پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه توسعه مشارکت عمومی - خصوصی سازمان برنامه و بودجه از واگذاری حدود ۱۹۰۰ طرح نیمه تمام در استانها به بخش خصوصی خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محسن رجایی در همایش واگذاری طرح های نیمه تمام که با حضور فعالان بخش خصوصی در اتاق ایران برگزار شد افزود: سال گذشته ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تکلیف کرد که 3 هزار طرح نیمه تمام شامل 2300 طرح نیمه تمام استانی و 700 طرح نیمه تمام ملی به بخش خصوصی واگذار شود که موفق شدیم در این باره 1900 طرح نیمه تمام استانی و 65 طرح نیمه تمام ملی را به بخش خصوصی واگذار کنیم. ضمن اینکه برای هزار و ۲۶۵ طرح نیمه تمام، واگذاری مدیریت انجام شد که در حال بهره برداری بودهاند و نیاز به تجهیز داشتند از این رو بهرهبرداری آنها به بخش خصوصی واگذار شد.
وی اضافه کرد: بر اساس مطالعات انجام شده ۷۰ هزار طرح نیمه تمام استانی و ۶ هزار نیمه تمام ملی داریم که از این تعداد ۱۲ هزار و ۵۰۰ طرح استانی و ۲ هزار طرح ملی قابلیت واگذاری دارند.
رجایی گفت: این سازمان در سال ۹۷ تعداد طرح های نیمه تمام را برای واگذاری ها، ملاک قرار نداد بلکه به میزان سرمایه گذاری و مشارکت نسبت به اعتبارات مصوب ملاک عمل قرار گرفت.
وی با بیان اینکه طرح های نیمه تمام دارای توجیه اجتماعی، جغرافیایی و نیازسنجی بوده و برخی از آنها توجیه اقتصادی ندارد، افزود: باید راهحلی برای ورود بخش خصوصی و سودآوری از این طرح ها پیدا میکردیم که به دستگاهها ابلاغ کردیم گزارش توجیهی برای این طرحها تهیه کنند.
رجایی با تاکید بر اینکه نگاه از فروش طرح ها باید به سمت مشارکت تغییر کند، اضافه کرد: موانعی در فروش برخی از طرح ها وجود دارد که برای مثال بسیاری از طرح ها مانند آزادراهها و مراکز فرهنگی قابلیت فروش ندارند و یا عرصه تعدادی از طرح ها در اختیار دستگاه اجرایی نیست.
وی همچنین از راه اندازی سامانه بازار الکترونیک طرح های عمرانی و سرمایه گذاری زیرساختی خبر داد.
رئیس گروه توسعه مشارکت عمومی - خصوصی سازمان برنامه و بودجه گفت: در این سامانه هم اکنون 100 طرح بارگذاری شده که بنا داریم طرح های بارگذاری شده در این سامانه را به هزاران طرح افزایش دهیم تا بخش خصوصی با مراجعه به سامانه بتواند این طرح ها را در استان های مختلف انتخاب و برای تکمیل آن سرمایه گذاری کنند.
همچنین محمد امیرزاده، رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران در این نشست گفت: حدود 600 هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام در کشور مانده که اگر تکمیل شود می تواند در ایجاد اشتغال و مصرف تولیدات داخلی نقش مهمی را ایفا کند.
فعالان بخش خصوصی معتقدند یکی از اشکالاتی که در راه واگذاری طرحهای نیمهتمام وجود دارد طفره رفتن دستگاههای اجرایی از اعلام پروژهها است.
محسن چمن آرا نیز در این نشست با بیان اینکه بر اساس تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۹۷ طرحهای نیمه تمام دولتی باید به بخش خصوصی واگذار شود گفت: در سالیان گذشته منابع در اختیار دولتها قرار داشته و آنها بودجههای عمرانی را توزیع می کردند بنابراین نگاهی از بالا به پایین به بخش خصوصی داشتند اما اکنون به دلیل تغییر شرایط مالی کشور، دولت میخواهد بخشی از وظایف خود در امور زیرساختی را به بخش خصوصی واگذار کند.
وی افزود: درباره تبصره ۱۹ قانون بودجه ۹۷ مجلس قانون خوبی تصویب کرده و نظرات بخش خصوصی گرفته شده است، سازمان برنامه و بودجه نیز همراهی مناسبی داشته و کار در بحث آیین نامه ها به خوبی پیش رفته اما مشکل، دستگاه های اجرایی هستند که از اعلام طرح های نیمهتمام طفره میروند.
چمن آرا با بیان اینکه دولت نباید در مورد واگذاریها نگرانی داشته باشد افزود: واگذاری ها بر اساس فراخوان است و بخش خصوصی خود در رقابت، قیمت، زمان اجرا و سایر مسائل را مشخص خواهد کرد٬ بنابراین با شفافسازی طرح ها هیچکس ضرر نخواهد کرد و باید همه اطلاعات طرح ها در اختیار مردم قرار گیرد.
فعالان بخش خصوصی همچنین از تعلل دولت در واگذاری طرح های نیمه تمام و وجود موانع مختلف دولتی در راه این واگذاری ها انتقاد کردند.