گزارش اختصاصي؛
کارگاه پژوهشی فرهنگ محرم میان غیرمسلمانان هند
کارگاه علمی پژوهشی فرهنگ محرم میان غیرمسلمانان ایالت «تلنگانا» هند برگزار شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از دهلي نو؛ کارگاه علمی - پژوهشی فرهنگ محرم در بین غیرمسلمانان ایالت «تلنگانا» هند برگزار شد.
این کارگاه با عنوان مراسم محرم در بین غیر مسلمانان ایالت «تلنگانا» به مرکزیت حیدر آباد هند برگزار شد. در این کارگاه علمی و پژوهشی یک روزه اثرات تاریخی ، اجتماعی و فرهنگی قیام عاشورا و محرم و چگونگی نهادینه شدن آن در جامعه هندوها بررسی شد.
خانم «ناگیشری روپا» استاد دانشکده دولتی منطقه بیگم پیت می گوید: ما اینجا جمع شدیم تا چگونگی برگزاری مراسم محرم در بین غیر مسلمانان را بررسی کنیم اینجا مراسم محرم سبب اتحاد و نزدیکی بیشتر مسلمانان و هندوها می شود.
پژوهشگران هندو و مسلمان مقالاتی درباره محرم و فرهنگ جامعه غیرمسلمانان در این ایالت ارائه کردند از بین 40 مقاله ارسالی در این زمینه 20 مقاله برگزیده در این کارگاه ارائه شد.
«محمد عثمان پاشا» استاد دانشکده اسلامی در ایالت تامیل نادو درباره مقاله خود در این کارگاه علمی می گوید: من در این کارگاه مقاله ای درباره تاثیر محرم بر هندوها ارائه کردم در روستایی که من در کودکی زندگی می کردم برای برگزاری مراسم محرم هندوها نقش بیشتری از مسلمانان داشتند.
محرم نمونه ی الهام بخش فرهنگ «تلنگانا» و اشتراکات فرهنگی هندوها و مسلمانان در برگزاری مراسم عزاداری امام حسین(ع) ، از موضوعات مقالات ارائه شده در این کارگاه علمی پژوهشی بود.
در این همایش «محمد حق بین» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در حیدر آباد هند محرم و عاشورا را نماد مقاومت در برابر ظلم و بی عدالتی عنوان کرد و افزود: امام حسین(ع) با شهادت خود درس آزادگی را به جهانیان دادند و این رمز جاودانگی قیام کربلا است.
بیش از 6 قرن از ورود اسلام به منطقه «تلنگانا» گذشته و در این مدت آمیختگی فرهنگ مردم این منطقه با محرم و برگزاری مراسم های عزاداری با همکاری غیرمسلمانان نماد برادری و زندگی مسالمت آمیز مردم این منطقه از هر مذهب و دینی است .
برای ارج نهادن و بزرگداشت قیام امام حسین (ع) ، روز عاشورا در سراسر هند تعطیل رسمی است.
مصاحبه ها:
1- ناگشیرا روپا استاد دانشکده دولتی منطقه بیگم پیت
2- محمد عثمان پاشا استاد دانشکده اسلامی در ایالت تامیل نادو
3- حمید رضا ضابط پژوهشگر
4- پژوهشگر هندو