تولید کشمش طلایی در کردستان به روش بولاو+فیلم
با آغاز فصل برداشت انگور از تاکستان های کردستان، باغداران کردستانی در حال تهیه و تولید کشمش طلایی هستند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، فصل تولید کشمش طلایی در استان کردستان آغاز شد و نحوه تولید این فراوردههای باغی در کردستان که به "بولاو" معروف است که از روزگاران قدیم رایج بوده و با این روش سنتی سالانه ۲۰۰ تن کشمش طلایی دراستان تولید میشود.
کاک محمود روش سنتی باغداران برای تهیه کشمش را اینگونه بیان میکند، خاکستر چوب را با آب جوشانده و بعد از سرد شدن در ظرف گذاشته تا ته نشین شود و مادهای که بدست میآید خوشاب نام دارد.
تیزاب باید به اندازه گوشت گوساله جوشانده شود، تا کشمش با کیفیتی تهیه شود و این کار سنتی از سالهای گذشته برای تولید کشمش دراین منطقه رواج دارد، بعد ازبدست آمدن خوشاب انگورها را به آن آغشته میکنند سپس انگورآغشته به خوشاب را بر پشت بام در مقابل نورخورشید قرارمی دهند تا خشک شود.
برای خشک شدن انگورها هفت تا ۱۵ روز زمان صرف میشود و درنهایت کشمش تولید شده به مصرف میرسد.
به گفته حاجی میرزایی معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان امسال پیش بینی میشود که ۹۵ هزارتن انواع انگورازسطح باغات استان برداشت شود که ۳۰ درصد از این میزان معادل ۷ هزارتن به کشمش تبدیل میشود.
روستای دولاب در زبان محلی به معنی دول آو یعنی مکانی پرآب قدمتی هزار ساله دارد که رسم سنتی بولاو در این روستا اجرایی میشود.
مراسم سنتی بولاو سال ۹۴ در فهرست آثار ناملموس کشورمان به ثبت ملی رسیده است.