پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی گفت: امروز کشور به علت شهادت تعدادی از هموطنان اهوازی در عزای عمومی است، ما نیز این ترور کور را محکوم میکنیم و قطعا جواب قاطعانه به تروریستها میدهیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ امیر دریادار سیاری در آیین رونمایی از ۶ جلد کتاب تقویم تاریخ دفاع مقدس در فرهنگسرای اندیشه با گرامیداشت هفته دفاع مقدس افزود: این مطلب برای افرادی که دفاع مقدس را درک نکردهاند ضروری است؛ بدانید اهداف جنگ اول جلوگیری از پیشرفت و شکست انقلاب بود.
وی گفت: در بهمن ۵۷ زمانی که انقلاب پیروز شد منافع نامشروع استکبار از بین رفت، اما در پی برقراری این هژمونی بود که با ترفندهای مختلف بدنبال جلوگیری از پیشرفت انقلاب بودند؛ ترورهایی که رخ داد برای همین مسئله بود زیرا به نتیجه نرسیده و جنگ را پیشبینی کرده بودند.
امیر دریادار سیاری افزود: دفاع مقدس اهداف جزء نیز داشت، مثل تسلط بر اروند، خوزستان و آبادان، این اهداف تعیین شده بود بنابراین جنگ را آغاز کردند تا منافع نامشروع استکبار دوباره برقرار شود.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه همه امکانات در اختیار صدام قرار گرفت از آموزش، نیروی انسانی، تامین تجهیزات و ...، اما باز هم ارتش عراق موفق نبود، گفت: یک پیوند نامبارک برای کمک به دشمن ما ایجاد شد و انواع تجهیزات را در اختیارش قرار دادند مثل نیروی انسانی که از بسیاری از کشورها در اختیار صدام بود به علاوه منابع مالی، اما امام فرمودند؛ به او کمک نکنید، چون بعد از ما صدام به سراغ شما میآید و همین طور هم شد و بلافاصله عراق به کویت حمله کرد.
سیاری به وضع داخلی کشور هم اشاره کرد و افزود: آسیبهایی به ارتش وارد شده بود، مستشارانی رفته بودند و تصمیمات غلطی هم بعضا دیده میشد مثل منتقل کردن متخصصین و ...، توطئههایی که در داخل کشور بود ارتش درگیر آنها بود، آمادگی لازم هم نبود و درباره تامین تجهیزات هم بارها گفته شده که سیم خاردار هم به ما نمیدادند، اما به هر حال دفاع مقدس شروع شد، اما چه کسی مسئول جنگ است؛ هنوز بسیج و سپاهی تشکیل نشده بود و تنها ارتش مستقر بود، اما دیدیم چگونه ایران را حفظ کرد و تمامیت ارضی و اقتدار نظامی را به نمایش گذاشت.
وی گفت: فرزندان انقلابی امام در عرصه حضور داشتند و به فرمان امام آماده شدند تا در برابر دشمن بایستند هر چند در آن روزها بسیاری از سیاسیون ترسیده بودند، اما باید تاکید کنیم اگر حرکت اول جنگ انجام نمیشد دشمن به میدان آزادی رسیده بود.
سیاری با بیان اینکه چند حرکت در این میان مهم شمرده میشود، افزود: اول، روز ۳۱ شهریور ساعت ۱۴ بود که عراق فرودگاههای ما را بمباران کرد، اما چند ساعت بعد هواپیماهای ایران، کشور عراق را بمباران کردند، این چیزی جز غیرت، ایمان، اعتقاد و انقلابیگری نبود.
وی افزود: ما عملیات ۱۴۰ فروندی را هم شاهد بودیم، نیروی زمینی با همه آسیبهایی که دیده بود و باوجود اینکه در مقابل توطئهها در حال مبارزه بود وظیفهاش را در جنگ انجام داد و آن جلوگیری از پیشرفت دشمن بود تا پیشتر نیاید و در ادامه حمله کند و او را به بیرون براند.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی گفت: اگر نیروی زمینی اینگونه عمل نمیکرد دشمن قطعا اهواز را میگرفت بنابراین در دفاع مقدس، نیروی زمینی قهرمانانه جنگید.
وی در بخشی دیگر از سخنانش به نیروی دریایی و عملیات مروارید هم اشاره کرد و با بیان اینکه اگر نیروهای مسلح این کارها را نمیکردند ما پیروز نمیشدیم، افزود: این ایثار، عشق، انقلابی بودن و فرمان امام همچنین علم و دانش بود که پای کار آمد و طی چند ماه ابتدایی راهبرد دشمن را با شکست مواجه کرد. باید قدر این ارزشها را بدانیم.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه ما قاطعانه پیروز شدیم و رژیمی را که تا این حد مجهز بود شکست دادیم، گفت: آن رژیم بعث الان کجاست؟ آن امکانات کجاست؟ آن لشکر و قبیله و عشیره کجاست؟ اثری از آنها جز بدنامی نیست و وضع کشورشان را امروز ببینید.
وی افزود: ما امکاناتی نداشتیم حتی سیم خاردار هم نداشتیم، اما در موضوع تامین نیروی انسانی جایگاه اول را داریم، در موضوع تامین تجهیزات، تاکتیک، رزمایش، اراده و ... جایگاه مهمی در منطقه داریم، در منطقه قدرت منطقهای محسوب میشویم و در جهان جایگاهی داریم که کسی بدون جمهوری اسلامی ایران قادر به تصمیمگیری نیست.
سیاری همچنین به باور دشمن در موضوع توان بازدارندگی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه باور کنید اگر دشمن از توان بازدارندگی ما هراس نداشت مثل همسایگان چپ و راست به ما حمله میکرد، گفت: باید از نقش امام(ره)، تعهد همه نیروهای مسلح و مردم، ایمان، اعتقاد، همدلی، انسجام، پا در رکاب بودن، جهادی فکر کردن و...، همچنین داشتن تخصص و مهارت در نیروهای مسلح همچون ارتش، صحبت کرد.
وی افزود: ما وظیفه داریم فرهنگ حاکم بر دفاع مقدس و ارزشهای حاکم بر آن مقطع زمانی را به نسل فعلی و آینده منتقل کنیم؛ افرادی که در آن عرصه بزرگ بودند و جنگ را در آن صحنه درک کردند و ایستادند، گنج محسوب میشود.
سیاری گفت: پیشکسوتان ما نیز گنجهای ارزشمند ما هستند و نباید به فراموشی سپرده شوند و از خاطراتشان بهرهبرداری شود و ما میتوانیم کتاب بنویسیم، شعر بگوییم و هنر داشته باشیم، ما خیلی از امکانات را داریم و باید روی انتقال فرهنگ کار کنیم و بپذیریم که جا برای کار بسیاری است.
در پایان این مراسم از نویسندگان تقویم تاریخ دفاع مقدس از جلد ۴۵ تا ۵۰ تقدیر شد.
امیرسعیدپور داراب، امیر نبیکریمی و امیر فرهاد بهروزی نویسندگان این آثار بودند.
جلد ۴۸ از مجموعه تقویم تاریخ دفاع مقدس با عنوان «دروغ بزرگ»، به بررسی وقایع مرداد ۱۳۶۳ میپردازد و نمونههای بیشمار نقض قوانین بینالمللی، عهدشکنی و دروغگویی رژیم بعث عراق و متحدان غربی و عربیاش را در دوران جنگ تحمیلی روایت میکند.
وقایع شهریور ۱۳۶۳ در جلد ۴۹ مجموعه تقویم تاریخ دفاع مقدس با عنوان «امتحان بزرگ» مورد واکاوی قرار میگیرد و جلد ۵۰ از این مجموعه نیز با عنوان «میمک، عاشورایی دیگر»، با استفاده از اسناد، گزارشهای روزانه جنگ، مصاحبهها و ... به بررسی وقایع و رخدادهای مهر سال ۶۳ میپردازد.