پخش زنده
امروز: -
نماینده دائم ایران در سازمان ملل: ایران از توافق میان ترکیه و روسیه برای ایجاد یک منطقه حائل در استان ادلب سوریه استقبال می کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ غلامعلی خوشرو نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: جمهوری اسلامی ایران از توافق میان ترکیه و روسیه برای ایجاد یک منطقه حائل در استان ادلب سوریه استقبال می کند.
وی افزود: توافق سوچی نتیجه دیپلماسی گسترده و مسئولانه در آنکارا و دمشق طی چند هفته گذشته است که به دنبال نشست ایران-روسیه-ترکیه در تهران صورت گرفت. این توافق بر اساس رویکرد اصولی و روحیه فرایند آستانه مبنی بر ایجاد منطقه کاهش تنش برای کاهش احتمال تلفات غیرنظامی در زمان نبرد با تروریسم به دست آمده است.
خوشرو ادامه داد: توقف خونریزی و خشونت در زمان نابودی تروریسم در منطقه یکی از اساسی ترین و اصولی ترین مواضع سیاست خارجی ایران است. همان طور که اقای روحانی در نشست تهران تأکید کرد مبارزه با تروریسم مستلزم رویکردی جامع است که باید تمامی جنبه های این پدیده ناخوشایند را مد نظر قرار دهد. از این منظر، مبارزه با تروریسم در ادلب بخش لاینفک مأموریت بازگرداندن صلح و ثبات به سوریه است، اما این نبرد نباید به غیرنظامیان صدمه ای بزند. توافق روسیه-ترکیه گامی درست در این مسیر است. این توافق در راستای عزمی است که رئیس جمهور ایران، روسیه و ترکیه در تهران برای ادامه همکاری جهت حذف تمامی تروریست ها و با در نظر گرفتن تمامی جنبه های انسانی ابراز کردند. در نشست تهران هر سه رهبر تعهد قاطع خود به حاکمیت، استقلال، اتحاد و تمامیت ارضی سوریه را ابراز کردند و این موضوع سوریه را توانا می کند کنترل خود بر سایر مناطق ارضی خودش را به دست آورد؛مانند هر کشور دیگری این حق ذاتی سوریه است (که این کار را بکند.) جامعه بین المللی باید از این توافق استقبال کند و با دید مثبت به اجرای آن کمک کند. ما امیدوارم که این توافق در چهارچوب فرایند موفق و مثبت آستانه و در ادامه نشست اخیر تهران و تلاش های دیپلماتیک ایران به سرعت به پایان فاجعه برای مردم سوریه کمک کند و کشور را از عناصر خشونت آمیز پاک نماید و در عین حال تمامی نگرانی های انسانی را مد نظر قرار دهد.
نماینده ایران ادامه داد یک بار دیگر، ما بر بازگشت تمامی آوارگان و کسانی که در داخل کشور بی خانمان شده اند تأکید می کنیم. این موضوع بدون شک به آتش بس و گفتگوی ملی کمک می کند و فرایند آشتی را تسریع می نماید. این مسئله نیز حیاتی است که در فرایند سیاسیِ متعلق به سوری ها و به رهبریِ سوری ها، حق تعیین آینده سوریه به خود سوری ها تعلق داشته باشد. بدین منظور، همکاری برای استقرار و آغاز کار کمیته قانون اساسی حیاتی است. در حالی که سوریه در حال عبور از مرحله حیاتی شکست تروریسم و احیای یکپارچگی و تمامیت ارضی خود است، جامعه بین المللی باید در دمیدن جان به این کشور قاطعانه عمل کند. همانطور که جمهوری اسلامی ایران به سوریه کمک کرد تا تروریسم را شکست دهد، این کشور باز هم نقشی سازنده در ایجاد صلح و شکوفایی در این کشور ایفا خواهد نمود. در پایان در خصوص اتهامات نماینده آمریکا باید تأکید کنم که این اتهامات تنها بیانگر تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر شکست سیاست های آمریکا در سوریه است.