پخش زنده
امروز: -
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد گفت: راه احیای اعتماد به نفس این است که به گذشته رجوع کنیم و ببینیم تا چه حد از علم پزشکی بهره بردیم و نتایج آن چه بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر علی اکبر ولایتی در مراسم دستیاران جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در سالن ابن سینای دانشکده علوم پزشکی این دانشگاه برگزار شد، گفت: غربیها خودشان را مبدع علم، تمدن و فرهنگ و مبداء علم را یونان میدانند که از سقراط و افلاطون و ارسطو شروع شده تا به جالینوس رسیده است. این یعنی علم پزشکی را به عهد شرک نسبت میدهند و آن را از مسیحیت نمیدانند و با این مسأله دینستیزی را رواج دادند.
وی افزود: بعد از تأسیس دارالفنون به دلیل آنکه غربیها در این مرکز رفت و آمد داشتند فکر کردیم که آنها مبدع علم هستند.
دکتر ولایتی به موفقیت ایران در حوزه پزشکی در آثار شهر سوخته و کتب قدیمی اشاره کرد و گفت: در چنین آثاری مشخص است که ایرانیان و مسلمانان در حوزههایی نظیر جراحی نیز مهارت داشتند.
وی افزود: اثبات کردیم که دانشگاه جندیشاپور بهترین دانشگاه و مرکز علمی بیمارستانی و آموزشگاه بوده است و دانشگاه به دست شاپور اول تأسیس شد و برای نخستین بار سه زبان پهلوی، سریانی و سانسکریت در این دانشگاه تدریس شد.
دکتر ولایتی گفت: در دورانی که طبق گفته افلاطون مردم جهان به دو دسته یونانی و وحشی تقسیم میشدند، این دانشگاه به سه زبان تدریس میکرد و کلیله و دمنه نیز در دانشگاه جندی شاپور تدریس میشد.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی به نوآوریهای علمی مسلمانان اشاره کرد و افزود: مسلمانان ۲۰۰ کتاب از یونانی و سریانی را به عربی ترجمه کردند و نخستین رساله دکتری در تاریخ مسلمانان در قرن دوم هجری درباره چشم پزشکی نوشته شد.
وی گفت: بیشترین پیشرفت پزشکی به ایرانیان مربوط میشود که، چون در دوران زندگی آنها زبان عربی زبان رایج بود، دانشمندانی نظیر ابوریحان بیرونی و ابن سینا کتابهای خود را به عربی مینوشتند، ولی برای آنکه نشان دهند ایرانی هستند، کتابهای خود را به فارسی نیز کتابت میکردند.
دکتر ولایتی افزود: ابن سینا دانشهای درست و آگاهانه از بیماریهایی نظیر سل، سرخک، آبله و اسهال عرضه کرد و در جراحی نیز به بیحسی توجه داشت و بعد از جراحی هم محل بریدگی را با هرنوع محلول الکل داری میشست.
وی گفت: دانشمندانی نظیر ابن سینا در کتاب قانون و کتاب الحاوی محمد بن زکریای رازی نوآوریهایی در علم پزشکی داشتند، نخستین کتاب که به نثر فارسی باقی مانده کتاب هدایت المتعلمین است.