پخش زنده
امروز: -
افزایش دو برابری اعتبارات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر حاکی از توجه جدی دولت به بحث مبارزه با مواد مخدر و کاهش آسیب های اجتماعی است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مرکز کهگیلویه وبویراحمد، معاون سیاسی – امنیتی و اجتماعی استاندار
گفت: افزایش دو برابری اعتبارات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر حاکی از توجه جدی دولت به بحث مبارزه با مواد مخدر و کاهش آسیب های اجتماعی است.
محمد کاظم اقای نظری با بیان اینکه بخش زیادی از این اعتبارات در سطح ملی است و دستگاههای ذیربط باید در سطح کشوری پیگیر جذب این اعتبارات باشند افزود: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مصوبات خوبی اجرا کرده و باید این روند ادامه داشته باشد.
نظری از آغاز طرح برخورد با دکه های بدون مجوز و فروشندگان مواد غذایی دوره گرد همزمان با بازگشایی مدارس خبر داد و گفت: برخی از دکه هایی که در کنار مدارس اقدام به فروش مواد غذایی غیربهداشتی می کنند با همکاری شهرداری و نیروی انتظامی جمع آوری می شوند و آموزش و پرورش هم مدارس مشکل دار را به دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر معرفی کند.
معاون سیاسی – امنیتی و اجتماعی استاندار خواستار اجرای برنامه های فرهنگی – اجتماعی و ورزشی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد در روستاهای در معرض خطر شد و افزود: از ظرفیت سمن ها و تشکلهای مردم نهاد برای جذب جوانان و جوانان در قالب اجرای برنامه های فرهنگی در روستاهای در معرض خطر اقدام شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان هم در این جلسه گفت:استان کهگلویه و بویراحمد با لحاظ ضریب 3/2شیوع اعتیاد یکی از 5 استان پاک کشور است.
رضایی با بیان اینکه خوشبختانه امسال شاهد افزایش دو برابری اعتبارات بخشهای مختلف در بحث مبارزه با مواد مخدر هستیم افزود: امسال در مرحله اول مبارزه با آسیب های اجتماعی به ویژه مواد مخدر بیش از 5 میلیارد ریال اعتبار از محل منابع ملی اختصاص یافته است.
وی از اجرای طرحهای مبارزه با مواد مخدر در روستاهای در معرض خطر اعتیاد در سطح استان خبر داد و گفت :یکی از این طرحها مقابله است که با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی خرده فروشان و مصرف کنندگان مواد مخدر در این روستاها جمع آوری و پاکسازی می شوند.
رضایی اجرای برنامه های فرهنگی و اجتماعی در قالب طرح اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را یکی دیگر از طرحها در روستاهای در معرض خطر در سطح استان عنوان کرد و افزود: در این طرح با استفاده از ظرفیت سمن ها و مشارکت مردم برنامه فرهنگی از جمله برپایی کارگاههای آموزشی، جنگهای شادی، نمایشگاهها و جشنواره های فرهنگی،هنری و آموزشی اجرا تا بتوانیم موضوع سوء مصرف مواد مخدر و اعتیاد در این روستاها را کنترل و مدیریت کنیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یکی دیگر از برنامه های مهم این شورا را اشتغال بهبود یافتگان اعلام کرد و گفت: بیش از 55 درصد افراد معتاد شاغل بوده و به خاطر اعتیاد کارشان را از دست داده اند و این امر حاکی از این است که بیکاری عامل اصلی اعتیاد در جامعه نیست.
رضایی ادامه داد: به منظور جلوگیری از بازگشت به اعتیادو پاک ماندن افراد بهبود یافته باهمکاری دستگاهها و نهادهای مرتبط به بحث اشتغال از جمله بسیج سازندگی سپاه، کمیته امداد و اداره تعاون ،کار و رفاه اجتماعی تسهیلات اشتغالزا به بهبود یافتگان پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته با همکاری صندوق کارآفرین امید بالغ بر 30 نفر از بهبود یافتگان شاغل شدند افزود: با همکاری این صندوق از ابتدای سالجاری تاکنون نیز 30 نفر شاغل، 40 نفر در حال پرداخت تسهیلات و پیش بینی می شود تا پایان امسال این تعداد به 100 نفر افزایش یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هم در این جلسه گفت: بر اساس تحقیقاتی که از سوی کارشناسان این دانشگاه انجام گرفته پرخطر ترین گروه ابتلا به اعتیاد در استان رده سنی بین 19 تا 25 سال است که شامل دانش آموزان و دانشجویان سالهای اول است.
دکتر ایلامی افزود: در کتابهای درسی دانش آموزان و دانشجویان موضوع پیشگیری ازخطرات و آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد لحاظ نشده و تعداد مربیان بهداشت در مدارس هم کم هستند و گذار از مصرف مواد مخدر سنتی به صنعتی خیلی چشم گیر است.
وی با بیان اینکه افزایش آگاهی و سواد سلامت مردم از اعتیاد و هشدارهای آموزشی بحث کنترل و خود مراقبتی را تشدید می کند افزود: به همین منظور 50 مرکز فعال متادون ترابی و روان درمانی و 4 تیم سیار مشاوره از سوی دانشگاه علوم پزشکی در سطح استان فعالند.