آغاز کاوشهای باستان شناسی دروازه تخت جمشید
کاوشهای باستان شناسی دروازه تخت جمشید به منظور تعیین عرصه، پیشنهاد حریم و مستند نگاری با حضور باستان شناسان ایتالیایی آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، تل آجری که به دروازه تخت جمشید معروف شده در واقع یکی از محوطههای ۲ هزار و ۵۰۰ ساله فارس است که در سالهای اخیر همواره مورد کاوشهای باستان شناسی قرار گرفته است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مرودشت گفت: بر اساس برنامه ریزیهای زمان بندی شده کاوشهای باستان شناسی این محوطه هخامنشی از سر گرفته شده است.
مردانی با بیان اینکه تاکنون شش فصل از کاوش در این محوطه تاریخی با همکاری گروه باستان شناسان ایتالیایی انجام شده است، افزود: پس از پایان این فصل کاوش، محوطه مسقف خواهد شد .
وی ادامه داد: تل آجری یکی از محوطههای منحصر به فرد دوره هخامنشیان است که بقایایی آن را میتوان در نزدیکی تخت جمشید به وضوح دید .
حمید فدایی مدیر پایگاه میراث جهانی پارسه - پاسارگاد گفت: این محوطه هخامنشی تنها راه معرفی شهر باستانی پارسه به گردشگران است و محوطه نیازمند بررسیها و کاوشهای باستان شناسی است و باید تل آجری هرچه سریعتر به سایت موزه و محلی برای حضور گردشگران تبدیل شود.
وی تصریح کرد: تخت جمشید و ارگ شاهی بخشی از یک شهر باستانی به نام پارسه بوده و گردشگران هیچ تصوری از این شهر ندارند از این رو چنانچه تل آجری به مقصد جدید گردشگران تبدیل شود، بی شک بازدیدکنندگان میتوانند بقایایی از این شهر را هم ببینند.
تُل آجری، دروازهای خشت و آجری با ابعاد سازهای ۳۰ در ۴۰ متر از زمان کوروش است که در ساخت آن از هنر و فرهنگ بابلی هم استفاده شدهاست. از ارتفاع این بنا در بسیاری از قسمتها کمتر از یک متر باقی مانده است.