پخش زنده
امروز: -
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: قصه دانشگاه آزاد آنقدر که در رسانهها به صورت مبسوط مطرح میشود، مهم و جدی نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مجتبی شریعتی نیاسر در نشست خبری افزود: به طور طبیعی خیلی از زیر نظامهای آموزش عالی رشتههای تحصیلی شان را به سازمان سنجش میدهند و این سازمان بررسی میکند و طبیعی است چند رشته اضافه و یا کم شود.
وی گفت: هیچ گلهای از دانشگاه آزاد ندارم، اما نکتهای که اتفاق افتاده و ان شاء الله که درست شود، اینکه باید با هم تعامل داشته باشیم و یک مقدار با هم بیشتر همراهی کنیم.
شریعتی نیاسر افزود: اشکالی که پیش میآید این است که قانونمند عمل نمیکنیم، زیرا براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تمام زیرنظامها باید از کانال سازمان سنجش عبور کنند و سپس اطلاع رسانی شود.
وی گفت: هنگامی که یک دانشگاه قبل از اینکه به سازمان سنجش اطلاع دهد، اعلام میکند طبیعی است که این مسأله پیش میآید و باید دست به دست هم بدهیم و آن را حل کنیم.
شریعتی نیاسر افزود: دوستان ما با وجود آنکه نباید اعلام عمومی میکردند، اعلام کردند و ۶ هزار و ۹۱۹ رشته محل را در مدت یک روز بررسی کردند که در این کار خطا نیز پیش میآید.
وی گفت: ولی در نهایت با حضور کارشناسان به اینجا رسیده اند که مقداری از رشتهها حذف و اکثر آن یعنی بیش از ۹۶ درصد تأیید شد.
شریعتی نیاسر ادامه داد: دانشگاه آزاد نیز باید به این مسأله توجه کند که ما همراه هستیم و کمک میکنیم و به همان دلیلی که این دانشگاه پارسال نتایج را هفتم و هشتم شهریور مشخص کرد، امسال نیز میتواند همان کار را انجام دهد نه اینکه آن را ۲۴ شهریور به سازمان سنجش بدهد.
وی افزود: با دکتر طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد صحبت کردیم و امیدواریم این موضوع را با خرد جمعی حل کنیم و داوطلبان نیز در تمام رشته محلها باید خودشان متوجه باشند که قانونی و دارای مجوز باشند.
شریعتی نیاسر گفت: این سؤال مطرح است که چرا نتایج را ۲۴ شهریور ساعت ۸ صبح به صورت سی دی به ما بدهند، نتایجی که به صورت رسانهای نیز اعلام شده است.
وی افزود: در این باره دو اشکال وجود دارد اول اینکه تا بررسی نشده نباید رسانهای میشد و دیگر اینکه چرا ۲۴ شهریور؟
شریعتی نیاسر گفت: با دانشگاه آزاد در حال پیگیری موضوع هستیم و شما خبرنگاران نیز تلاش کنید که با همبستگی، همفکری و هماهنگی میان زیر نظام ها، آموزش عالی تقویت شود و امیدواریم سال آینده شاهد این مشکلات نباشیم.
وی افزود: به طور کلی هر رشتهای که از قبل مجوز داشته باشد به هیچ وجه حذف نمیشود و رشتههای حذف شده مشکلی داشته است یا برنامه آن منسوخ بوده یا در پردیسهایی بوده که خود آن پردیس مجوز قانونی نداشته است و یا خود رشته مجوز شورای گسترش را نداشته و با گرایش جدید و بدون هماهنگی ایجاد شده است.
شریعتی نیاسر همچنین گفت: ۱۴۰ میلیارد تومان به دانشگاههای نقش آفرین در موضوع مهارت آفرینی اختصاص داده شده است.
وی افزود: امسال ۱۱ هزار و ۶۰ دانشجوی دوره دکتری، ۱۸۸ هزار و ۸۷۲ نفر در دورههای کارشناسی ارشد، ۴۱۳ هزار و ۸۴۴ نفر در دورههای کارشناسی، ۶۰ هزار و ۳۵۰ نفر در دورههای کاردانی به کارشناسی و ۳۵ هزار و ۹۴۲ نفر در دانشگاه فنی و حرفهای پذیرفته شده اند.