پخش زنده
امروز: -
بازار نوشت افزار همزمان با بازگشایی مدارس استان مرکزی حسابی گرم است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ نیمه دوم شهریور هر سال تب و تاب خانواده ها برای تهیه نوشت افزار فرزندان خود آغاز می شود و دانش آموزانی که اول مهر به مدرسه می روند با شور و نشاط خاصی وسایل مورد نیاز خود را برای آغاز یک سال تحصیلی جدید از بازار تهیه می کنند.
به همین منظور برای تهیه گزارشی از وضعیت کم و کیف خرید و فروش کیف و دفتر و مداد و ... به مرکز فروش نوشت افزار در اراک رفتم.
رونق بازار خرید و فروش نوشت افزار...
با وجودی که هنوز اول صبح و عقربه ساعتم 8 و10 دقیقه را نشان می دهد، اما جمعیت نسبتا زیادی برای خرید نوشت افزار آمده اند که از رونق این بازار همزمان با بازگشایی مدارس حکایت دارد.
آقای امیدی یکی از کسبه این مرکز می گوید: با شروع سال تحصیلی جدید هر سال شاهد حضور مردم در بازار هستیم که الحمدالله سبب رونق بازار می شود.
با نگاهی گذرا متوجه شدم وسایل مورد نیاز دانش آموزان در بازار به طور کامل وجود دارد و با توجه به تنوع محصولات دانش آموزان می توانند لوازم مورد علاقه را با توجه به سلیقه خود بخرند.
رضایت خریداران از وفور و تنوع محصولات در بازار ...
آقای حمیدی که با همسر و فرزندانش به مرکز فروش نوشت افزار اراک آمده بود گفت: اجناس موجود در بازار تقریبا از تنوع خوبی برخوردار است و به نظرم می توان با توجه به قدرت خرید خانواده ها، لوازم مورد علاقه را تهیه کرد.
تاکید عموم مردم به خرید کالای ایرانی برای حمایت از تولید داخلی ...
آقای میرزایی هم در حال خرید نوشت افزار برای دختر 9 ساله اش درباره کیفیت نوشت افزارهای ایرانی نسبت به خارجی گفت: در برخی کالاها شاهد کیفیت مناسب نوشت افزارهای داخلی در مقابل اجناس خارجی هستیم اما در برخی موارد هم کیفیت محصولات داخلی پایین تر از مشابه خارجی آن است.
او افزود: به دلیل حمایت از تولید داخل و پیشرفت اقتصاد کشور ترجیح می دهم از تولیدات داخلی استفاده کنم که پول آن به جیب هموطن خودم برود.
خانم پرویزی یکی دیگر از خریداران هم می گوید: با توجه به تاکید رهبر ضروری است از نوشت افزارهای تولید داخل استفاده کنیم تا چرخ های صنعت کشور با سرعت بیشتری در جهت توسعه بچرخد.
او درباره کیفیت محصولات تولید ایرانی هم گفت: در برخی نوشت افزارها، اجناس ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار هستند اما قیمت آنها هم کمتر از نوشت افزارهای خارجی نیست.
در حین گفت و گو با فروشندگان و خریداران نوشت افزار، جای نمایشگاه عرضه مستقیم نوشت افزار را در اراک خالی دیدم، به همین دلیل تلفنی با رئیس اتاق اصناف استان مرکزی گفت و گو کردم.
جمشید زند با اطمینان گفت: نوشت افزارها به اندازه کافی در بازار وجود دارد و نیازی به برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم نیست.
نبود توازن بین تولید داخلی و واردات بی رویه نوشت افزار ...
رئیس اتحادیه نوشت افزار استان مرکزی هم در گفتگویی تلفنی با تایید وجود نوشت افزار به اندازه کافی در بازار گفت: حدود 10 درصد از موجودی بازار را نوشت افزارهای داخلی تشکیل می دهند و بقیه هم خارجی است که این موضوع رقابت کالای داخلی را نسبت به خارجی سخت کرده است.
امینی با بیان اینکه در استان مرکزی 2 واحد تولید نوشت افزار وجود دارد افزود: در برخی موارد کالای ایرانی از نظر کیفیت نسبت به مشابه خارجی برتر است اما هزینه تولید بالای آن در کشور در مقایسه با کالای خارجی، رقابت را سخت می کند.
پایین آمدن قدرت خرید مردم ...
رئیس اتحادیه نوشت افزار استان مرکزی با بیان اینکه مردم از نظر اقتصادی ضعیف تر شده اند گفت: قدرت خرید مردم نسبت به سال های گذشته به یک سوم کاهش یافته و این موضوع بازار فروش و درآمد بازاریان را دچار مشکل کرده است.
به سراغ مدیرکل نظارت و بازرسی اداره کل صنعت معدن و تجارت استان مرکزی رفتم تا ببینم روند نظارت بر عرضه نوشت افزار در بازار با توجه به افزایش حجم خرید مردم چگونه اجرا می شود.
برخورد قاطع با فروشندگان متخلف ...
قربانیان می گوید: بازرسان این اداره در گروه های مختلف، کار بازرسی را برعهده دارند و با فروشندگان متخلف به طور قاطع برخورد می کنند.
او افزود: بازرسی ها در بخش های مختلف از جمله قیمت ها، شکل های نامتعارف روی محصولات و کالاهای غیر مجاز صورت می گیرد و مردم هم می توانند موارد تخلف را با شماره تلفن 124 به بازرسان ما اطلاع دهند.
مدیرکل نظارت و بازرسی اداره کل صنعت معدن و تجارت استان مرکزی با بیان اینکه از 15 شهریور امسال تاکنون 368 مورد بازرسی از واحد های فروش نوشت افزار انجام شده گفت: در این بازرسی ها 34 مورد تخلف مشاهده شده که با تشکیل پرونده، به تعزیرات ارجاع شده است.
به گفته قربانیان این بازرسی ها تا 15 مهر ادامه دارد.
البته پیش از این امینی رئیس اتحادیه نوشت افزار استان مرکزی درباره کالاهای نا متعارف به من گفته بود که خوشبختانه این کالاها در گمرک شناسایی و توقیف می شوند و اگر در بازار مشاهده شوند به عنوان کالای قاچاق محسوب شده و به شدت با متخلفان برخورد می شود.
ترویج فرهنگ خودی در تولید نوشت افزارها ...
اما اینکه تاکنون برای ترویج فرهنگ ناب ایرانی - اسلامی در تولید نوشت افزارهایی با اشکال و مضامین فرهنگ خودی و ارزشمند چه اقداماتی انجام شده سوالی بود که به ذهنم رسید.
یکی از دستگاه هایی که می تواند در این زمینه نقش موثری ایفا کند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
اجرای طرح ها و اقدامات این کانون برای جلب توجه دانش آموزان و خانواده هایشان به محصولات داخلی را از مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی جویا شدم.
جهانبخش قنبری در اینباره گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به صورت متمرکز در تهران نوشت افزار های کاملا ایرانی را تولید و با کیفیت مناسب در بازار و نمایشگاه های کانون سراسر کشور عرضه می کند.
او افزود: با برگزاری نمایشگاههای فرهنگی و مسابقه های هنری، ادبی و کلاس های آموزشی برای کودکان و نوجوانان به ویژه در فصل تابستان آنان را برای استفاده از نوشت افزارهای ایرانی تشویق می کنیم.
خب ظاهرا اقدامات ترویجی مناسبی برای ترغیب مردم به خرید نوشت افزارهای ایرانی در حال اجراست، اما باید ببینیم مسئولان اقتصادی استان مرکزی برای حمایت از تولید کنندگان داخلی چه برنامه هایی در دست اقدام دارند.
اجرای طرح های حمایتی از تولید کنندگان داخلی نوشت افزار ...
به سراغ معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی رفتم و اجرای طرح ها و اقدامات حمایتی را از او جویا شدم.
اصغری گفت: برای حمایت از تولید ملی، کالاهای خارجی که نمونه مشابه داخلی دارند با افزایش تعرفه واردات مواجه خواهند شد تا نتوانند به راحتی به بازارعرضه شوند و کالاهای ایرانی به راحتی به دست خریداران برسند.
او البته به این موضوع هم اشاره کرد که به علت نوسان های متعدد قیمت ها و استقبال نکردن اتحادیه نوشت افزار و کسبه، امسال نمایشگاه عرضه مستقیم یا همان نمایشگاه پاییزه نوشت افزار در اراک برپا نشد.
حرف آخر ...
شاید افزایش ناگهانی قیمت ها در بازار کشور، ناشی از فشار فزاینده تحریم ها با همه تنگاهای حاصل از آن برای اقتصاد کشور، اما فرصتی باشد برای تقویت بنیه محصولات وطنی به ویژه نوشت افزار؛ البته با افزایش سطح کیفی این محصولات و مشتری پسند کردن آنها با اقدامات ترویجی دستگاه های مربوط که پیشتر به آن اشاره مستقیم کردم.
مسئولان می توانند با حمایت از تولید کنندگان کوچک و بزرگ داخلی با تبدیل تهدید تحریم ها به فرصت، با افزایش سطح تولید کیفی نوشت افزارهای ایرانی مطابق با معیارهای فرهنگ خودی، از این فرصت برای تقویت اقتصاد کشور استفاده و با وفور محصولات کیفی تولید داخل و عرضه آن با نرخ مناسب در بازار، به اقتصاد خانواده ها هم کمک شایانی کنند./
خبرنگار: محسن صفری
سردبیر : سید احمد محمدی طباطبایی