به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، بررسی دو فوریت طرح برگزاری جلسات شورای اسلامی شهر تهران به صورت عادی و فوق العاده در نیمه دوم سال 97 در هشتاد و هشتمین جلسه شورا در دستور قرار پرفت.
به موجب این امر می بایست 38 جلسه تا پایان سال در صحن شورا برگزار شود.
در ابتدای بررسی این دستور مرتضی الویری پیشنهاد داد در هنگام بررسی و تصویب برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران و نیز در هنگام بررسی و تصویب بودجه سال 98 جلسات شورا هر روز غیر از ایام تعطیل برگزار شود.
وی در تشریح دلایل پیشنهاد خود گفت : در مجلس شورای اسلامی نیز برای بررسی بودجه موقعی که لایحه بودجه یا برنامه 5 ساله ارایه می شود ، تمام دستورات کنار گذاشته می شود و مجلس همه روزه جلسه خواهد داشت.
الویری اظهار داشت: بایستی این موارد (بودجه سال آینده و برنامه 5 ساله سوم ) سریع بررسی و جلسات مستمر برگزار شود.
وی افزود : سال گذشته این کار را کردیم . موقعی که برنامه 5 ساله مطرح بود از روز شنبه و ایام هفته به غیر از تعطیلات جلسه داشته باشیم چرا که ما به شدت در مضیقه زمان هستیم .
در ادامه جلسه سید محمود میر لوحی نیز گفت: این امری مرسوم است که برای بررسی بودجه و برنامه 5 ساله هر روز جلسه گذاشته شود ولی کمیسیون ها نیز هر روز جلسه خواهند داشت. ما در سال گذشته برای بررسی بودجه سال 97 حتی روزهای جمعه نیز جلسه داشتیم .
بهاره آروین نیز گفت: سال گذشته همین اتفاق افتاد و برای بررسی بودجه همه روزها جلسه داشتیم اما آیا برگزاری هر روزه جلسات به کیفیت چگونگی تصویب برنامه خدشه وارد نمی کند؟
زهرا نژادبهرام نیز گفت : برگزاری هر روزه جلسات از دو جنبه مناسب است ، نخست به واسطه اهمیت برنامه 5 ساله سوم ؛ ما می خواهیم برای 5 سال آینده شهر تصمیم گیری کنیم و نیز برای بودجه سال آینده و پر واضح است که با فشردگی زمانی مواجه خواهیم شد. دلیل دوم این است که کیفیت چگونگی تصویب برنامه ها در کمیسیون ها تخصصی بررسی خواهد شد و افزایش تعداد جلسات صحن تاثیری منفی در این زمینه نخواهد داشت.
در ادامه جلسه دو فورتی این امر به تصویب رسید و اعضای شورا با برگزاری 38 جلسه در نیمه دوم سال 97 موافقت کردند.
در ادامه پیشنهاد مرتضی الویری نیز به رای گذاشته شد.
قبل از رای گیری محمد سالاری گفت: من با این پیشنهاد مخالفم چرا که ما در حال حاضر مجموعه ای از سلسله دستورات را از رده خارج کردیم و بعد می گوییم کاری نداریم؛ گزارش های شورایاری ها که طبق معمول هر یک هفته در میان می امدند گزارش می دادند و شهرداران مناطق نیز برای پاسخگویی حاضر می شدند به کلی از دستور خارج شده است ، بیشترین چالش شورا و شهرداری نیز همین گزارش شورایاری ها بود، بسیاری از مسئولان کشوری وزرا و معاونین رییس جمهور در صحن شورا می آمدند و گفتمانی که می بایست در پارلمان شهری شکل بگیرد نیز کاهش محسوس داشته است.
از طرفی گزارش کمیسیون های تخصصی که می بایست به صورت سه ماهه ارایه شود نیز در دستور قرار نمی گیرد ، تقاضایم این است در این خصوص تجدید نظر شود.
در نهایت این پیشنهاد نیز با 12 رای موافق به تصویب رسید و مقرر شد شورا در هنگام برررسی و تصویب برنامه 5 ساله سوم توسعه شهر تهران و نیز بررسی و تصویب بودجه سال 98 همه روزه بجز ایام تعطیل جلسه داشته باشد.