به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما،روزنامه مستقل رای الیوم در یادداشتی به قلم محمد جهادی درباره ادامه تلاش های ایران و آمریکا در عراق نوشت ایران می تواند از تجربه طولانی مدت خود در تعامل با پرونده عراق استفاده کند و این امر ایران را در موضع قدرت بیشتری قرار می دهد .
از زمان اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق در سال 2018 عراق تا این لحظه مناقشه بین المللی در این کشور گسترش یافته است ، حزب و ائتلافی که پیروز انتخابات عراق شد و بیشترین آرا را به دست آورد ( ائتلاف سائرون) به تنهایی نمی تواند مسئله پرونده نامزدی نخست وزیری را که عالی ترین مقام حاکمیتی عراق است ، حل کند و نیاز احزاب پیروز عراق به یکدیگر برای تشکیل ائتلاف اکثریت در پارلمان سبب شده است تا روند تشکیل ائتلاف ها همچنان شکل متغیری داشته باشد و بر حسب حمایت ها و دخالت های خارجی بالا و پایین می شود.
نشست نمایندگان فراکسیون های «سائرون ، النصر ، الحکمه و الوطنیه » در هتل بابل به تشکیل ائتلاف ناقصی منجر شد که با کلمات گمراه کننده تلاش کردند این نقص را پنهان کنند و به دنبال آن هسته ناقصی از این فراکسیون ها ایجاد شد که تاکنون نتوانسته است ائتلاف اکثریت در پارلمان باشد .
در مسیر ناهموار برای تشکیل اولین جلسه پارلمان عراق بسیاری از نمایندگان در مسیری که پر از تجارت و معامله آرا است ، گیرافتاند .
ائتلاف هسته ناقص نتوانست برنامه هایش رابه پایان برساند و بسیاری از نمایندگانی که به آن پیوسته بودند ، متفرق و جدا شدند و این امر سبب شد تا شانس حیدر العبادی رئیس ائتلاف النصر برای اینکه دومین بار نخست وزیر شود، بسیار کم شود.
گزارش ها حاکی از این است که دست کم 28 نماینده از ائتلاف النصر از جمله فالح الفیاض مشاور امنیت ملی عراق از این هسته خارج شدند .
وجود این همه اشفتگی و هرج ومرج در روند تشکیل دولت جدید عراق سبب شد تا بازیگران خارجی دیگر به نمایندگان داخلی خود اعتماد نکنند وبا قدرت بیشتری در عرصه سیاسی عراق وارد عمل شوند.
در این راستا آمریکا سقف مداخله خود را بالا برد و زمانی که رایزنی های سیاسی را برای رسیدن به اهداف خود کافی ندانست به زبان تهدید متوسل شد و بر این اساس واشنگتن هر یک از فراکسیون هایی مخالف نخست وزیری دوباره حیدر العبادی را به شدت تهدید کرد . اما فرصت از دست رفت و گریه وناله دیگر مرده را زنده نمی کند و سقف کاخ سفید در برابر خواست اکثریت مردم عراق فرو ریخته است .
زمانی که آتش خشم مردم در شهر بصره شعله ور شد ، برخی از نهادهای رسمی و دولتی و مراکز و دفاتر احزاب به آتش کشیده شدند و شعله های آتش به کنسولگری ایران در بصره نیز رسید.
این مسئله سبب شد تا احزاب و گروههای متحد تهران نسبت به دست داشتن واشنگتن در اتفاقات و حوادث بصره ابراز تردید کنند .
زمانی که شمار قربانیان حوادث بصره به 15 نفر رسید و همه گروههای عراقی در آستانه یک رویارویی قرار گرفتند ، صدای مرجعیت عراق برای پایان دادن به این مناقشه به ضررمحور آمریکایی بلند شد و با تصمیم مرجعیت نجف حیدر العبادی و تمام چهرهای قبلی عراق ( نخست وزیران قبلی ) دیگر برای احراز دوباره نخست وزیری عراق مورد قبول نیستند .
بریت مک گورک فرستاده ویژه دولت آمریکا به عراق فقط با شعار نخست وزیری مجدد حیدر العبادی به این کشور سفر کرده بود اما امروزبه دنبال یافتن نامزد دیگری به جای العبادی و مطیع سیاست های آمریکا است اما به نظر می رسد فرصت از دست رفته است چرا که ایران به آرامی در حال تدارک برای تشکیل ائتلاف بزرگتر متشکل از شیعیان ، سنی ها و کردهاست .
ایران می تواند از تجربه طولانی مدت خود در تعامل با پرونده عراق استفاده کند ، پرونده ای که نیاز به صبر بیشتری دارد و همه دولت های قبلی عراق نیز در یک فرآیند گفتگوهای طولانی و خسته کننده شکل گرفتند و این امر ایران را در موضع قدرت بیشتری قرار می دهد . با توجه به تحولات و اتفاقات جدید به نظر می رسد ائتلاف های سیاسی در روزهای آینده اتحاد و انسجام بیشتری داشته باشند .