پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس عراق ضمن تأکید بر دور کردن این کشور از محور گرایی گفت عراق نیاز به این دارد که با همه از جمله ایران روابط خوب و طبیعی داشته باشد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما؛ رئیس مجلس عراق ضمن تأکید بر دور کردن این کشور از محور گرایی گفت عراق نیاز به این دارد که با همگان از جمله با ایران روابط خوب و طبیعی داشته باشد.
محمد الحلبوسی در گفتگوی اختصاصی شبکه تلویزیونی العراقیه با وی با اشاره به تأثیر استانداری الانبار در رسیدن به جایگاه کنونی اش گفت من نامزد «محور وطنی» و سپس «ائتلاف بناء» بودم و بیشتر نمایندگان محور وطنی در ائتلاف بناء حضور دارند.
ائتلاف بناء ، اکنون در مجلس عراق بیشترین کرسی را در مجلس در اختیار دارد.
مجری گفت کار معرفی فراکسیونها پایان یافته است فلان فراکسیون به ایران و محور ایران و فلان فراکسیون به محور کشورهای عرب خلیج (فارس) و آمریکا نزدیک است آیا اینگونه است ؟
الحلبوسی گفت : این واقعیت ندارد . سیاست محور گرایی به نفع عراق نیست . ما کشوری هستیم که از جنگ متحمل رنج و محنت شده است و شرایط اقتصادی دشواری داریم و باید روابط ما با همگان خوب و طبیعی باشد. ما به ایران که 1400کیلومتر با آن مرز مشترک داریم نیازمندیم و به ترکیه و سعودی و کویت و اردن و تقویت روابط بین خودمان و همسایگان مان نیاز داریم .
روابط خارجی بهتر از سالهای گذشته شده است و می باید در مرحله آینده بسیار بهتر از این شود. ما به سرمایه و سرمایه گذاران از سراسر جهان نیاز داریم . نظام سوسیالیستی به نفع ما نیست ما به اقتصاد بازار و فعالسازی نقش سرمایه گذاران و تقویت اعتماد سرمایه گذار به فضای سرمایه گذاری در عراق نیاز داریم .
الحلبوسی گفت ما نیاز به این داریم که به جامعه بین المللی پیام بدهیم که عراق باثبات است و شرکتهای جهانی می توانند به عراق بیایند. مشکلات موجود در بصره و غرب عراق و جاهای دیگر ناشی از بیکاری است . بخشی از مشکل بیکاری در غرب عراق به تروریسم تبدیل شده است .
وی گفت قیمتهای نفت بهتر شده اما دیگر مانند قیمتهای قدیمی که بشکه ای 100 دلار بود نیست.باید بخش خصوصی و سرمایه گذاران وارد عمل شوند و قوانین متعددی از جمله قوانین تأمین و تضمین اجتماعی تصویب شود.
مجری پرسید : اگر نامزد نخست وزیری به آمریکا نزدیک باشد شاید ایران ناراحت می شود و برای عراق مشکلاتی ایجاد می کند اگر نامزد نخست وزیری به ایران نزدیک باشد در آن صورت آمریکا ناراحت می شود و مشکلات زیادی به بار می آورد و همه صبحتهای شما درباره سرمایه گذاری دشوار خواهد بود به خصوص آنکه با کشوری همسایه هستیم که تحریمهایی علیه آن برقرار شده و همواره علیه این کشور برقرار بوده است شما با این واقعیت چگونه کنار می آیید ؟ آیا فراکسیونهای سیاسی نیز به این داستان واقفند و با آن چگونه تعامل می کنند؟
الحلبوسی گفت : بهترین و درست ترین راهکار آن است که ما به عنوان عراقی ها صحبت کنیم و نخست وزیر عراق با دیدگاه عراقی با ایران و آمریکا و غربی ها تفاهم کند. نباید روی یک طرفی حساب کنیم که آمریکا یا ایران از وی حمایت کند . به صراحت بگویم سیاست محور گرایی مضر است . ما باید به تفاهم برسیم که شکل دولت چگونه باشد و نیز نخست وزیر چه ویژگی هایی داشته باشد. وقتی عراقی ها در این خصوص به تفاهم برسند همه کشورهای جهان استقبال خواهند کرد. نباید نخست وزیر طرف کشور خاصی را بگیرد. حتی امیدواریم ما بین همه کشورهای همسایه میانجیگری کنیم. بین ایران و آمریکا مشکلاتی وجود دارد . اگر این مشکلات ادامه یابد آیا عراق از آثار آن در امان خواهد بود ؟ ما باید به نقش سیاسی خود عمل کنیم و تلاشهای سیاسی خودمان را بکنیم . اولا می باید عراق را از این مشکلات دور و دیدگاهها را به هم نزدیک کنیم . معتقدم فراکسیونهای سیاسی با توجه به وضعیت مرحله آینده درباره نخست وزیر و با حمایت مرجعیت به تفاهم خواهند رسید در نتیجه نخست وزیر نتیجه تصمیم گیری داخلی خواهد بود.
رئیس مجلس عراق تصریح کرد مرحله کنونی مرحله حساسی است و همگان این را می فهمند. ملت عراق دیگر سکوتش طولانی نخواهد بود . ملتی است که رنج و محنت زیادی متحمل شده است که آخرینش جنگ با گروه تروریستی داعش بود که قدرت کشور عراق را این جنگ دچار فرسایش کرد . وضع اقتصادی و بیکاری و وضع خدمات از مسائلی است که باید به میدان بیاییم و چاره ای بیاندیشیم. شهروندان دیگر بیشتر از این صبر نخواهند کرد.