانی در بوسنی و هرزگوین همیشه جاویدان خواهد بود. اسکاکا افزود: این شهدا با ایثارگری و جانفشانی برای تحقق صلح در این سرزمین از جان خود گذشتند و ما هیچگاه کمکهای انسان دوستانه دولت و ملت ایران را فراموش نخواهیم کرد.
محمود حیدری سفیر کشورمان نیز ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس گفت: امنیت و آسایش مردم مردم بوسنی و هرزگوین مرهون تلاش ها و ایثارگری هزاران شهید مظلوم بوسنیایی و غیور مردانی همچون شهید رسول حیدری، شهید محمد حسین نواب، شهید بهنام نیکنام و شهید عبدالله کلاشک است که در شرایط سخت و برای تحقق صلح در این کشور جان خود را نثار کردند.
در پایان این مراسم شهردار سارایوو، سفیر جمهوری اسلامی ایران ،مدیران نهادهایی ایرانی و دیگر حاضرین در مراسم با اهدای گل به مقام والای این شهدا ادای احترام کردند. گفتنی است با توجه به موقعیت مکانی سفارت، این سنگ یادبود که مزین بنام چهار شهید ایرانی است هر روزه در منظر جمعیت زیادی از شهروندان سارایوو و گردشگران خارجی قرار دارد.
جمهوری اسلامی ایران در زمان جنگ بوسنی کمک های گسترده بشر دوستانه ای را با وجود فشارهای بین المللی به دست مردم مسلمان بوسنی رساند که جانفشانی چهار شهید ایرانی مصداق بارزی از رشادت های ملت ایران برای کمک به مردم مظلوم بوسنی محسوب میگردد.شهدایی که از بالاترین متاع دنیوی یعنی جان خویش برای کمک به مظلومان گذشتند.
شهید رسول حیدری مسئول ستاد کمک های بشردوستانه ایران در بوسنای مرکزی در روز عید غدیر سال ۱۳۷۲ در جاده نزدیک شهر ویسوکو به همراه یکی از رزمندگان بوسنی به نام ابراهیم آودیچ در کمین قرار گرفت و به فیض شهادت نایل آمد. شهید محمد حسین نواب از خبرنگاران اعزامی به کشور بوسنی بود که در شهریور ماه سال 1373 در شهر موستار ربوده شد و مظلومانه به درجه رفیع شهادت نایل گشت.
شهید بهنام نیکنام دیپلمات کشورمان بود که در شهریور ماه سال 1373 به همراه تنی چند از همکاران ایرانی و بوسنیایی جهت تحویل گرفتن پیکر شهید نواب به موستار رفت اما در هنگام بازگشت در محلی به نام «هرانیتسا» که در تیررس دشمنان بود، به شهادت رسید. شهید کلاشک نیز از دانشجویان ایرانی رشته پزشکی در این کشور بود که با شروع جنگ داخلی در بوسنی در مسیر کمک رسانی به مظلومان در مردادماه 1371 به شهادت رسید.