ظریف همزمان در این مصاحبه از اروپایی ها خواست ضمن مخالفت با اقدام ترامپ، رئیس جمهور آمریکا خروج این کشور از توافقنامه هسته ای را جبران کنند. آمریکایی ها می خواهند اراده سیاسی و اقتصادی خود را به بقیه دنیا تحمیل کنند. توافقنامه اتمی ایران، مصوبه شورای امنیت سازمان ملل را دارد؛ منتها ایران به آن، پایبند اما آمریکا برعکس آنرا نقض کرده است. اکنون آمریکا حتی از کشورهای دیگر می خواهد که آنها نیز حقوق بین الملل را زیرپابگذارند و نقض کنند. بنابراین حالا اروپا باید تصمیمش را بگیرد که مقهور آنها (آمریکایی ها) بشود یا خیر. این درخواست مسبوق به سابقه (آمریکایی ها) تبعات بلندمدت بسیاری را در پی خواهد داشت.
ظریف تاکید کرد: اما چنانچه آمریکا واقعا به دنبال جلوگیری از صدور نفت ایران شود، این یعنی آنکه به چیزی بیش از تهدید نیاز دارد که در این حالت ما نیز اوضاع کاملا متفاوتی خواهیم داشت. اولویت اول ما فروش سطح معقولی از نفت و بازگشت درآمدهای مالی آن به ایران است. وی ابراز داشت: اروپایی ها و سایر امضاء کنندگان توافق هسته ای باید تاثیرات تحریمهای ضد ایرانی آمریکا را جبران کنند. آنها در ماه مه گذشته، بسته ای (ضد تحریمهای آمریکا را) ارائه دادند که در واقع یک نوع اذعان و اقرار (به کارا بودن این توافق) بود و حالا باید آنرا در عمل اجرا کنند. آنچه تعیین کننده است آنکه اروپا نباید این کار را تنها برای ایران انجام دهد؛ بلکه برای حاکمیتش و منافع اقتصادی بلندمدتش هم که شده است باید دست بکار شود.
نخستین اولویت ما آن است که ایران دوباره بتواند در سطحی معقول، نفت خود را بفروشد و توان بازگرداندن عواید و در آمدهای مالی حاصل از فروش نفت خود را به کشور داشته باشد. از این گذشته ما خواهان سرمایه گذاری و همکاری در زمینه های مختلف اقتصادی، فناوری و تجارت هم هستیم. سنگ محک آن نیز (فروش) نفت و (برقراری ارتباطات) بانکی است.
ظریف تهدید کرد درصورت بی نصیب ماندن از عواید برجام، سطح پایبندی امان را کاهش میدهیم
محمد جواد ظریف با اشاره به اینکه اساس روابط بین الملل مبتنی بر بده بستان است، تاکید کرد: چنانچه این توازن از طریق اقدامات آمریکایی ها و انفعال اروپایی ها آسیب ببیند ما نیز از خود واکنش نشان خواهیم داد. وی افزود: بی شک ما نباید از این توافق خارج شویم. چون بند سی و شش توافق و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل این اجازه را به ما می دهد که بدون خروج، سطح (پایبندی) خود را کاهش دهیم.وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار که پرسید یعنی می خواهید برنامه غنی سازی اورانیوم خود را دوباره از سربگیرید، پاسخ داد: این، یکی از گزینه ها (ی ما) است.
ظریف: همچنان به برجام پایبند خواهیم بود
ظریف در ادامه افزود: همچنان به برجام پایبند خواهیم بود. دوازده گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی که دو گزارش از آن، مربوط به بعد از زمان خروج آمریکا از این توافق است، نشان داده که ایران به تعهداتش پایبند بوده است. قصد ما آن است که (این رویه را) همچنان ادامه دهیم. در این میان آمریکایی ها نیز باید با تبدیل شدن به یک کشور معمولی به تعهدات بین المللی اشان احترام بگذارند.