به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکزیزد،معاون دانشجویی دانشگاه یزد در نشستی که با حضور معاون خدمات شهری و مدیرعامل سازمان پسماند برگزار شد،از اجرای طرح تفکیک زباله در دانشگاه یزد خبرداد.
صادقیان شاهی گفت:در سالیان گذشته، ظروف یکبار مصرف متعددی به دانشجویان داده میشد که در مواردی حذف شده است، همچنین در گذشته، دانشجویان خوابگاهی برای صرف چای، از لیوانهای یکبار مصرف استفاده میکردند که در راستای کاهش تولید زباله، به استفاده از لیوان شیشهای تغییر یافته است.
وی افزود:همچنین، طرح جایگزینی کیسههای پارچهای با کیسه نایلکس را آغاز کردیم که توزیع آن در تعدادی از فروشگاههای دانشگاه، آغاز شده است.
معاون خدمات شهرداری نیز در این نشست گفت: ورود دانشگاه به موضوع مدیریت پسماند، زمینهسازارتباط علم و تجربه بوده وامیدواریم شاهد نتایج خوبی باشیم.
صالحیان افزود:اولین گام مدیریت پسماند،کاهش تولید زباله و در گام بعدی، تفکیک زباله است که منجر به بازیافت میشود.
وی از تامین زیرساختهای تفکیک زباله در دانشگاه یزد خبر داد وبیان کرد:مدیریت پسماند میتواند بستر کارآفرینی و درآمدزایی باشد وبا واگذاری اجرا و مدیریت پسماند در حوزههای تفکیک، انتقال، آموزش و درمواردی تفکیک به دانشجویان می توان کارآفرینی و درآمدزایی کرد.
مدیرعامل سازمان پسماند نیز در این نشست گفت:شهر مشهد با ۱۰ درصد تفکیک زباله، بیشترین نرخ تفکیک زباله را دارد که این آمار در استان یزد به ۴ درصد میرسد.
دبیر کمیته فرهنگی،آموزشی دانشگاه سبزنیز در این نشست گفت:دانشگاه یزد در سالهای گذشته اهتمام جدی در راستای تحقق دانشگاه سبز داشته است و طرحهای مختلفی را دراین زمینه انجام داده است که از جمله آن میتوان به طرح تفکیک زباله اشاره کرد.
مرشدی افزود: گرچه در این راستا گامهایی برداشته شده است اما به دلیل عدم وجود زیرساخت مناسب تبدیل به فرآیند نشده است
وی بااشاره به تحصیل چهارده هزار دانشجو در دانشگاه یزد،ادامه داد:
هرکدام میتوانند سفیران پیام تفکیک زباله برای خانواده و جامعه باشندو انتظار داریم ۳۰ درصد دانشجویان در ابتدای امر، با طرح همراه باشند.