به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، نشریه آلمان بیلد ام سونتاگ در مقالهای انتقادآمیز نوشت اداره اطلاعات داخلی آلمان BfV به گزارشهای هشدار دهنده مربوط به برخی تشکلهای محلی حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان AfD که چند ماه پیش منتشر شد، هیچ واکنشی نشان نداده است.
در حالی که نگرانی از تشدید و گسترش خشونت در میان طرفداران احزاب و گروههای راستگرای افراطی آلمان افزایش یافته است، مقاله انتقادآمیز این نشریه آلمانی میتواند برای آنهایی که خواستار برکناری هانس-گئورگ ماسن از ریاست اداره اطلاعات داخلی آلمان هستند، دستاویز جدیدی بدهد. ماسن از طرف برخی احزاب و محافل سیاسی آلمان متهم شده است خشونتهایی را که بر ضد مهاجران و پناهجویان در شهر کمنیتس واقع در بخش شرقی آلمان اتفاق افتاد، کماهمیت شمرده و برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی تصمیمات لازم را اتخاذ نکرده است. در این میان حتی برخی نیروهای سیاسی آلمان سوالاتی را نیز درباره روابط مانسن با اعضای حزب راست افراطی این کشور مطرح کرده اند.
کمنیتس شهری است در ایالت زاکسن آلمان که با حدود دویست و پنجاه هزار نفر جمعیت سومین شهر بزرگ این ایالت بعد از درسدن و لایپزیگ میباشد.
قرار است آنگلا مرکل صدر اعظم محافظه کار آلمان و هوست سیهوفر وزیر کشور آلمان سه شنبه این هفته در نشستی سرنوشت هانس-گئورگ ماسن را مورد بررسی قرار دهند. در این نشست آندرهآ ناهلس رئیس حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز که یکی از اعضای ائتلاف حاکم آلمان است، حضور خواهد داشت. آندرهآ ناهلس خواستار برکناری ماسن از ریاست اداره اطلاعات داخلی آلمان است.
ناهلس شنبه شب در جمع روزنامه نگاران تاکید کرد:"ماسن باید از سمت خود کنار گذاشته شود. من همین الان به شما میگویم که او برکنار خواهد شد. "
انتقادات از هانس- گئورگ ماسن زمانی شکل جدی به خود گرفت که وی اعلام کرد اطمینان ندارد که اعضای حزب راست افراطی آلمان به مهاجران و پناهجویان در کمنیتس حمله کرده اند. وی همان زمان درباره معتبر بودن فیلمی ویدئویی که در آن راستگرایان افراطی آلمان به پناهجویان در منطقه کمنیتس در شرق آلمان تعرض میکنند، ابراز تردید کرد. وی در واکنش به انتقاداتی که این اظهارنظر وی در جامعه آلمان برانگیخت، برای آرام کردن اوضاع اعلام کرد سخنانش درست تعبیر نشده است.
پلیس آلمان درباره اتهام تعرض و خشونت بر ضد پناهجویان و برخی رفتارهای تبعیض آمیز از جمله سلام هیتلری در تظاهرات منطقه کمنیتس تحقیق میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، مسئله رابطه احتمالی هانس گئورگ-ماسن با حزب راست افراطی آلمان در گذشته نیز مطرح شده بود. امسال فرانتزیکا شریبر از مسئولان بلند پایه پیشین آلترناتیو برای آلمان اعلام کرد ماسن به فروکه پتری رئیس پیشین این حزب راست افراطی توضیح داده است که چگونه این حزب میتواند از قرار گرفتن تحت نظارت اداره اطلاعات داخلی آلمان فرار کند. با این حال وی تکذیب کرده که چنین توصیههایی را به رئیس پیشین آلترناتیو برای آلمان کرده است.
اقدامات خشونت بار سازماندهی شده توسط طرفداران جناح راست افراطی بر ضد خارجیهای مقیم منطقه کمنیتس در اواخر ژوئیه و پس از آن حرکات تحریک کننده برخی عناصر راست افراطی از جمله سلام به شیوه هیتلر و رفتارهای خشونت باری در تجمع شش هزار نفری راستگرایان افراطی روی داد، برای همه آلمانها یک اتفاق شوکه کننده بود.
آنگلا مرکل با انتقاد از حوادث خشونت باری که پیرامون مسئله مهاجرت در منطقه کمنیتس آلمان روی داده تاکید کرده است بدرفتاریهای جمعی با خارجیها و ابراز تنفر نسبت به آنها در خیابانها هیچ سنخیتی با یک حکومت قانونمدار ندارد.
آلمان در سالهای اخیر در میان کشورهای اروپایی بیشترین شمار آوارگان و پناهجویان را از کشورهای خاورمیانه پذیرش کرده است. طرفداران و فعالان احزاب و تشکلهای راست افراطی به ویژه جنبش ضدمهاجرت آلترناتیو برای آلمان سیاستهای مهاجرتی دولت را به شدت تقبیح میکنند و معتقدند مرکل با سیاست درهای باز به روی مهاجران و پناهجویان، امنیت و ثبات آلمان را به خطر انداخته است.