پخش زنده
امروز: -
استان اصفهان با صادرات بیش از 6تن پودر گوشت به قطب صادراتی این محصول در کشور تبدیل شده است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛ سالانه حدود 300هزار تن ضایعات مرغ و گوشت قرمز در کشور از چرخه مصرف انسانی خارج می شود ،که این محصولات علاوه بر هزینه های گزاف معدوم سازی ،مشکلات زیست محیطی متعددی را نیز به همراه دارد .
حدود 20سال پیش با توسعه طرح صنایع تبدیلی و اعطای تسهیلات کم بهره به سرمایه گذاران این بخش ، واحد هایی در ایران راه اندازی شد ، که علاوه بر اشتغال زایی و رفع مشکلات محیط زیستی ، با تبدیل این ضایعات به پودر گوشت، از این فرآورده برای تغذیه طیور و آبریان نیز استفاده شود.
در قاره اروپا ،از پودر گوشت ، ( meal Meat) خوراكي گوشت ویا flour meat) ) آرد گوشت به عنوان جایگزین سوخت های فسیلی در بسیاری از نیروگاه های تولید انرژی از جمله کوره های کارخانه های سیمان استفاده می شود.
چرا که صنعتگران این قاره اعتقاد دارند، پودر گوشت و استخوان حاوی آن دارای حدود 66 درصد انرژی سوخت های فسیلی از جمله زغال است .
امروزه صنعتگران اصفهانی نیز توانستهاند، با تولید سالانه حدود 60هزار تن پودر گوشت و صادرات حدود 40درصد این محصول به کشور های آسیایی به عنوان قطب تولید و البته صادرات این فرآورده در کشور معرفی شوند.
فعالیت 20واحد صنعتی استان در زمینه تولید و صادرات پودر گوشت
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان می گوید: روزانه بیش از150 تن پودر گوشت در مراکز صنعتی استان تولید و روانه بازار می شود.
محمدکشتکار می افزاید:ازاین استان امسال بیش از دوهزار و ۸۳۲ تن پودر گوشت به کشور های ترکیه ،عراق و افغانستان صادره شده است .
وی به افزایش 46 درصدی صادرات این محصول در مقایسه با مدت مشابه پارسال اشاره می کند و می گوید:این میزان صادرات بیش از ۷۶۴ هزار و ۶۰۰ دلار برای کشور و استان ارزآوری به همراه داشته است.
کشتکار پیش بینی می کند:صنعتگران اصفهانی تا پایان امسال بیش از شش تن پودر گوشت به خارج از کشور صادر کنند.
خود کفایی صنعتگران اصفهانی در تولید پودر گوشت
امید حاج هاشمی یکی از تولید کنندگان پودر گوشت استان اصفهان است، که از سال 92فعالیت خود را در زمینه تولید و صادرات این فرآورده آغاز کرده،
وهم اکنون،با ایجاد اشتغال برای 60نفر به طور مسقیم ،سالیانه بیش از سه تن از این محصول را به ترکیه صادر می کند .
وی با اشاره به اینکه صددر صد پودر گوشت مورد استفاده کشور در مراکز صنعتی داخلی تولید می شود ،عنوان می کند:این فرآورده براساس استانداردهای بین المللی در کشور تولید شده و قابل رقابت با نمونه های مشابه خارجی است.
این کار آفرین اصفهانی پخت در دمای 80 تا 90درجه سانتی گراد، چربی گیری، خشک کردن، آسیاب و بسته بندی را از مراحل تولید پودر گوشت برشمرد.
وی می گوید:این محصول حاوی بیش از 55درصد پروتئین ،17درصد خاکستر،4درصد کلسیم و 3 درصد فسفر است و می تواند جایگزین مناسبی برای محصول وارداتی سویا گیاهی مورد استفاده دام و آبزیان باشد.
رییس اداره قرنطینه امنیت زیستی اداره کل دامپزشکی استان نیز سرعت بخشیدن به رشد طبیعی دام و طیور را از مزایای استفاده از پودر گوشت اعلام می کند و می افزاید : این محصول به دلیل داشتن اسید های آمینه و پروتئینی میتواند بخش بزرگی از نیازهای غذایی حیوانات را تامین کند .
منصور کیمیایی تاکید می کند: همچنین استفاده از پودر گوشت علاوه بر درآمد زایی برای صنعتگران ، به دلیل تجدید پذیری ضایعات غیر قابل استفاده دام نقش موثری را در کمک به حفظ محیط زیست ایفا کرده است.
توسعه صنعت پودر گوشت، نیازمند حمایت مسوولان
کار آفرین اصفهانی با اشاره به اینکه هم اکنون ترکیه پودر گوشت خریداری شده از این استان را با بسته بندی جدید و با نام خود به کشورهای اروپایی صادر می کند،می افزاید: با گسترش روابط بین المللی و تسهیل در صدور مجوز فعالیت به تولید کنندگان داخلی می توان زمینه صادرات این محصول به کشورهای اروپایی ر ا نیز فراهم ساخت .
محمد شفیعی همچنین کمبود ضایعات دام و طیور برای تبدیل پودر گوشت به دلیل ممنوعیت خرید ضایعات از استان های کشور به دلیل مسائل بهداشتی را از دیگر مشکلات تولید این محصول در کشور برشمرد.
وی تاکید می کند: با برطرف شدن مشکل مواد اولیه در واحد های تولیدی ،می توان صادرات پودر گوشت از این استان را تا پنج برابر افزایش داد.
با توسعه صنعت پودر گوشت در کشور با توجه به فراهم بودن تمامی بسترهای لازم می توان در صورت حمایت مسوولان دولتی ،بازاریابی مناسب ،ایجاد نمایشگاه بین المللی و تخصصی و برداشتن محدودیت های صادراتی در بلند مدت ، از این فرآورده به عنوان یکی از مهم ترین محصولات صادراتی غیر نفتی کشور نام برد .
نگارنده : عاطفه بختیار