پخش زنده
امروز: -
حاجی پور با اشاره به تصمیمات جدید اتخاذ شده برای ترخیص کالا از گمرکات، چهار مانع باقی مانده در این بخش را برشمرد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما هومن حاجی پور در گفتگو با ایبِنا درباره تصمیماتی که در حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، مجتبی خسروتاج رئیس کل سازمان توسعه تجارت و فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران برای تسهیل واردات کالا به کشور گرفته شده است، گفت: با توجه به شرایطی که کشور در آن قرار داشت، این حرکت باید زودتر شروع می شد ولی به هرحال فعالان بخش خصوصی انتظار چنین اقدامی را داشتند.
وی ابراز امیدواری کرد که با تصمیمات اتخاذ شده کالاهای باقی مانده در گمرکات کشور با سرعت بیشتری ترخیص شود. معاون کسب و کار اتاق تهران در عین حال با بیان اینکه هنوز چند مشکل باقی مانده که لازم است برای جلوگیری از رسوب بیشتر کالاها در گمرک حل شود، گفت: برخی از کالاهای وارداتی به عنوان قاچاق به اصطلاح توقیف شده اند که باید هرچه سریع تر تعیین تکلیف شود.
این فعال اقتصادی اظهار داشت: تعدادی از تجار کالا وارد کرده و هنوز موفق به دریافت ارز از سامانه نیما نشده اند و در نوبت دریافت ارز قرار دارند؛ این افراد به محض دریافت ارز کالای خود را ترخیص خواهند کرد.
حاجی پور ادامه داد: تعدادی از وارد کنندگان نیز برای ترخیص کالای خود با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و از سوی دیگر عده ای هم درگیر موضوع پرداخت تفاوت نرخ ارز هستند.
وی در پاسخ به این سوال که براساس توافقات روز گذشته واردکنندگان می توانند هزینه های گمرکی خود را در قالب ضمانت نامه بانکی پرداخت کنند، گفت: این موضوع در جلسه مطرح شده است اما هنوز در قالب دستورالعمل و بخشنامه به بانک ها ابلاغ نشده و انتظار داریم که دستورالعمل آن به بانک ها ابلاغ شود.
همچنین به گفته رئیس کل گمرک، بر اساس یکی از تصمیمات روز گذشته، کالاهایی که تا آخر مرداد وارد گمرک شده اند مجاز خواهند بود با ثبت سفارش یک ماهه ترخیص شود و در این زمینه وزارت صنعت موظف شده سامانه ثبت سفارش را باز کند و این مشکل بزودی برطرف خواهد شود.
وی در خصوص دیگر تسهیلاتی که برای وارد کنندگان کالاها در نظر گرفته شد افزود: براساس مصوبه های اعلام شده، از این پس حقوق ورودی و همچنین مالیات برارزش افزوده به صورت ضمانت نامه بانکی دریافت خواهد شد.
عسگری اضافه کرد: برای ۱۱۷ فعال مجاز اقتصادی که در پرتال گمرک جمهوری اسلامی ایران رجیستر شده اند و همچنین برای ۲۷ شرکت دانش بنیان نیز مجوزی صادر شده تا این شرکت ها بتوانند به طور شناور با ضمانت نامه های یکساله کالاهای خود را از گمرک ترخیص کنند.
وی با بیان اینکه سررسید این ضمانت نامه ها پانزدهم بهمن ماه خواهد بود، گفت: بدین ترتیب شرکت های مذکور قادر خواهند بود در کل سال با تودیع ضمانت نامه های بانکی، کالاهای خود را از گمرک ترخیص کنند.
رئیس کل گمرک در خصوص مشکل برخی وارد کنندگان که با کمبود نقدینگی مواجه هستند، افزود: برای این واردکنندگان نیز مجوزی صادر شده تا بتوانند ۷۰ درصد کالاهای خود را به صورت نسیه از گمرک خارج کنند و حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده خود را پس از ترخیص کالا پرداخت کنند.
وی روند ترخیص کالا از گمرکات پس از اجرایی شدن مصوبات اخیر دولت را مثبت ارزیابی کرد و گفت: فهرست کالاهای مشمول معاف از پرداخت تفاوت به ۳ هزار و ۶۳۷ قلم رسیده و با تصمیماتی که وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد گرفت بزودی برخی دیگر از کالاها نیز به این فهرست اضافه خواهند شد.
رئیس کل گمرک با بیان اینکه در حال حاضر به طور میانگین روزانه ۴ هزار و ۷۰۰ کامیون و در برخی روزها تا ۶ هزار کامیون کالا از گمرکات کشور ترخیص می شوند گفت: پیش از این، روند خروج کالا از گمرک تهران به زیر ۶۰ کامیون در روز رسیده بود که با اجرایی شدن این مصوبه ها، هم اکنون، روند خروج کالا از این گمرک به بیش از ۲۲۰ کامیون در روز رسیده است.