پخش زنده
امروز: -
رئیس دفتر سازمان ملل در امور بشردوستانه: میترسم به جایی برسیم که جلوگیری از تلفات و قحطی در یمن غیرممکن شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاری شین هوا، رئیس دفتر سازمان ملل برای هماهنگی امور بشردوستانه اعلام کرد: یمن از چند سال پیش با «بدترین بحران انسانی در جهان» مواجه است.
مارک لوکوک افزود: این وضعیت ناشی از نبردهای شدید طولانی مدتی است که زیرساختهای کشور را از بین برده، به خدمات عمومی آسیب رسانده، میلیونها نفر را آواره کرده و یکی از بدترین همه گیریهای وبا را موجب شده است.
لاکوک که سمت معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه را نیز دارد در نشست شورای امنیت اعلام کرد: «وضعیت انسانی در یمن تیره و تار است و ما جنگ با قحطی را میبازیم.»
مارک لوکوک با تأکید بر اینکه واقعیت میدانی در سالهای اخیر به طرز هشدار دهندهای وخیم شده است، اعلام کرد: «می ترسم به جایی برسیم که جلوگیری از تلفات گسترده و قحطی در کل کشور غیرممکن شود.»
وی افزود: به علاوه آنکه اقتصاد کشور فرو ریخته است و یمن نيز هم اینک در بین فقیرترین کشورهای جهان است.
هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل خاطر نشان کرد ۱۸ میلیون نفر که شمار زیادی از آنان کودک هستند، در ناامنی غذایی زندگی میکنند و دستکم هشت میلیون نفر ازآنان که در وضعیت بحرانی هستند، هر روز از خود میپرسند که وعده غذایی بعدی را از کجا گیر بیاورند.
لوکوک تأکید کرد: با وجود این تابلوی تاریک، امکان حفظ وضعیتی نسبتا پایدار و جلوگیری از بدترین وضعیت از آغاز سال وجود داشت، زیرا بزرگترین پاسخ انسانی جهان برای بدترین بحران انسانی جهان بسیج شد.بدین ترتیب، در یک سال، تعداد کسانی که مستقیما از کمک انسانی برخوردار شدند از سه میلیون به هشت میلیون نفر رسید.
وی افزود: امکانات موجود برای عملیات امداد و یاری رسانی ممکن است پاسخگویی دو تحول اخیر نباشد. از یک سو، وخامت هشدار دهنده اقتصاد به ویژه کاهش ۳۰ درصد ارزش ریال یمن در یک ماه را شاهد هستیم به ویژه در حالی که تقریبا همه مواد غذایی یمن وارداتی است. از سوی دیگر، نبردها در هفتههای اخیر در حدیده و اطراف آن تشدید شده است، موضوعی که مسیر تأمین احتیاجات عملیات امداد همچنین بازارهای محلی را مختل میکند.