از شهریور ماه
صنعتگران فعال در حوزه صنایع دستی سیستان و بلوچستان بيمه ميشوند
مدیر کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان گفت : بزودی تمامی صنعتگران استان در طرح ساماندهی ثبت نام و از خدماتی مانند بیمه بهره مند می شوند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: برای نخستین بار طرح شناسایی و بیمه صنعتگران کشور به صورت پایلوت از شهریور آغاز شده است.
علیرضا جلالزایی افزود : در قالب این طرح تمامی صنعتگران فعال در حوزه صنایع دستی سیستان و بلوچستان با همکاری فرمانداری ها و دهیاری ها شناسایی و تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.
وی افزود: با شناسنامه دار شدن فعالان حوزه صنایع دستی سیستان و بلوچستان دیگر محصولات دست ساخته این افراد به قیمت ارزان به دست دلالان نمی رسد و صنعتگران استان می توانند با شرکت در نمایشگاههای مختلف داخلی و خارجی آثار خود را به نمایش بگذارند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان سوزن دوزی ، سکه دوزی و حصیر بافی بلوچستان ، سفال کلپورگان سراوان ، سفال هلونچکان نیکشهر ، سفال کوهمیتک سرباز ، خُلَک بافی ، گلیم بافی ، سیاه دوزی ، صنایع دستی دریایی ، پارچه بافی سنتی(جومه بافی)، کارت بافی(نوار بافی) تسبیح سازی ، زیورآلات سنتی ، خامه دوزی سیستان ، لباس های محلی ، یزدبافی و آهنگری را از جمله رشته های صنایع دستی استان ذکر کرد.
وی افزود : راه اندازی پایگاه اینترنتی برای سفال کلپورگان و 18 واحد بوم گردی برای معرفی قابلیتهای روستایی و عشایری سیستان و بلوچستان از دیگر برنامه های این اداره کل برای حمایت از قابلیت های گردشگری و صنایع دستی استان است.
جلالزایی از حضور صنعتگران سیستان و بلوچستان در نمایشگاه سلامت عمان خبر داد و افزود : 13 نفر از صنعتگران حوزه صنایع دستی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و ایرانشهر، شهرداری زاهدان، شیلات و اتاق بازرگانی تا پنجم مهر با حضور در این نمایشگاه ، در قالب پنج غرفه ظرفیت های این استان را به نمایش می گذارند.
وی معرفی ظرفیت های حوزه صنایع دستی و گردشگری، زیرساختهای پزشکی و بیمارستانی، مراقبتهای پزشکی، دارو، گردشگری سلامت و ظرفیت های سرمایه گذاری های مشترک را از جمله مهمترین برنامه های تیم اعزام شده به عمان ذکر کرد.