پخش زنده
امروز: -
دموکرات ها براي تخريب جمهوري خواهان در انتخابات بر روي عملکرد ترامپ تمرکز کرده اند.
انتخابات ميان دوره اي آمريکا در روز ششم ماه نوامبر (15 آبان ماه) براي انتخاب تمامي ۴۳۵ عضو مجلس نمايندگان و ۳۳ عضو از ۱۰۰ عضو مجلس سنا برگزار خواهد شد.
در اين ميان دموکرات ها با اميدواري زيادي چشم به نتايج اين انتخابات دوخته اند و خود را براي ورود به کنگره آماده مي کنند. علت اين اميدواري و به نوعي خوش بيني نه به دليل عملکرد قابل دفاع آنها بلکه به سبب کارنامه پر انتقاد دونالد ترامپ است.
بخشي از اين کارنامه به اختلافات تمام نشدني ترامپ با اطرافيان خود و بحث پرسروصداي موافقت رئيس سابق ستاد انتخاباتي ترامپ براي همکاري با رابرت مولر بازرس ويژه پرونده تحقيق درباره نقش روسيه در انتخابات 2016 آمريکا ارتباط دارد.
در اين راستا باراک اوباما هم از هفته گذشته فعاليت هاي انتخاباتي خود را در انتقاد از ترامپ آغاز کرده است. او ترامپ را مستحق انتقادهاي تند بسياري دانسته و گفته اعلام جرم عليه ترامپ شبيه (اعلام جرم عليه) کودکي است که والدين خود را به قتل رسانده است. سپس از قاضي خواسته به رئيس جمهور آمريکا به سبب يتيم بودن رحم کند.
بر اين اساس، به نظر مي رسد که دموکرات ها براي تخريب و زير سؤال بردن جمهوري خواهان بيشتر بر روي اظهارات و اقدامات دونالد ترامپ تمرکز کرده اند تا با برجسته کردن حرف و حديثي نامتعارف و جنجال ساز از رئيس جمهور آمريکا که کم هم نيست، زمينه رويگرداني مردم از جمهوري خواهان را فراهم و آراي بيشتر را به سبد الاغ ها سرريز نمايند. در اين باره "تام کول"، نماينده جمهوري خواه ايالت اوکلاهما، انتخابات نوامبر را نوعي همه پرسي درباره رئيس جمهور خوانده است.
از اين منظر، شايد بتوان گفت پيروزي دموکرات ها بر رقباي جمهوري خواه خود در انتخابات ميان دوره اي آمريکا چندان دور از انتظار نيست. اين پيروزي احتمالي مديون اختلافات داخلي و درون حزبي فيل ها خواهد بود چراکه جمهوري خواهان با درگيري و تنش با کاخ سفيد، آب به آسيب جناح رقيب خود مي ريزند. بالطبع دموکرات ها هم آتش بيار چنين معرکه اي شده و سعي دارند از ميانه اين اختلافات و تنش ها بر کنگره مسلط شوند.
از سوي ديگر، جمهوري خواهان تکيه ترامپ بر رونق اقتصادي را دليل محکم و قانع کننده اي براي جلب آراي مردم و در نتيجه پيروزي در انتخابات ميان دوره اي کنگره نمي دانند زيرا آنها بر اين امر واقفند که بهبود وضعيت اقتصادي کشور در فضاي پرتنش کارزار انتخاباتي مي تواند تحت الشعاع اقدامات جنجالي و تنش زاي ترامپ در حوزه خارجي قرار گيرد. در اين شرايط، کاهش محبوبيت عمومي ترامپ محتمل خواهد بود.
.................................................
مصطفي عبدلي